Manager Afdeling Beleid

Manager Afdeling Beleid

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 12 jul Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Academic Services van Tilburg University is op zoek naar een Manager Afdeling - Beleid Onderwijs, Onderzoek en Impact (1,0 fte) die op het gebied van beleidsadvies voor de gehele instelling een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Functieomschrijving

Als er ooit een tijd was waarin wetenschap en onderwijs nodig zijn voor maatschappelijke uitdagingen, dan is het wel nu. Om van waarde te zijn, heeft onze universiteit een aantal belangrijke uitdagingen de komende periode. De rol van de universiteit is steeds in ontwikkeling. We zoeken iemand die hier op het gebied van beleidsadvies voor de gehele instelling een belangrijke bijdrage aan kan leveren. 

Manager Afdeling - Beleid Onderwijs, Onderzoek en Impact  (1 fte)

Policy staff is de afdeling binnen de divisie van Academic Services waar de policy advisors voor onderwijs, onderzoek, impact, kwaliteitszorg en internationalisering samen werken aan het instellingsbeleid van Tilburg University. De afdeling Policy Staff werkt nauw samen met het College van Bestuur en het bestuurssecretariaat. Je bent een ervaren beleidsadviseur en hebt een duidelijke visie over de toekomst van het hoger onderwijs en de wetenschap, of in staat deze op korte termijn te ontwikkelen. Je kunt het team als sparringpartner begeleiden bij het ontwikkelen van beleid. Je kent het proces van agenda- en (bestuurlijke)besluitvorming, beleidsvoorbereiding, -implementatie en -evaluatie. Het team draagt bij aan de kwaliteit van het bestuur en op die manier aan het succes van onze instelling. Het team bestaat uit vijf policy advisors.

Belangrijkste taken
Je levert een pro-actieve bijdrage aan het instellingsbeleid van Tilburg University. Je adviseert het College van Bestuur, waarbij je de verschillende aandachtsgebieden van het team kunt vertegenwoordigen, en bent gesprekspartner voor de Schools. Je coördineert de taken van het team van policy advisors, je bent een belangrijke sparringpartner voor de policy advisors, en je hebt daarnaast een eigen beleidstaak zijnde onderzoek. Je hebt een visie op de verschillende aandachtsgebieden (binnen het hoger onderwijs) en weet deze proactief om te zetten in beleid. Je rapporteert aan de Directeur Academic Services. Je onderhoudt een netwerk, intern met de bestuursleden en vertegenwoordigers van Schools, extern met andere instellingen voor hoger onderwijs, VSNU, KNAW, NWO, NVAO, het Ministerie van OC&W, en netwerkorganisaties.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Je beschikt over een voltooide academische opleiding en uitgebreide relevante werkervaring binnen een bestuurlijk complexe organisatie. Je hebt ervaring en/of affiniteit met beleidsadvies op het gebied van onderzoek. Je kunt op strategisch bestuurlijk niveau adviseren op brede thema’s. Je bent in staat om een team van zelfstandig werkende en taakvolwassen professionals te leiden. Je kunt strategisch opereren. Tevens heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en ben je toegankelijk. Je bent een talent in het structureren en organiseren en in staat om werkzaamheden projectmatig aan te pakken. Je bent flexibel en krijgt energie van het oppakken van ad-hoc vragen van bijvoorbeeld het College van Bestuur. Je beschikt over excellente communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en in het Engels. Eerdere werkervaring binnen het Hoger Onderwijs is een pre. 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband voor een jaar met, afhankelijk van het feitelijk functioneren, uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het bruto maandsalaris is onder andere afhankelijk van leeftijd en relevante ervaring en bedraagt bij een voltijds dienstverband maximaal € 6317,- (UFO-functie: Beleidsmedewerker, niveau 1 / schaal 13). Daarnaast beschikt de universiteit over uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een goede studiefaciliteitenregeling en de mogelijkheid uw arbeidsvoorwaarden deels individueel te bepalen met behulp van een zogenaamd keuzemodel.

Werkgever

Academic Services

De divisie Academic Services (AS) van University Services biedt op gedreven en betrokken wijze onderwijs-, onderzoek en valorisatieondersteuning. Denk hierbij aan ontwikkeling van onderzoek- en onderwijsbeleid, kwaliteitszorg, en administratieve ondersteuning van opleidingen, Graduate Schools en onderzoeksprogramma’s. Ook biedt Academic Services individuele ondersteuning aan studenten, PhD’s en wetenschappelijke staf. De divisie wordt aangestuurd door de directeur Academic Services en de adjunct directeuren Onderwijs en Onderzoek.

Academic Services

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management
  • max. 40 uur per week
  • €5190—€6317 per maand
  • Universitair
  • 16816

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you