Phd Onderzoeker Klinische Psychologie

Phd Onderzoeker Klinische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
29 mei 26 jun Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zet de volgende stap in je onderzoeksloopbaan, draag bij aan onderzoek ter verbetering van de zorg voor patiënten met een hersentumor.

Functieomschrijving

De zorgeenheid Neurochirurgie heeft per oktober een vacature voor een PhD onderzoeker, 36 uur per week.

Jouw Uitdaging 
Je werkt mee aan onderzoek dat deel uitmaakt van het programma ‘Een gepersonaliseerd zorgpad voor hersentumorpatiënten’. Als PhD onderzoeker focus je op het onderwerp ‘Beter geïnformeerde gezamenlijke besluitvorming voor patiënten met hersentumoren door het in kaart brengen van persoonlijke doelen’.

  • Je voert wetenschappelijk uit op het gebied van klinische psychologie, eHealth en implementatie.
  • Je werkt nauw samen met patiënten, een patiënten panel en medische professionals (verpleegkundig-specialist, neurochirurg en physician assistant om de gezamenlijke besluitvorming voor patiënten met hersentumoren te verbeteren.
  • Je evalueert de implementatie en het gebruik van een eHealth app in de klinische praktijk en bent betrokken bij de ontwikkeling van een eHealth dashboard.
  • Je verwoordt de resultaten van het onderzoek in heldere, eenduidige verslagen.
  • Je neemt actief deel aan alle activiteiten van het onderzoeksteam en werkt nauw samen met de teamleden.
  • Je publiceert de resultaten van het onderzoek in wetenschappelijke tijdschriften.
  • Je presenteert de resultaten op (internationale) congressen.

Jouw Werkomgeving 
Je maakt deel uit van de onderzoeksgroep van de zorgeenheid Neurochirurgie, welke deelneemt aan het programma Topspecialistische Zorg en Onderzoek gesubsidieerd door ZonMw . 
Het doel van het totale programma is het ontwikkelen van een meer gepersonaliseerd zorgpad van hersentumor-patiënten voor, tijdens en na hun neurochirurgische of Gamma Knife behandeling. Om gezamenlijke beslissingen met de patiënt te verbeteren zal uitgebreidere en preciezere informatie verzameld worden en zullen modellen ontwikkeld worden om oncologische of functionele (zoals cognitieve vaardigheden en sociaal-professioneel functioneren) uitkomsten na (radio)chirurgische behandeling beter te voorspellen. 
Het programma heeft twee overkoepelende thema’s: Neuroimaging (zoals fMRI en DTI) en Cognitie. Het bevat zes onderzoeksprojecten die sterk samenhangen en waarop 6 PhD studenten gezamenlijk focussen op de optimalisatie van de balans tussen oncologische en functionele uitkomsten voor de individuele hersentumorpatiënt, elk vanuit een ander perspectief. 
Belangrijkste partners in het onderzoek zijn Tilburg University en Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast werken we samen met verschillende nationale en internationale universiteiten en universitaire ziekenhuizen.

Jouw Project
Dit PhD project is gericht op de verschillende persoonlijk levensdoelen die patiënten met hersentumoren kunnen hebben, en die een steeds belangrijkere rol spelen in de besluitvorming rondom behandeling.  In dit klinische implementatieonderzoek evalueren we het gebruik van een eHealth app (‘Goings-On’), waarin hersentumorpatiënten hun persoonlijke levensdoelen en voorkeuren loggen en delen met het klinische team voor gebruik in de gezamenlijke besluitvorming. Tijdens het eerst jaar testen we de app met patiënten van ons patiëntenpanel om ons te helpen bij beslissingen rondom de inzet en de ondersteuning van de app in het bestaande klinische zorgpad. Vervolgens zullen we de Goings-On app inbedden in de klinische praktijk. De data van de app worden naar een dashboard, dat tijdens het project ontwikkeld wordt, geüpload, waardoor het klinische team de gelogde data kan gebruiken bij de voorbereidingen voor hun spreekuur. Aan het eind van het project is de app door 150 patiënten gebruikt, en is informatie verzameld over hun doelen en het gebruik van de app. Effecten op gezamenlijke besluitvorming en kwaliteit van leven worden geëvalueerd. 
De PhD student op dit project werkt nauw samen met de PhD student op het verwante ‘Artificiële intelligentie project’, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een eHealth dashboard samen met experts. 

Deze PhD positie wordt gezamenlijk begeleid door dr. Karin Gehring (ETZ, zorgeenheid Neurochirurgie /TiU, departement Cognitieve neuropsychologie), ir. Petra Hoogendoorn (LUMC, National eHealth Living Lab), dr. Geert-Jan Rutten (ETZ, zorgeenheid Neurochirurgie) en prof. dr. Margriet Sitskoorn (TiU, departement Cognitieve neuropsychologie).

Specificaties

ETZ

Functie-eisen

  • Je hebt een (onderzoek)master afgerond in Cognitieve psychologie, Klinische psychologie, Neuropsychologie, Medische psychologie of een verwante richting.
  • Je hebt interesse in en ervaring met klinische psychologie, eHealth, op-patiëntdoelen-gerichte zorg en implementatie.
  • Je vindt het leuk om in een klinische en multidisciplinaire omgeving te werken.
  • Je hebt interesse in en ervaring met het verzamelen en analyseren van data.
  • Je werkt zeer nauwkeurig en hebt sterke analytische vaardigheden.
  • Je hebt interesse in/ervaring met het ontwikkelen van een eHealth tool.
  • Je leert snel, bent zelfstandig en creatief.
  • Je bent zeer gemotiveerd, werkt hard en laat je toewijding blijken.
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt goed met uiteenlopende mensen samenwerken, inclusief hersentumorpatiënten.
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

De Phd-student wordt aangesteld bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Wij bieden:

  • Een fulltime (36 uur) arbeidsovereenkomst voor voor vier jaren, met een proeftijd van 2 maanden.  
  • Ruime gelegenheid tot extra (bij)scholing, verdieping en verbreding. Werken bij ETZ betekent werken in een omgeving waar ontwikkeling en vitaliteit worden gestimuleerd. 
  • Salaris volgens een functie-indeling in FWG 50. Het bruto maandsalaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.664,-  bij een volledige werkweek van 36 uur. 
  • Veel aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag,  tegemoetkoming reiskosten, meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met o.a. uitgebreid fietsenplan.

Werkgever

ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis)

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is een topklinisch opleidingsziekenhuis en traumacentrum. Met drie locaties in Tilburg en Waalwijk is ETZ hét ziekenhuis voor alle inwoners van de regio Midden-Brabant, maar ook (ver) daarbuiten.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • max. €3664 per maand
  • Universitair
  • SP 2020.176

Locatie

Hilvarenbeekse Weg 60, 5022 GC, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you