Docent Criminologie

Docent Criminologie

Geplaatst Deadline Locatie
30 jun 14 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de afdeling Criminologie van het instituut Strafrecht & Criminologie van de Faculteit Rechtsgeleerdheid is een vacature voor een Docent Criminologie

Functieomschrijving

 • Verzorgen van onderwijs aan bachelor- en masterstudenten in de criminologie (hoorcolleges, werkcolleges en practica);
 • Bijdragen aan het bewerken van bestaand onderwijsmateriaal voor online onderwijs
 • Begeleiden van kleine groepen bachelorstudenten bij literatuur- en/of empirisch onderzoek;
 • Begeleiden van individuele studenten bij het schrijven van bachelorscripties;
 • Nakijken van opdrachten en tentamens;
 • Bijdragen aan voorkomende werkzaamheden ten behoeve van de opleiding Criminologie;
 • Samenwerken met stafleden.

 

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wij zoeken een criminoloog, sociaal wetenschapper, beleidswetenschapper en/of strafrechtjurist met aantoonbare kennis van en interesse in criminologische vraagstukken en methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek. Onze voorkeur gaat uit naar een persoon die ervaring heeft met het geven van universitair onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 5 maanden tot 1 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt
zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving.

De afdeling Criminologie van het instituut voor Strafrecht & Criminologie verzorgt een bacheloropleiding in de Criminologie, twee Nederlandstalige masteropleidingen in de Criminologie en een Engelstalige (Veiligheidsbeleid, Forensische Criminologie, en Comparative Criminal Justice).

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • Gepromoveerd
 • 20-287

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps