PhD project optimaliseren uitrol PrEP

PhD project optimaliseren uitrol PrEP

Geplaatst Deadline Locatie
29 jun 10 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In het onlangs gelanceerde nationale programma wordt PrEP beschikbaar gesteld aan maximaal 6500 personen die voldoen aan bepaalde criteria. Om nul nieuwe hiv infecties te bereiken in de komende jaren, is het belangrijk dat PrEP vooral gebruikt wordt door mensen die risico lopen op hiv. In het project worden analyses gedaan naar (1) wie wel aan de PrEP criteria voldoen maar PrEP niet gebruiken, en of deze personen verschillen van degenen die PrEP wel gebruiken, (2) wat de optimale criteria voor PrEP verstrekking zijn, (3) wat barrières voor PrEP gebruik zijn, en hoe we deze kunnen opheffen. Dit project biedt handvatten voor optimale PrEP uitrol en het verminderen van nieuwe hiv infecties in Nederland. Het project is een initiatief van de GGD Amsterdam (afdeling Infectieziekten, Onderzoek en Preventieontwikkeling). Binnen het project werken we nauw samen met het afdeling seksueel overdraagbare aandoeningen bij het Centrum voor Infectieziektebestrijding Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. In dit project analyseer je bestaande lokale en landelijke data. Dit betreffen data uit studies zoals de langlopende Amsterdamse Cohort Studies naar hiv, en registratie data zoals de landelijke registratie van soa poliklinieken. Ook verzamel je nieuwe data en voer je kwalitatief onderzoek uit. Je schrijft samen met je begeleiders de aanpak en analyseplannen van iedere onderzoeksvraag, en indien relevant, dien je het studieprotocol ter beoordeling in bij toetsingscommissies. Je onderhoudt en coördineert contacten met het RIVM en andere samenwerkingspartners en stakeholders. Gedurende het project coördineer en ondersteun je bijeenkomsten van dit project en je draait actief mee met de activiteiten van de afdeling. Je presenteert en rapporteert het project en haar bevindingen op congressen, in wetenschappelijk peer-reviewed tijdschriften, rapportages, en publiekstoegankelijke forums. Een flexibele houding en actieve inbreng wordt verwacht bij het verder ontwikkelen van het project. Binnen de functie is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door onder meer actieve deelname aan onderwijsactiviteiten, het volgen van cursussen en het bezoeken van congressen en symposia. De opzet is dat het onderzoek uitmondt in een academische promotie.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, proactieve academicus, afgestudeerd in de biomedische wetenschappen, psychologie of aanverwante studierichting met ruime kennis van epidemiologische en statistische methoden, en aantoonbare ervaring in kwantitatieve data analyse. Je hebt de ambitie om te promoveren. Je vindt het doen van epidemiologisch onderzoek uitdagend en bent zeer precies. Je hebt ervaring of wil graag ervaring opdoen in sociaalwetenschappelijk kwalitatief onderzoek. Je sociale en organisatorische vaardigheden zijn uitstekend, evenals je beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Affiniteit met de doelgroep is een pré. Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen en onderzoek over infectieziekten en publieke gezondheidszorg strekken tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! AMR als werkgever biedt een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris bedraagt maximaal € 3.196,- bruto per maand op basis van 36 uur (conform schaal 21 CAO UMC). 
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%). 
 • Wij bieden een contract voor 12 maanden met zicht op verlenging.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij Be Frank.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

AMC Medical Research

Je krijgt een dienstverband bij AMC Medical Research BV. Werkplek en begeleiding m.b.t. het project vindt plaats vanuit de afdeling Infectieziekten, Onderzoek en Preventieontwikkeling van de GGD Amsterdam. Je komt bij de GGD te werken in een enthousiast multidisciplinair team, waaronder 15 promovendi. Het wetenschappelijk onderzoek van de afdeling concentreert zich op de gebieden hiv, soa, HPV, virale hepatitis, reizigers infecties, en COVID-19. Samenwerking met Amsterdam UMC (locatie AMC) vindt plaats binnen de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Sarphati Initiatief (www.sarphati.nl). AMC en andere partners werken samen binnen het H-TEAM (www.hteam.nl). Binnen GGD, RIVM en AMC zult u samenwerken met andere promovendi op relevant gebied.

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • max. €3196 per maand
 • Universitair
 • AT 2533773

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps