Enthousiaste analist BSE laboratorium

Enthousiaste analist BSE laboratorium

Geplaatst Deadline Locatie
23 jun 19 jul Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn een enthousiast team binnen de afdeling Diagnostiek en Crisis Organisatie. De diagnostische laboratoria van WBVR zijn verantwoordelijk voor de diagnostiek in het kader van monitoring en verdenkingen van aangifteplichtige virale en bacteriële dierziekten en het uitvoeren van exportdiagnostiek. Bij het uitvoeren van diagnostiek en onderzoek staat de kwaliteit centraal. Er wordt daarom gewerkt met protocollen en het Laboratorium Management en Informatie Systeem (LIMS). Daarnaast zijn een groot aantal testen geaccrediteerd volgens ISO17025. Naast het uitvoeren van diagnostiek worden testen ontwikkeld, geïmplementeerd en gevalideerd. Wij hebben unieke laboratoria in een high containment unit, waar veilig gewerkt kan worden met virussen als mond-en-klauwzeer (MKZ). Daarnaast zijn er in 2017 nieuwe laboratoria buiten containment gebouwd, waaronder nieuwe laboratoria voor de BSE groep.

Heb jij een afgeronde MLO opleiding? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging als analist in een inspirerende en dynamische omgeving? Solliciteer dan bij WBVR in Lelystad, onderdeel van Wageningen University & Research!

Wij zoeken een enthousiaste analist voor een functie (32-36 uur per week) bij het BSE laboratorium van de afdeling Diagnostiek en Crisisorganisatie (DCO).
Als analist voer je samen met je team diagnostiek uit op grote aantallen monsters om deze te screenen op de ziekten BSE en Scrapie. Je registreert de monsters in LIMS, voert de testen uit, beoordeelt en interpreteert de verkregen resultaten en verzorgt de administratieve vastlegging. Technieken die door jou worden toegepast bestaan uit electroforese, Western blotting en ELISA. Daarnaast kun je flexibel ingezet worden op andere afdelingen binnen WBVR of gevraagd worden bij te springen tijdens uitbraken van aangifteplichtige dierziekten.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • een afgeronde MLO opleiding
  • affiniteit met het verwerken van grote aantallen monsters en routinematige werkzaamheden
  • kwaliteitsgerichtheid
  • flexibilteit en een aanpakkers mentaliteit
  • je kunt goed functioneren in teamverband
  • stressbestendigheid tijdens grote drukte of uitbraken van dierziekten
  • bereidheid om tijdens uitbraken en verdenkingen van dierziekten ook buiten kantooruren te werken
  • bereidheid tot het draaien van avond- en weekeinddiensten indien nodig.
De werkzaamheden zullen (deels) plaatsvinden in gebouwen waarvoor na het verlaten nog een aanvullende quarantainerestrictie geldt (op basis van EU-regelgeving). Dit houdt in dat het niet is toegestaan om evenhoevige dieren te houden. Ook is het gedurende 72 uur na de werkzaamheden niet toegestaan contact te hebben met deze dieren en pluimveeproductiebedrijven te bezoeken.

Arbeidsvoorwaarden

Een tijdelijke functie voor een jaar (32-36 uur per week) met mogelijkheden tot verlenging.
De salarisindicatie is afhankelijk van werkervaring en achtergrond en maximaal € 2.790,- bruto per maand (schaal 5 conform CAO Stichting Wageningen Research) op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Het betreft een tijdelijke functie in schaal 5 voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Gedurende de sollicitatie gesprekken zullen de contractmogelijkheden besproken worden. De standplaats is Lelystad.

Daarnaast bieden wij:
  • een vaste eindejaarsuitkering van 3%
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden;
  • een goede pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan of een aanvulling op de reiskosten.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een actief intern recruitmentbeleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.

Werkgever

Wageningen University & Research

Het voorkomen en bestrijden van dierziekten draagt bij aan een gezonde dierhouderij en reduceert risico's van zoönosen bij mensen. Goede kennis en diagnostiek van dierziekten is daar een essentieel onderdeel van. Om onze kennis en diagnostiek ook in de toekomst van hoge kwaliteit te laten zijn, zijn wij op zoek naar een gedreven analist voor onze BSE diagnostiek.

Wageningen University & Research combineert fundamentele en toegepaste kennis om oplossingen te vinden voor belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.
De missie van Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad (WBVR) is 'top level veterinary and biomedical research for animal and public health'. Vanuit deze missie voert WBVR projecten uit voor de Nederlandse en Europese overheden evenals contract research opdrachten voor een groot aantal internationale opdrachtgevers. WBVR richt zich met name op onderzoek aan (aangifteplichtige) infectieziekten bij dieren en op infectieziekten die van dieren op mensen kunnen overgaan (zoönosen).

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • MBO+
  • 631134

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you