Researchanalist Islet Lab

Researchanalist Islet Lab

Geplaatst Deadline Locatie
9 jul 2 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een researchanalist en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dit is je kans! Wij bieden je de mogelijkheid om te werken in een van de weinige centra in Europa waar insuline producerende Eilandjes van Langerhans worden geïsoleerd uit donor-alvleesklieren ten behoeve van eilandjestransplantatie bij patiënten met type 1 diabetes. Kom jij dit mooie team versterken?

Functieomschrijving

Als analist maak je deel uit van de onderzoeksgroep dat zich buigt over de eilandjestransplantatie bij patiënten met type 1 diabetes. Je bent binnen de groep medeverantwoordelijk voor het opzetten van een biobank. Daaronder valt onder andere het testen van eilandjes en het onderzoeken van het pancreasweefsel. Je werkt onder meer met celkweek (pluripotente stamcellen, primaire pancreascellen), moleculaire biologie, (immuno)histochemie, microscopie (confocaal, live cell imaging), en FACS. Verder draag je regelmatig bij aan de isolatie van eilandjes ten behoeve van transplantatie binnen een GMP-omgeving. Je bent direct betrokken bij het preklinisch onderzoek naar nieuwe bronnen van insuline producerende cellen, de functie van de Eilandjes van Langerhans en de verbetering van technieken om insuline producerende cellen te transplanteren.

In het kort

·        Je bent een goed georganiseerde researchanalist die nauwkeurig kan werken

·        Je werkt op een expertisecentrum waar je bijdraagt aan eilandjestransplantatie bij patiënten met type 1 diabetes

·        Je test onder andere eilandjes en onderzoekt pancreasweefsel en werkt met diverse technieken

·        Je draagt bij aan de isolatie van eilandjes binnen een GMP-omgeving

·        Je bent flexibel en bereid om onregelmatige tijden te werken

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met tenminste een afgeronde HLO-opleiding in een celbiologische, biomedische, biochemische en/of moleculair biologische richting. Je hebt belangstelling voor basaal en translationeel onderzoek. Je hebt goede organisatorische vaardigheden en bent bereid verantwoordelijkheid te nemen in het mede opzetten en onderhouden van een biobank voor alvleesklierweefsel. Verder heb je ervaring met RNA/qPCR, (immuno)histochemie, flowcytometrie, en (confocale) microscopie. Je bent accuraat, anticiperend én collegiaal. Omdat veel van de communicatie in het laboratorium in het Engels verloopt, is het belangrijk dat je een adequate beheersing hebt van de Engelse taal. In deze functie krijg je te maken met onregelmatige werktijden. Het is belangrijk dat je flexibel bent en goed kunt samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: duur project.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde verricht basis, translationeel en klinisch onderzoek naar nier-, alvleesklier- en eilandjestransplantatie. Specifiek onderzoek richt zich op diabetes, transplantatie-immunologie en vasculaire geneeskunde. Je maakt als analist onderdeel uit van de eilandjesonderzoeksgroep van het LUMC. Binnen de groep wordt veel onderzoek gedaan naar alvleesklierweefsel, met name van donoralvleesklieren. Dit weefsel moet verzameld en getest worden en opgeslagen worden in een biobank.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3280 per maand
  • HBO
  • B.20.MB.EO.58

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2300 RC, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you