Docent Ondernemingsrecht

Docent Ondernemingsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
29 jun 10 jul Leiden
Bij de afdeling Ondernemingsrecht van het instituut Privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is een vacature voor een Docent Ondernemingsrecht

Functieomschrijving

 • Het verzorgen van colleges en werkgroepen op het gebied van het ondernemingsrecht;
 • Het maken en nakijken van tentamens;
 • Het begeleiden van scripties;
 • Het organiseren van onderwijsactiviteiten; 
 • Het verrichten van verdere onderwijswerkzaamheden;
 • Het verrichten van onderzoek.   

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Een afgeronde juridische opleiding, met goede resultaten;
 • Brede algemene kennis van het privaatrecht en in het bijzonder van het ondernemingsrecht;
 • Affiniteit met (en zo mogelijk ervaring in) het geven van onderwijs;
 • Uitstekende didactische kwaliteiten;
 • Affiniteit met (en zo mogelijk ervaring met) het doen van onderzoek;
 • Aantoonbare organisatorische en communicatieve vaardigheden;
 • Een echte teamplayer met eigen initiatief.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 of 2 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website . 

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Zie voor meer informatie de website

De afdeling Ondernemingsrecht van het Instituut voor Privaatrecht verzorgt onder andere onderwijs in de reguliere bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en de afstudeerrichting International Business Law, de master ondernemingsrecht, advanced master en postacademische cursussen. Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht en het Business & Liability Research Network (BLRN). Het is een internationaal team bestaande uit medewerkers met zowel een Nederlandse als een internationale achtergrond. Zie voor meer informatie over de afdeling de website.

Additionele informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Jessie Pool, email j.m.w.pool@law.leidenuniv.nl, of Harold Koster, email h.koster@law.leidenuniv.nl

Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met J.E. Wessel MA, management-assistente, tel. 071-5271326, email j.e.wessel@law.leidenuniv.nl.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • Universitair
 • 20-292

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe button bovenaan deze pagina. Sollicitaties vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 10 juli 2020 ingezonden worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe button bovenaan deze pagina. Sollicitaties vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 10 juli 2020 ingezonden worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 10 jul. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).