Junior onderzoeker/adviseur Sport & Society (0,8 FTE)

Junior onderzoeker/adviseur Sport & Society (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
2 jul 13 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onze nieuwe junior onderzoeker/adviseur heeft bij voorkeur onderzoeks- en advieservaring in, en affiniteit met de sport- en/of de veiligheidssector.

Functieomschrijving

USBO Advies is een onderdeel van het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O). Binnen het departement worden de kernthema’s verantwoording, professionaliteit, ‘public service performance’, organisatieverandering, innovatie en publiek leiderschap verknoopt met sectoren, zoals onderwijs, zorg, overheid, internationale gouvernementele organisaties, veiligheid, financiële dienstverlening, sport en cultuur. Op deze gebieden verzorgt USBO Advies hoogwaardig organisatieadvies en toegepast academisch onderzoek, in samenwerking met opdrachtgevers en partners.
Kenmerkend voor de aanpak van USBO Advies is een combinatie van bestuurs- en organisatiewetenschappelijke inzichten, maatschappelijke betrokkenheid en praktische toepasbaarheid. USBO Advies heeft ruime ervaring met opdrachten voor organisaties in het publieke en semi-publieke domein en non-profit organisaties. De sectoren onderwijs, veiligheid, sport, cultuur en zorg zijn hierin in het bijzonder vertegenwoordigd. Binnen de sportsector voert UBSO Advies onderzoek en opdrachten uit op het gebied van publieke waarden en publieke issues, gekoppeld aan de onderzoeksgroep Sport & Society.

Wij hebben ruimte voor een junior onderzoeker/adviseur. Hij/zij gaat voornamelijk werken op het gebied van sportonderzoek en -advies, waarbij een groot deel van de werkzaamheden zal worden uitgevoerd binnen het Universiteit Utrecht brede interdisciplinaire onderzoeksproject ‘Institutions as bad barrels: criminal undermining of sport clubs’. Dit project wil inzicht geven in de achtergronden en gevolgen van criminele infiltratie in sportclubs, waarbij veelal kwalitatief onderzoek zal worden uitgevoerd.

Daarnaast gaat de junior onderzoeker/adviseur meewerken aan andere adviesprojecten binnen en buiten de sport, waarbij hij/zij volledig meedraait in de verschillende fasen van een project, van offreren en uitvoering tot aan het rapporteren. Daarnaast wordt van de junior verwacht dat hij/zij taken op zich neemt die de adviseurs ondersteunen, zoals de verslaglegging van interviews en focusgroepen, projectplanning, literatuuronderzoek en documentanalyses.

De junior onderzoeker/adviseur werkt zowel vanuit huis als op ons kantoor aan de Bijlhouwerstraat 6 te Utrecht. Vanuit het onderzoeksproject ‘Institutions as bad barrels: criminal undermining of sport clubs’ zal geregeld  ‘in het veld’ gewerkt worden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

De junior onderzoeker/adviseur die wij op het oog hebben voldoet aan de volgende eisen:
  • afgeronde masteropleiding in de Sociale Wetenschappen of Bestuurs- en Organisatiewetenschappen of een daaraan verwante studie;
  • goede kennis en ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden;
  • flexibel;
  • analytisch vermogen;
  • schrijfvaardig, Nederlands- en Engelstalig;
  • gevoel voor verhoudingen;
  • klantgericht;
  • stressbestendig.

De junior onderzoeker/adviseur heeft bij voorkeur onderzoeks- en advieservaring in, en affiniteit met de sport- en/of de veiligheidssector.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) voor de duur van zestien maanden. Aanvang van de functie is september 2020. Het dienstverband loopt tot 31 december 2021. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.


Het departement USBO richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Het is nauw verbonden met het strategisch thema Institutions for Open Societies (IOS). USBO medewerkers leveren zowel een bijdrage aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (bachelor, master, executive master), als aan het gemeenschappelijk onderzoeksterrein  en aan de ambities van het departement op het terrein van maatschappelijke impact.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 28—32 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • 1107206

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you