Departementsmanager/Coördinator bedrijfsvoering - Departement Sociale Geografie en Planologie (0,8 - 1,0 fte)

Departementsmanager/Coördinator bedrijfsvoering - Departement Sociale Geografie en Planologie (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 jul 19 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 sep 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Faculteit Geowetenschappen is plek voor een Departementsmanager. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De Faculteit Geowetenschappen heeft de ambitie om wereldwijd leidend te zijn in onderzoek op het gebied van het systeem aarde, samenleving en duurzaamheid op alle schaalniveaus, van lokaal tot mondiaal. We staan tevens voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs in een inspirerende onderwijsomgeving. Onze faculteit is een actieve gesprekspartner in het maatschappelijk debat. Duurzaamheid en de sociale transities om duurzaamheid te verhogen vormen één van de grootste uitdagingen van de toekomst. 
Binnen de faculteit zijn we voor ons departement Sociale Geografie en Planologie op zoek naar een departementsmanager die zich thuis voelt in een strategische en financiële functie in een academische setting. Een professional die vooruitdenkt op hoofdlijnen en kansen en mogelijkheden voor de toekomst van een departement mede bepaalt.

De departementsmanager heeft een cruciale rol in de verbinding tussen de faculteit en het departement. Samen met de departementsvoorzitter, de onderwijs- en onderzoeksdirecteur en de wetenschappelijke afdelingshoofden vormt de departementsmanager het management van het departement en geeft vorm aan de invulling van de strategie van het departement.

Als departementsmanager ben je een professional die verbindend optreedt en medewerkers in staat stelt om resultaten te boeken op het gebied van onderzoek en onderwijs. Je belangrijkste aandachtsgebieden zijn de algemene coördinatie en uitvoering van de bedrijfsvoering van het departement, waaronder financiën en personeelsbeleid. Je bent voortdurend alert op de interne en externe ontwikkelingen en je bent in staat deze ontwikkelingen in een vroeg stadium te signaleren, te analyseren alsmede (pro)actief te handelen. Je coördineert en enthousiasmeert het secretariaat om de docenten en onderzoekers optimaal te faciliteren.

Taken:
  • Je bent sparringpartner voor en ondersteunt het departementsbestuur, met name de voorzitter van het departement.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de begroting, beheren van de projectportefeuille, verzorgen van de managementinformatie en adviseert de voorzitter over de efficiënte inzet van mensen en middelen.
  • Samen met het departementsbestuur vertaal je de facultaire visie en strategie naar het departement en zet deze om in een departementale visie, met doelen, diensten en processen.
  • Je denkt actief mee met de bestuurlijke discussies in het departement in relatie tot de eigen portefeuille en maakt een vertaalslag naar de bedrijfsvoering. Deze vertaalslag vindt plaats in afstemming met de eindverantwoordelijke van de bedrijfsvoering-domeinen binnen het faculteitsbureau.
  • Je anticipeert op korte en middellange termijn-ontwikkelingen en kunt proactief handelen.
  • Je geeft leiding aan het secretariaat van het departement.
  • Je stelt het strategische personeelsplan en de jaarlijkse departementale begroting op in overleg met het departementsbestuur en in samenwerking met de bedrijfsvoering-domeinen in het faculteitsbureau.
  • Je draagt bij aan de voorbereiding en rapportages van onderzoeks- en onderwijsvisitaties van het departement.
  • Je bent verantwoordelijk voor de in-, door- en uitstroom van medewerkers met inachtneming van relevante beleids- en rechtspositionele kaders.
  • Je bent aanspreekpunt voor collega’s binnen het departement en de faculteit en voert regulier overleg met de adviseurs van bedrijfsvoering-domeinen, de faculteitsdirecteur en de andere departementsmanagers.
  • Naast je departementale rol lever je een substantiële bijdrage aan de facultaire doelstellingen zoals het ontwikkelen van beleid, optimaliseren van bedrijfsprocessen en het creëren van een cultuur van effectieve samenwerking tussen wetenschappelijk- en ondersteunend personeel.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Onze ideale kandidaat/kandidate heeft/is/kan:
  • academisch werk- en denkniveau;
  • aantoonbare kennis van en ervaring met het primaire proces van onderwijs en onderzoek en affiniteit met de drijfveren van wetenschappers;
  • in staat om op strategisch niveau mee te denken en te handelen en heeft tegelijkertijd het vermogen om strategie en operatie te verbinden;
  • sterk cijfermatig inzicht en bewezen kennis en ervaring op het gebied van financiën, met het opstellen en bewaken van begrotingen, bij voorkeur met project control;
  • aantoonbare werkervaring in een complexe organisatie waarin belangen afgewogen moeten worden;
  • goed schakelen tussen de relevante bedrijfsprocessen (met name: financiën, HR, research support) en heeft de motivatie om constructief bij te dragen aan het verbeteren hiervan;
  • bedreven met kantoor automatiseringssystemen zoals MS-Office (Word, Excel, Acces) en kan goed omgaan met specifieke bedrijfsvoeringsystemen of is bereid dit op korte termijn te leren;
  • een evenwichtige persoonlijkheid, integer, helder, transparant, precies en creatief;
  • initiatiefrijk en daadkrachtig en weet dit te combineren met een faciliterende instelling;
  • goed met mensen omgaan, gericht op samenwerking en communicatief/sociaal vaardig;
  • aantoonbaar sterk in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • affiniteit met Geowetenschappen en het vakgebied van Sociale Geografie en Planologie is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 0.8 - 1.0 fte voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.826,- (max. schaal 12 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. 
Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern en het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Het departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) bestaat uit breed georiënteerde, interdisciplinair bekwame en maatschappelijk betrokken wetenschappers, die de sociale consequenties van ruimtelijke processen, ontwikkelingen en ongelijkheden bestuderen. Het doen van hoogwaardig wetenschappelijk en sociaal relevant onderzoek en het geven van inspirerend en bevlogen onderwijs zijn onze centrale ambities. Het departement Sociale Geografie en Planologie richt zich binnen haar onderzoeksprogramma ‘Urban Futures: Transitions Towards Economic and Social Sustainability for Cities’ o.a. op de economische lange-termijn-ontwikkeling van steden, de oorzaken van en de wijze waarop omgegaan kan worden met sociale ongelijkheid, de effecten van migratiestromen op de landen van herkomst en de samenlevingen waarin men arriveert, de effecten van mobiliteit op het welbevinden en de wijze waarop de transitie naar een duurzame stad en infrastructuur bereikt kan worden. Het onderzoeksprogramma is de basis voor de tweejarige onderzoeksmasters Human Geography en Geographical Information Management and Applications (GIMA) en de eenjarige professionele masters Spatial Planning, Human Geography en International Development Studies. Daarnaast verzorgt het departement een groot en hooggewaardeerd bachelorprogramma Soicale Geografie en Planologie. Uniek voor het departement zijn een leerstoelgroep (Geography Education) die zich richt op de ontwikkeling van het onderwijs in de geografie.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management
  • Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • €3746—€5826 per maand
  • Universitair
  • 1106998

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you