Postdoc ‘Effectiviteit van Shantala babymassage in de jeugdgezondheidszorg voor kwetsbare gezinnen in het eerste levensjaar’

Postdoc ‘Effectiviteit van Shantala babymassage in de jeugdgezondheidszorg voor kwetsbare gezinnen in het eerste levensjaar’

Geplaatst Deadline Locatie
6 jul 17 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

TNO en Radboud zijn gezamenlijk op zoek een postdoc 'Effectiviteit van Shantala babymassage in de jeugdgezondheidszorg voor kwetsbare gezinnen in het eerste levensjaar'. De aanstelling zal lopen via het Radboudumc, afdeling Cognitive Neuroscience. De standplaats van de postdoc zal zijn bij het TNO Child Health, Leiden. Je gaat samen met collega's (Radboudumc en TNO) en externe partners werken in het door ZonMw gefinancierde project "The Effectiveness of the Infant Massage Intervention "Shantala Babymassage Individueel" for vulnerable families in early life". De postdoc aanstelling geschiedt voor een periode van 3 jaar, op basis van een 0.6 FTE contract.

Binnen de functie ga je een breed scala aan werkzaamheden uitvoeren. Je doet toegepast onderzoek naar de effecten van interventie 'Shantala babymassage individueel' in de jeugdgezondheidszorg op stress en sensitiviteit van moeders en de groei en ontwikkeling van baby's. Het project betreft een samenwerking tussen Radboudumc, TNO, jeugdgezondheidszorg organisaties in Noord- en Zuid-Holland, en de VSD (Vakgroep Shantalamassage Docenten).

Het project beslaat een aantal onderdelen:
  • Voorbereiding: opstellen vragenlijsten, vaststellen procedure voor dataverzameling, ethische toetsing.
  • Dataverzameling middels vragenlijsten, registratieformulieren en haarmonsters (t.b.v. cortisolmeting bij moeders), inclusief coördinatie.
  • Het integreren, ontwikkelen en verspreiden van kennis.
Jij draagt, in samenwerking met de andere projectleden, zorg voor het opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren van deze projectonderdelen. Onderdeel hiervan is het beschrijven van de theoretische onderbouwing en onderzoeksresultaten van de Shantala babymassage individueel in de interventiebeschrijving in de interventiedatabank. Je rapporteert de resultaten schriftelijk in de vorm van publicaties in (intern)nationale tijdschriften. Ook verzorg je mondelinge presentaties op (intern)nationale congressen.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Ontwikkelen en vastleggen onderzoeksprotocol.
  • Ontwikkelen en indienen protocol voor (medisch) ethische toetsing.
  • Dataverzameling in de praktijk.
  • Datamanagement.
  • Data coderen en analyseren.
  • Schrijven en verspreiden van resultaten in peer-reviewed publicaties in high-impact tijdschriften.
  • Schrijven en verspreiden van resultaten in vaktijdschriften, interventiebeschrijving en populaire uitingen.
  • Presentatie van uitkomsten op congressen en symposia.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zoeken een postdoc met het volgende profiel:
  • Je bent gepromoveerd in de (ortho)pedagogiek, (ontwikkelings)psychologie, psychopathologie, gezondheidswetenschappen of een gerelateerd vakgebied.
  • Je hebt ervaring met en passie voor kwantitatief en/of experimenteel onderzoek.
  • Ervaring met (toegepast) onderzoek in de babytijd en/of het werkveld van de jeugdgezondheidszorg is een pre.
  • Je hebt affiniteit met het onderwerp, en beschikt over goede communicatieve, organisatorische, sociale en zelfmanagement vaardigheden.
  • Je bent zelfstandig, nauwkeurig, proactief, gedreven, resultaatgericht en flexibel.
  • Je bent in staat om te werken in teamverband als ook individueel.
  • Je kwaliteiten hebben verder betrekking tot gestructureerde dataverzameling en het verrichten van kwantitatieve analyses in relevante softwarepakketten (SPSS, R, etc.).
  • Je hebt een (zeer) goede beheersing van de Nederlandse taal.
Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

De startdatum is 1 oktober 2020. De gesprekken voor de tweede gespreksronde zullen plaatsvinden op 3 september 2020.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Cognitive Neuroscience van het Radboudumc is onderdeel van het Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag ('het Donders'). Samen bestuderen de honderden experts van het Donders het brein en gedrag in relatie tot gezondheid. Het unieke en excellente onderzoeksinstituut biedt een stimulerende leeromgeving voor wetenschappers, inclusief een high-profile graduate school en interne methodologie cursussen. Onderzoek naar stress en stress gerelateerde aandoeningen is een belangrijk aandachtsgebied bij het Radboudumc. Onderzoekers die aan dit thema werken organiseren samen regelmatig discussiebijeenkomsten en lezingen om de integratie van onderzoek binnen moleculaire, systeem-, gedrags- en klinische neurowetenschappen op de campus te bevorderen.

Standplaats van de functie is TNO, afdeling Child Health. Binnen de afdeling Child Health werken o.a. artsen, epidemiologen, psychologen, pedagogen en gezondheidswetenschappers aan een diversiteit van thema's rondom optimale omstandigheden om kinderen gezond, veilig en kansrijk te laten opgroeien (bijv. bevorderen van gezonde zwangerschapsuitkomsten, jeugdgezondheidsscreening, begeleiden van innovaties bij zorgprofessionals, weerbaarheid van jeugdigen en ouderschap). De systematiek waarlangs tot oplossingen wordt gekomen verbindt en drijft deze experts. Externe partners waar veel mee wordt samengewerkt zijn organisaties voor jeugdhulpverlening, jeugdgezondheidszorg, universitaire vakgroepen, hogescholen en het Nederlands Jeugdinstituut. TNO is een inspirerende omgeving waar met uiteenlopende expertises onderzoek wordt verricht naar praktische oplossingen voor ook andere maatschappelijke uitdagingen dan alleen de gezondheidsbevordering van kinderen en jeugdigen.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 22 uur per week
  • €2826—€4481 per maand
  • Gepromoveerd
  • 122803-P634615-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you