Privacy Jurist v/m (1,0 fte) - JZ/CIO

Privacy Jurist v/m (1,0 fte) - JZ/CIO

Geplaatst Deadline Locatie
29 mei 14 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Erasmus Universiteit zoekt een privacy jurist en privacy officer!

Functieomschrijving

De privacy jurist houdt zich bezig met de ingewikkelde privacyrechtelijke vraagstukken binnen de EUR. Als inhoudelijk expert op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is de privacy jurist het juridisch geweten van de juristen binnen de universiteit énvoor de decentrale privacy officers. Daarnaast kan bij ingewikkelde casuïstiek ondersteuning gevraagd worden aan de privacy jurist door de Functionaris Gegevensbescherming (FG) en de Chief Privacy Officer (CPO). Het grootste gedeelte van de werkzaamheden bestaat uit het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van verschillende overeenkomsten met een privacy component.

Naast privacy jurist bestaat de functie uit het zijn van privacy officer. De privacy officer ondersteunt en faciliteert alle medewerkers van de EUR in het traject om conform de AVG te (blijven) werken. Hiertoe wordt ook nauw samengewerkt met de privacy officers van andere dienstonderdelen/faculteiten onder leiding van de CPO.

Werkzaamheden:

De werkzaamheden bij deze functie bestaan enerzijds uit juridisch inhoudelijke werkzaamheden als privacy jurist en daarnaast uit meer operationele taken als privacy officer.
 

Privacy Jurist (0,8 fte):

  • Het opstellen, beoordelen en/of uitonderhandelen van privacy overeenkomsten zoals data processing-, joint controller- en data sharing agreements en andere overeenkomst met een privacy component, zoals samenwerkingsovereenkomsten met internationale partners op het gebied van onderzoek en onderwijs.
  • Fungeren als aanspreekpunt bij ingewikkelde privacyrechtelijke vraagstukken.
  • Ondersteunen van de FG en CPO bij privacyrechtelijke vraagstukken.


Privacy Officer (0,2 fte):

  • Het zijn van aanspreekpunt voor privacy vraagstukken voor de organisatie.
  • Het hebben van een aanjaagfunctie op privacy gebied. Dit houdt o.a. in uitleg geven over de do’s en dont’s en erop toezien dat deze uitgevoerd worden door medewerkers en lijnmanagement (awareness).
  • Privacy-intakes bij nieuwe processen of projecten.
  • Uitvoeren van minder complexe Data Protection Impact Assessments.
  • Aanspreekpunt voor de FG en CPO.
  • Coördinatie bij inzage, correctie en verwijderverzoeken persoonsgegevens.
  • Aanspreekpunt voor datalekken en deze doorgeleiden naar FG/CISO.
  • Het creëren van awareness en geven van trainingen aan medewerkers.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • U heeft een voltooide WO opleiding Rechten;
  • Minimaal 8 jaar aantoonbare ervaring als juridisch adviseur, waarvan minimaal 4 jaar binnen de overheid;
  • Minimaal twee jaar relevante aantoonbare ervaring op het gebied van privacy en privacywetgeving;
  • U heeft aantoonbare ervaring met het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van overeenkomsten;
  • U heeft aantoonbare ervaring in het opstellen en beoordelen van adviesnota’s, memo’s en DPIA’s;
  • U kunt juridische (privacy)vraagstukken zelfstandig beantwoorden;
  • U kunt goed samenwerken in teamverband;
  • U heeft diepgaande kennis van nationale en internationale privacywetgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming;
  • U heeft een goed analytisch vermogen, bent omgevingsbewust en heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • U heeft een praktische aanpak en bent in staat om hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden;
  • U bent stressbestendig;
  • U vindt het een uitdaging om over grenzen heen te kijken en heeft er plezier in om niet-juristen te adviseren en hun vragen te vertalen in een juridisch frame (en v.v.);
  • U beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels (C1 Common European Framework, of u bent bereid om dit op korte termijn te behalen);
  • U hebt een dienstverlenende instelling en bent u in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
  • Het hebben van internationaal erkende privacy certificaten zoals CIPP/E, CIPM is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren.

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- tot maximaal € 4.978,- bruto per maand (schaal 11 -CAO NU) bij een volledige werkweek en is afhankelijk van kennis en ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.
Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoek universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium. De EUR is een universiteit met lef en heeft de ambitie om excellentie na te streven om aantrekkelijk te zijn voor toptalent maar tegelijkertijd ook toegankelijk te blijven voor brede groepen. Zij onderscheidt zich door goede studiesuccessen, arbeidsmarktrelevantie van haar opleidingen, carrière perspectief, een scherpe focus in het onderzoek en wijdvertakte internationale samenwerking. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

De universiteit telt ruim 28.000 studenten (waarvan ongeveer 5.500 met een niet-Nederlands paspoort), circa 2.800 medewerkers, 500+ hoogleraren en een jaaromzet van ongeveer € 550 miljoen.

Afdeling

Afdeling Juridische Zaken (JZ)

De afdeling Juridische Zaken (JZ) is de centrale afdeling juridische zaken van de EUR. Afdeling JZ adviseert het College van Bestuur (CvB) in strategische beleidstrajecten en contracten en vertegenwoordigt het CvB in gerechtelijke procedures. De afdeling werkt samen met de bedrijfsjuristen bij Professional Services, de UB en de faculteiten van de EUR. Verder is de afdeling JZ onderdeel van de Algemene Bestuursdienst (ABD). JZ bestaat nu uit 9 juristen plus secretariële ondersteuning en 4 studentassistenten en wordt hiërarchisch aangestuurd door het hoofd JZ. U wordt als JZ-jurist dedicated bij Chief Information Office (CIO) op privacyrechtelijke vraagstukken ingezet.


Chief Information Office (CIO)

Binnen de EUR gaat veel informatie rond. Zowel in het onderwijs, het onderzoek als in de bedrijfsvoering zijn medewerkers en studenten voor het goed kunnen werken en studeren afhankelijk van informatie. Het CIO zorgt ervoor dat de informatiehuishouding goed op orde is, en meebeweegt met de ambitie en ontwikkelingen van de organisatie. Om dit doel te bewerkstelligen ontwikkelt het CIO de informatiestrategie en het informatiebeleid van de EUR. Daarnaast is privacy een belangrijke pijler binnen het CIO; zo zijn de Functionaris Gegevensbescherming en de CPO er werkzaam.


De Algemene Bestuursdienst 

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ), Strategy Office (SO) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • Recht
  • max. 40 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • JZ/CIO-29-05-2020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you