Regieorgaan SIA zoekt 2 junior programmamanagers

Regieorgaan SIA zoekt 2 junior programmamanagers

Geplaatst Deadline Locatie
6 jul 15 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Regieorgaan SIA zoekt 2 junior programmamanagers

Functieomschrijving

In jouw rol als programmamanager wil jij je ontwikkelen tot een communicatief sterke procesregisseur. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling, coördinatie en afhandeling van subsidieprogramma's. Je neemt vanuit die rol het initiatief om bij te dragen aan de opbouw van relevante netwerken van bedrijven, instellingen en onderzoekers voor de programma's. Ook vervul je de rol van secretaris van programma- en beoordelingscommissies. Je hebt een adviserende taak in het procesmatig begeleiden van lopende onderzoeksprojecten. Daarnaast draag je bij aan de monitoring en evaluatie van de lopende projecten, en het vastleggen van (en communiceren over) de resultaten van onderzoeken.

Jouw inzet
Je zet je vooral in voor Regieorgaan SIA-programma’s met bijbehorende regelingen, bijvoorbeeld RAAK. RAAK bevordert samenwerking tussen hogescholen en het beroepenveld van hbo-professionals. Of KIEM, een serie regelingen die het vormen van een netwerk ondersteunen. Samen met een team van adviseurs en programma-assistenten denk je na over het doel en de gewenste resultaten van de financiering. Je komt tot goede beoordelingscriteria of scherpt ze aan. Je zorgt voor een evenwichtige beoordelingscommissie die financieringsaanvragen onafhankelijk beoordeelt en hebt de rol van secretaris van die commissie. Je staat subsidieadviseurs en onderzoekers van hogescholen te woord als zij vragen hebben over de procedure. Ook heb je een adviserende taak in het procesmatig begeleiden van lopende onderzoeksprojecten en draag je bij aan de monitoring en evaluatie van die projecten.

Als programmamanager werk je ook aan een goed netwerk. Vanuit jouw rol neem je het initiatief om bij te dragen aan de opbouw van relevante samenwerking en kennisuitwisseling van en tussen bedrijven, instellingen en onderzoekers voor de programma’s waar je verantwoordelijk voor bent.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

De medewerker die wij zoeken heeft:
 • affiniteit met het praktijkgericht onderzoek van hogescholen;
 • kan goed plannen en werkt zorgvuldig;
 • heeft ervaring met werken onder tijdsdruk;
 • is een teamspeler;
 • is oplossingsgericht en gaat proactief op zoek naar sparringpartners.

We zoeken 2 nieuwe collega’s, die in de beginfase van hun carrière zitten (junior niveau).

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding (hbo/wo).
 • Je hebt enige kennis van en ervaring met praktijkgericht onderzoek binnen hogescholen en (internationale) onderzoekssamenwerking binnen de kennisketen.
 • Je hebt enige kennis van en bij voorkeur ervaring met het onderzoeks-, (hoger) onderwijsen innovatiesysteem in Nederland. Inzicht in en ervaring met bestuurlijke verhoudingen en processen is een pré.
 • Je bent organisatorisch sterk, hebt ervaring met projectmatig werken en grote interesse in de uitvoering en het beheer van financieringsinstrumenten.
 • Je bent als professional sterk in communiceren, analyseren, organiseren en werken in teamverband.
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig, en houdt ervan zaken met een hoog kwaliteitsniveau af te ronden.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Als programmamanager bij Regieorgaan SIA kom je in dienst bij NWO op de lokatie in Utrecht. Wij bieden je diverse opleidingsmogelijkheden en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We kijken goed naar jouw situatie en passen maatwerk toe in het bepalen van jouw carrière en de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden. Het salaris loopt van € 2.807,- tot maximaal € 5.196,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek (schaal 10 tot 11 zie: bijlage 1 bij de CAO-Onderzoekinstellingen www.caooi.nl of www.wvoi.nl). In eerste instantie krijg je een contract voor een jaar, en werk je 32-40 uur per week, daarna ligt een vast dienstverband in het vooruitzicht.

Deze vacature staat zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Werkgever

NWO

Heb jij affiniteit met het praktijkgericht onderzoek van hogescholen? Ben je leergierig en heb je een nauwkeurige en kritische blik? Wil jij je vastbijten in het ontwikkelen en uitvoeren van financieringsprogramma’s die inspelen op maatschappelijke en economische uitdagingen? Dan is Regieorgaan SIA op zoek naar jou!

Informatie over de organisatieRegieorgaan SIA is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Regieorgaan SIA is gevestigd in Utrecht. We zijn een netwerkorganisatie en werken samen met onder andere de Vereniging Hogescholen, ondernemersorganisaties, onderzoeksorganisaties en overheden. Met ons beleid en onze programma’s sluiten wij aan bij de Nationale Wetenschapsagenda en het Missiegedreven Innovatiebeleid. Regieorgaan SIA zet zich in voor meer en beter praktijkgericht onderzoek.

Praktijkgericht onderzoek kenmerkt zich doordat het gestuurd wordt door de vraag vanuit de praktijk. Bijvoorbeeld het mkb of de publieke sector. In netwerken van hogescholen en bedrijven, publieke partijen en/of kennisinstellingen wordt het onderzoek uitgevoerd. Het resultaat? Praktisch toepasbare kennis die daarnaast een bijdrage levert aan de vernieuwing van het hoger beroepsonderwijs.

Met een team van 40 collega’s zet Regieorgaan SIA in op:

 • Samenwerking tussen onderzoek en beroepspraktijk
  Dit doen we onder andere door de bekendheid van praktijkgericht onderzoek te vergroten en de verbinding tussen hogescholen en bedrijven en publieke instellingen aan te moedigen.
 • Verhogen kwaliteit praktijkgericht onderzoek
  Dit doen we onder andere door het uitsluitend toekennen van subsidies aan kwalitatief hoogstaande onderzoeksvoorstellen en het bevorderen van intervisie.
 • Samenwerking van hogescholen met andere onderzoeksinstellingen
  Dit doen we onder andere door te investeren in onderzoekssamenwerking op thema’s die direct aansluiten op de topsectoren en de Nationale Wetenschapsagenda.
 • Gebruik van de onderzoeksresultaten
  Dit doen we onder andere door het verspreiden van kennis richting het onderwijs en de beroepspraktijk en het bevorderen van ondernemerschap onder studenten en onderzoekers.

http://www.nwo.nl

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Techniek
 • 32—40 uur per week
 • HBO
 • 3679

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps