Forensisch psychiater

Forensisch psychiater

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 20 aug Westzaan

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Forensisch psychiater (schaal 14 wordt met toelage aangevuld tot AMS CAO-GGZ).

Functieomschrijving

Wil jij een rol spelen in de behandeling van een uitdagende en complexe doelgroep en zo een bijdrage leveren aan het terugdringen van recidive? Ga dan aan de slag als forensisch psychiater bij het Justitieel Complex Zaanstad in Westzaan. En lever belangrijke zorg voor mensen die vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen ondergaan.

Het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Westzaan biedt een divers behandelaanbod. Denk aan farmacotherapie (soms in onvrijwillig kader binnen de Penitentiaire beginselenwet), psychotherapie, trainingen en vaktherapie. Ook aan door- en nazorg besteden we veel aandacht. In het PPC werk je in een multidisciplinair team in een hoogbeveiligde setting. Als psychiater ben je verantwoordelijk voor de diagnostiek en farmacotherapie, maar maak je ook deel uit van het leefmilieu.

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) zoekt psychiaters met lef, die goed kunnen werken in een team en affiniteit hebben met het werken met EPA-patiënten. Werken binnen het justitiële kader is wezenlijk anders dan in de GGZ; een flinke dosis relativeringsvermogen en humor zijn basisvereisten. Affiniteit met sociaal psychiatrische problematiek is een must, ervaring op een gesloten afdeling een pré. Forensische ervaring kun je bij ons opdoen.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je staat als arts ingeschreven in het specialistenregister, met psychiatrie als specialisme.
  • Je hebt affiniteit met werken in een forensische setting.
  • Je hebt interesse in forensische psychiatrie en state-of-the-artbehandelmethoden, meervoudige complexe problematiek, psychofarmaca en risicotaxatie.
  • Je kunt goed omgaan met de doelgroep.
  • Je bent integer, flexibel en beschikt over inlevingsvermogen.
  • Je bent sterk in analyseren, kunt een helder oordeel vormen over zaken en goed samenwerken.
  • Je beschikt over overtuigingskracht en ontwikkelt jezelf graag.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveauschaal: 14
  • Maand­salaris: Min €4.797 – Max. €7.046 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Zowel een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of voor bepaalde tijd behoren tot de mogelijkheden.
  • Als onderdeel van het dienstverband bij het NIFP verricht je avond-, nacht-, en weekenddiensten.
  • Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de GGZ.
  • Schaal 14 wordt met toelage aangevuld tot AMS CAO-GGZ. Maandsalaris € 7.992,14 – € 8.889,17 op basis van een 36-urige werkweek, exclusief evt. onregelmatigheidstoeslag.
  • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief.
  • Startdatum in overleg zo spoedig mogelijk.
  • Voor meer informatie over deze vacature neem contact op met de heer J.F. Hammink, Waarnemend directeur Zorg en Behandeling JC Zaanstad 06-25776900 (ma-di-wo-do).

Meer over de functiegroep Medicus / Gedragswetenschapper
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Werkgever

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichting

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Afdeling

Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP)

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) zoekt psychiaters voor het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Westzaan. In een PPC worden justitiabelen opgenomen die lijden aan een of meer ernstige psychiatrische aandoeningen.

Er zijn vier locaties: Westzaan, Zwolle, Den Haag en Vught. Justitiabelen die worden opgenomen in een PPC hebben meer zorg nodig dan een gewone gevangenis of huis van bewaring kunnen bieden. Vaak zijn het patiënten met uitdagende multiproblematiek, zoals een combinatie van een psychotische stoornis met verslaving, verstandelijke beperking, of traumagerelateerde en persoonlijkheidsproblematiek. Ook neuropsychiatrische en stemmingsstoornissen komen regelmatig voor.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist); Paramedische patiëntenzorg
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • €4796—€7046 per maand
  • Universitair
  • AT 6166

Werkgever

Locatie

Smeet 1, 1551 NG, Westzaan

Bekijk op Google Maps

Interesting for you