Stafadviseur Instantie voor Dierenwelzijn (IvD)

Stafadviseur Instantie voor Dierenwelzijn (IvD)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jun 26 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je bijdraagt aan de verantwoord wetenschappelijk onderzoek met behulp van proefdieren en waarbij jij een coördinerende rol op je neemt? Ben jij daarnaast organisatorisch en communicatief sterk? Dan is de rol van stafadviseur bij de Instantie voor Dierwelzijn Leiden (IvD) wat voor jou!

Functieomschrijving

Als stafadviseur werk je in teamverband met de secretaris en de medewerker van de IvD. Dossiers (onderzoeksplannen, meldingen en wijzigingen en projectaanvragen) worden verdeeld. Je hebt gevoel voor het wel of niet moeten includeren van expertise binnen of buiten de IvD. Je houdt je aan wet- en regelgeving en vastgesteld beleid op tactisch en operationeel niveau. Je adviseert collega’s daar ook over binnen de IvD, de wetenschappelijke schil en de proefdierfaciliteiten. Je neemt uiteindelijk beslissingen over de inhoud van dossiers en je bent verantwoordelijk voor de administratie hieromtrent. Verder ben je verantwoordelijk voor het identificeren van dossier overschrijdende onderwerpen en adviseer je de voorzitter hierover. Ook organiseer je  discussiebijeenkomsten en nascholing over gerelateerde onderwerpen. Het bijhouden en signaleren van landelijke en internationale kansen voor toepassingen van de 3V’s en het inschakelen en betrekken van experts en sprekers behoren ook tot je werkzaamheden, evenals het vertalen van resultaten van overleg en discussie naar overzichten en beleidsvoorstellen. Je bent ook verantwoordelijk voor de communicatie. Dit betekent dat je een vast en herkenbaar communicatiemedium bijhoudt en de input hiervoor ophaalt. Je vertaalt deze input in heldere boodschappen of instrumenten richting de onderzoeksgemeenschap en de proefdierfaciliteiten.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een academische opleiding afgerond en zelfstandig onderzoek gedaan. Je hebt onderzoekservaring met dieren en bij voorkeur ook in de laatste vijf jaar de verantwoordelijkheid gehad voor de uitvoer van dierproeven in Nederland. Daarnaast heb je ervaring in het organiseren van bijeenkomsten en maak je gemakkelijk contact met nieuwe mensen. Belangrijk is dat je gevoel hebt voor communicatie en het overbrengen van een boodschap en dat je collega’s weet te enthousiasmeren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een afwisselende baan in een dienstverband van 28 tot 32 uur per week. Als nieuwe medewerker krijg je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op verlenging. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Afdeling

Instantie voor Dierenwelzijn Leiden (IvD Leiden)

De Instantie voor Dierenwelzijn Leiden (IvD Leiden) is ingesteld door het LUMC en de Universiteit Leiden in 2015. De IvD Leiden heeft taken die voortkomen uit de Wet op de Dierproeven. Dit zijn onder andere het afstemmen van projectvergunningen, het afstemmen van de onderzoeksplannen binnen een project, toezicht op de uitvoer van experimenten en het welzijn van proefdieren, en het organiseren van de registratie van proefdieren en dierproeven. Daarnaast geeft de IvD Leiden advies aan de vergunninghouders, de proefdierfaciliteiten en de onderzoeksgemeenschap over vervanging, vermindering en verfijning van dierproeven. De IvD Leiden is een ambitieus team bestaande uit een voorzitter, een secretaris, een medewerker en een wetenschappelijke schil. De IvD leiden includeert advies van de aangewezen dierenarts en stemt werkzaamheden af met de proefdierfaciliteiten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Paramedische patiëntenzorg; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Beleid- en staf; Management
  • Gezondheid
  • 28—32 uur per week
  • max. €4615 per maand
  • Universitair
  • D.20.MV.CV.26

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you