Inkoop- en aanbestedingscoördinator (0,8 - 1,0 fte)

Inkoop- en aanbestedingscoördinator (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 jul 31 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij ervaring met het begeleiden van Europese aanbestedingstrajecten en ervaring met inkopen en/of inkoopmanagement, dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Hou je van afwisseling en uitdaging? Heb je ervaring met Europees aanbesteden? Zijn inkooptrajecten voor jou gesneden koek? Neem je graag verantwoordelijkheid en past het bij jou om projecten te  leiden? Misschien word jij dan onze inkoop- en aanbestedingscoördinator bij de afdeling Tactische Inkoop.

Als Inkoop- en aanbestedingscoördinator werk je aan Europese en meervoudig onderhandse aanbestedingstrajecten voor de hele universiteit. Je werkt bij de afdeling ‘Tactische Inkoop’ in ons Inkoop- en Aanbestedingscentrum (IAC). Het IAC adviseert, begeleidt en ondersteunt bij tactische inkooptrajecten. Het is hét inkoop-kenniscentrum van de universiteit. Ook zorgt het IAC voor contractbeheer en voor toezicht op inkoopstromen. Er zijn drie afdelingen in het IAC: Tactische Inkoop, Operationele Inkoop en Inkoopinformatie. 

Er zit veel dynamiek en afwisseling in je baan. Wat ga je doen?
  • Je verdiept je in de behoefte van je interne opdrachtgever en adviseert over inkopen en aanbesteden.
  • Je bent de projectleider van complexe en uitdagende inkoop- en aanbestedingstrajecten van allerlei soorten producten en diensten.
  • Je bent verantwoordelijk voor het hele proces: van projectplan tot ondertekend contract.
  • Je inventariseert behoeften, samen met de materiedeskundigen, en vertaalt deze in concrete Programma’s van Eisen. Je schrijft aanbestedingsdocumenten.
  • Je verricht marktoriëntaties en marktconsultaties. Daarbij verzamel en analyseer je marktgegevens (over producenten, productinformatie, productiemethoden, etc.).
  • Je werkt samen met de afdeling Inkoopinformatie en Operationele Inkoop. Ook stem je af met de aanbestedingsjuristen en privacy officers van Juridische Zaken en de interne duurzaamheidsadviseurs.
  • Je bouwt mee aan een succesvolle afdeling die kwaliteit levert.
  • En: je krijgt alle ruimte om je functie invulling te geven. Je kunt je volop ontwikkelen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Met jouw kennis en ervaring lever je een belangrijke bijdrage aan de afdeling. Dit breng je mee:
  • een afgeronde hbo- of universitaire opleiding;
  • ervaring met het begeleiden van Europese aanbestedingstrajecten;
  • ervaring op het vlak van inkopen en/of inkoopmanagement;
  • ervaring met projectmanagement;
  • affiniteit met duurzaamheid (want de Universiteit Utrecht koopt zo veel mogelijk duurzaam in!);
  • Je bent analytisch, communicatief en neemt initiatief. Het past bij jou om mensen bij elkaar te brengen en te enthousiasmeren.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren behoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.012,- (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Op termijn zijn er doorgroeimogelijkheden naar schaal 10 (tussen € 2.790,- en € 4.402,- bruto per maand) en verder.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Facilitair Service Centrum (FSC) is een onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst binnen de Universiteit Utrecht. Het FSC biedt een breed scala aan producten en ondersteunende diensten aan de universitaire faculteiten en diensten, alsook de individuele medewerkers, studenten en externe huurders. Het FSC bestaat uit de volgende afdelingen: Facility Management, Onderhoud, Operationele Services, Bedrijfsbureau, Kwaliteit en Risicomanagement en het Inkoop- en Aanbestedingscentrum. Deze afdelingen van het FSC bestrijken vrijwel het gehele gebied van facilitaire dienstverlening. De activiteiten worden door ca. 250 interne medewerkers uitgevoerd en aangevuld met medewerkers van externe partners.


Het Inkoop- en Aanbestedingscentrum heeft de volgende kernactiviteiten:

  • het uitvoeren, begeleiden van en/of adviseren over het tactische inkoopproces. Afhankelijk van de aard en financiële omvang van de in te kopen producten, diensten of werken biedt het Inkoop- en Aanbestedingscentrum ondersteuning aan bij inkooptrajecten. Alle Europese aanbestedingen van producten en diensten worden begeleid door het Inkoop- en Aanbestedingscentrum;
  • het uitvoeren van het operationele inkoopproces: het plaatsen, bewaken en controleren van de (SRM-)bestellingen van de faculteiten en diensten binnen de Universiteit Utrecht;
  • het uitvoeren van het contractbeheer: het registreren, archiveren en bewaken van alle lopende inkoopcontracten van de Universiteit Utrecht;
  • het toezicht houden op de universitaire inkoopstromen en hierover rapporteren aan de stakeholders;
  • het vervullen van de rol van kenniscentrum binnen de universiteit op het gebied van professionele inkoop.

Deze kernactiviteiten van het Inkoop- en Aanbestedingscentrum zijn georganiseerd in drie afdelingen (Tactische Inkoop, Operationele Inkoop en Inkoopinformatie) en worden uitgevoerd ten behoeve van opdrachtgevers binnen de gehele universiteit.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—40 uur per week
  • €2920—€4012 per maand
  • HBO
  • 1107441

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you