Arts-onderzoeker Kindergeneeskunde: afdeling metabole ziekten (alternatieve trial methoden)

Arts-onderzoeker Kindergeneeskunde: afdeling metabole ziekten (alternatieve trial methoden)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jun 15 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Therapeutische mogelijkheden voor erfelijke metabole ziekten nemen anno 2020 snel toe;  naast  gen- en stamceltherapie bieden voeding- en farmacologische interventies ongekende kansen om de prognose voor patiënten te verbeteren. Echter de kleine aantallen en fenotypische heterogeniteit – kenmerkend voor deze zeldzame aandoeningen – maken dat de klassieke gerandomiseerde klinische trial niet uitvoerbaar is. Alternatieve studie-designs, waarbij de individuele patiënt zijn eigen controle is bieden een oplossing. Bij deze zogenaamde n-of-1 trial is de patiënt zijn/haar eigen controle en doorloopt een onderzoeksprotocol met periodes van wel en niet behandelen. Het doel van dit project is om deze methodologie uit te werken voor erfelijke metabole ziekten middels n-of-1 trials voor 4 verschillende aandoeningen. Op basis van de opgedane ervaring en expertise, zullen we een “n-of-1 service punt” oprichten, zodat de protocollen, kennis, vaardigheden, en ondersteuning geboden kan worden voor dergelijke toekomstige studies.  Duurzaam opzetten van dit nationale platform, gecoördineerd door een multidisciplinaire ‘Expert Board’, zal een duurzame toegang tot nieuwe therapeutische studies voor patiënten met een erfelijke metabole ziekten realiseren alsmede personalized health care en toename van kennis. De functie voor deze arts-onderzoeker betreft het organiseren, uitvoeren en analyseren van de n-of-1 trials bij kinderen en volwassenen. Je helpt mee in het opzetten van de trials, het schrijven van de METC protocollen, het uitvoeren van de trials op locatie, het opzetten van het platform en het later analyseren van de data tot publicaties. Je wordt hierin praktisch ondersteund door een research verpleegkundige en een statisticus. De trials zullen op verschillende locaties (Amsterdam UMC, UMC Utrecht en Radboudumc) plaatsvinden. Dit project vorm een promotieonderzoekstraject.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een zeer gemotiveerde en getalenteerde kandidaat met een artsendiploma. Omdat het onderzoek het werken met patiënten betreft gaat de voorkeur uit naar iemand met al ervaring als arts-assistent in de kinder- of interne geneeskunde. Je hebt interesse in de methodologische kanten van onderzoek doen en affiniteit met statistiek en bent enthousiast om je schrijftalenten verder te ontwikkelen. Dit onderzoek vraagt een groot organisatorisch vermogen en flexibiliteit omdat in relatief korte tijd en op verschillende locaties trials gaan plaatsvinden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC, betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris bedraagt maximaal € 4.481,- bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal 10 CAO UMC). 
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%). 
  • Wij bieden een contract voor 48 maanden
  • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar.
  • Pensioen wordt opgebouwd bij Be Frank.
  • Wij bieden een zeer uitdagend promotietraject met onderzoekstaken onder goede begeleiding. Bij bewezen geschiktheid zal na afloop van het project een sollicitatie naar een opleidingsplaats binnen de Kindergeneeskunde of ander vervolg traject ondersteund worden.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op https://werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr/.

Afdeling

Het onderzoek vindt met name plaats in het Amsterdam UMC en Radboudumc, tevens een klein deel in het UMC Utrecht. Supversie vindt plaats in het Amsterdam UMC zijn, alsmede regelmatig in Radboudumc.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid; Natuurwetenschappen
  • max. 32 uur per week
  • max. €4481 per maand
  • Universitair
  • AT 2518509

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you