OIO optimalisatie logistiek rode bloedcellen met artificial intelligence

OIO optimalisatie logistiek rode bloedcellen met artificial intelligence

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 10 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bent jij afgestudeerd in de Artificial Intelligence of in de Operations Research met specialisatie stochastische optimalisatie en je wilt je kennis en ervaring graag verder verdiepen? Dan hebben de perfecte uitdaging voor jou. Wij zijn op zoek naar een promovendus die het optimale toekomstig voorraadbeheer en uitgifte-strategieën voor rode bloedcellen voor Sanquin en Nederlandse ziekenhuizen gaat vormgeven.

Wat je gaat doen
Sanquin werft donors en zorgt ervoor dat er voldoende bloed van alle bloedgroepen in beschikbaar is in de Nederlandse ziekenhuizen. De meest bekende bloedgroepen zijn A, B en D, maar in totaal zijn er meer dan 300 bloedgroepen bekend. Technologische ontwikkelingen op het gebied van genotypering maken het in de nabije toekomst mogelijk om bloed op heel veel bloedgroepen tegelijk te testen. Dat biedt dus ook de mogelijkheid om bloed veel uitgebreider te gaan matchen, dus voor meer bloedgroepen dan alleen A, B en D zoals dat op dit moment voor de meeste transfusies geldt. Daarmee kan worden voorkomen dat mensen bij herhaalde blootstelling een transfusiereactie kunnen krijgen die mogelijk dodelijk kan aflopen. Dat uitgebreid matching meer transfusiereacties zal voorkomen is in theorie volkomen juist, maar hoe moet je dit in de praktijk aanpakken? Als je bedenkt dat het aantal verschillende soorten combinaties bloedgroepen dat onderscheiden kan worden exponentieel groeit met het aantal bloedgroepen dat in beschouwing wordt genomen, kun je je voorstellen dat het optimaal uitgeven van bloedproducten en het beheer van de producten in voorraad allesbehalve eenvoudige klus is.

Het is de bedoeling dat je met behulp van reinforcement learning/approximate dynamic programming methoden optimale voorraadbeheer en uitgifte strategieën voor Sanquin en de Nederlandse ziekenhuizen vast gaat stellen. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van gegevens uit de literatuur, expert-meningen, en zowel historische- als nieuw te verzamelen gegevens. Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met verschillende bedrijfsonderdelen van Sanquin en met de ziekenhuizen.

Specificaties

Stichting Sanquin Bloedvoorziening (Sanquin)

Functie-eisen

  • universitaire opleiding in een relevante studierichting, bijvoorbeeld wiskunde, informatica, artificial intelligence, econometrie of operations research;
  • interesse in de problematiek van logistieke optimalisatie;
  • uitstekende studieresultaten;
  • een pragmatische instelling;
  • ervaring in het werken in een multi-disciplinaire omgeving, hoge mate van zelfstandigheid, nieuwsgierige, creatieve, kritische, gedreven persoonlijkheid.
  • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (in zowel Nederlands als Engels).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

We bieden je een PhD positie voor een periode van vier jaar. Daarbij gelden de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • salaris en arbeidsvoorwaarden volgens cao Sanquin, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag;
  • een werkweek van 36 uur, flexibele begin- en eindtijden in overleg;
  • 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid tot bijkopen van verlof;
  • een werkgever die aandacht heeft voor jouw persoonlijke ontwikkeling en welzijn;
  • bijdrage in je reiskosten;
  • goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en eigen parkeergelegenheid;
  • pensioenplan bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) met een werkgeversbijdrage van 50%.

Werkgever

Sanquin

Sanquin is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het maken van reagentia, het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs.

Afdeling

Sanquin Research is een van de divisies van Sanquin gericht op onderzoek naar de effectiviteit van behandeling van patiënten, maar ook naar de effectiviteit van de bedrijfsvoering van de bloedbank. De afdeling Transfusion Technology Assessment is verantwoordelijk voor het uitvoeren van kwantitatief beleidsondersteunend onderzoek.Om een goede academische inbedding te borgen zul je een deel van de tijd gestationeerd zijn bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS).

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid; Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • AT 3670

Werkgever

Stichting Sanquin Bloedvoorziening (Sanquin)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 125, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you