Ervaren Corporate Information Manager

Ervaren Corporate Information Manager

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 12 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je ervaring met het ontwikkelen en implementeren van informatiebeleid op zowel op tactisch als strategisch niveau? Lukt het jou om intern de verbinding te maken en af te stemmen met de diverse organisatieonderdelen om zo te sturen op een gezamenlijk informatiebeleid? Lees dan snel verder.

Functieomschrijving

Binnen de bedrijfsvoering van NWO zoeken wij een initiatiefrijke Corporate Information Manager die ervoor zorgdraagt dat de informatiestromen binnen NWO goed verlopen. Ook heeft deze een scherp oog voor de informatiebehoefte van de organisatie en vertaalt deze op een natuurlijke wijze naar een duidelijk plan. De informatiemanager zal een sleutelpositie in het voor NWO belangrijke programma CIO-Office krijgen. Er is hierbij volop ruimte voor eigen inbreng.

We zijn op zoek naar een collega met een open, positieve en sociale instelling. Betrokkenheid bij je werk vind je belangrijk. Je neemt je werk serieus en houdt goed overzicht. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren. Je bent initiatiefrijk, flexibel en accuraat. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen in organisaties en je slaat een brug tussen de afdelingen Financiën en I&A.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het:

 • opstellen en uitdragen van het informatiebeleid binnen de organisatie;
 • ontwerpen van een geïntegreerde informatie-architectuur;
 • opstellen van de jaarlijkse begroting voor investeringen in informatievoorziening;
 • adviseren van directie en hoofden over informatiestrategie en informatiehuishouding;
 • afstemmen met de organisatieonderdelen en sturen op gezamenlijk informatiebeleid;
 • volgen van externe ontwikkelingen en de toepasbaarheid binnen NWO.

Je werkt op deze onderwerpen intensief samen met de afdeling Financiën en I&A. Je wordt geplaatst bij de afdeling Financiën, binnen het team Proces & Innovatie. Het team Proces & Innovatie bestaat uit een teamleider, 2 informatiemanagers, 2 data-analisten, 1 informatiespecialist en 2 procesadviseurs. Het team is nieuw. Dit betekent dat er naast je werk en het vormgeven van je functie er nog genoeg andere uitdagingen voor je liggen. Zie jij dat als een uitdaging? Dan is dit jouw functie.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

De medewerker die wij zoeken heeft:
 • een voltooide relevante opleiding op WO-niveau;
 • recente vakgerichte opleidingen;
 • ruime en aantoonbare ervaring met informatiemanagement en beleidsontwikkeling;
 • aantoonbare ervaring met grote en complexe projecten.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

We bieden een aanstelling voor minimaal 32 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en maximaal € 6.405,- conform schaal 13 van de CAO-Onderzoekinstellingen, bij een 38-urige werkweek. Verder hebben we een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden waaronder 6 tot 8 weken verlof, eindejaarsuitkering, goede pensioenregeling, ruime opleidingsmogelijkheden en sportfaciliteiten op het werk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Als nationale wetenschapsfinancier investeert NWO jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert negen onderzoeksinstituten. NWO financiert bijna 6.300 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen.

De bedrijfsvoering van NWO
De bedrijfsvoering van NWO bestaat uit de afdelingen Financiën, P&O, Communicatie, Informatievoorziening & Automatisering, Facilitair, Juridische Zaken, Inkoop en het Interne Audit team. De hoofden van deze afdelingen vallen onder de directeur bedrijfsvoering en financiën.

Binnen de afdelingen Financiën en Informatievoorziening & Automatisering (I&A) wordt in nauwe samenwerking met de directeur bedrijfsvoering en financiën gewerkt aan het programma CIO.

http://www.nwo.nl

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • 32—40 uur per week
 • Universitair
 • 3658

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps