Klinisch onderzoeker in systemische sclerose 'home monitoring'

Klinisch onderzoeker in systemische sclerose 'home monitoring'

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 2 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een arts onderzoeker voor klinisch onderzoek in systemische sclerose. Systemische sclerose is een zeldzame auto immuunziekte die zich kenmerkt door ontsteking, vaatafwijkingen en fibrose. De afdeling Reumatische ziekten is een expertise centrum voor patiënten met deze aandoening. Jij zult onder supervisie zelfstandig onderzoek verrichten en patiënten voor jouw onderzoek zien. Het onderzoek richt zich op verbetering van de kwaliteit van zorg voor patiënten met systemische sclerose. Dit onderzoek zal resulteren in een promotie.

Het project betreft "home monitoring". Hierin ga je de mogelijkheid onderzoeken of thuis monitoren van longfunctie en kwaliteit van leven in staat is om toename van longbetrokkenheid tijdig op te sporen. Bovendien ga je meewerken aan onderzoek naar vermoeidheid bij deze ziekte.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Organiseren van de genoemde onderzoeken.
  • Includeren van patiënten en poliklinisch volgen voor de genoemde onderzoeken.
  • Dataverzameling en analyse.
  • Schrijven wetenschappelijke publicaties.
  • Verzorgen van wetenschappelijke voordrachten, zowel nationaal als internationaal.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zoeken een arts onderzoeker reumatologie die op korte termijn kan starten met klinisch wetenschappelijk onderzoek in systemische sclerose. Daarnaast:
  • Affiniteit met reumatologie, interne geneeskunde en longziekten.
  • Goede communicatieve eigenschappen.
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je werkt graag in een team.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

De duur van de aanstelling is voor 1 jaar, bij goed functioneren wordt deze verlengd voor 3 jaar (duur van de promotie).

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Reumatische Ziekten van het Radboudumc levert zorg aan patiënten met alle reumatische aandoeningen die klachten hebben op het gebied van bewegen. Daarbinnen heeft de afdeling een belangrijke topreferente positie voor patiënten met inflammatoire gewrichtsaandoeningen en complexe systemische auto-immuunziekten. Als academisch centrum leveren wij hoog complexe (gespecialiseerde) reumazorg en zijn verantwoordelijk voor de opleiding van arts assistenten tot reumatologen. Daarnaast geven we onderwijs over en doen we wetenschappelijk onderzoek naar reumatische ziekten. Onze afdeling is internationaal erkend als expertisecentrum. Alle kennis die we in huis hebben, zetten we in voor een optimale behandeling van onze patiënten.

Er werken ongeveer 100 medewerkers op de afdeling, die worden aangestuurd door het afdelingshoofd en de bedrijfsleider. De afdeling beschikt over een eigen onderzoekslaboratorium en een polikliniek. De afdeling is een verregaande samenwerking aangegaan met de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. Dit zal de komende periode verder worden vormgegeven en zorgt voor een dynamische werkomgeving.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • 32—36 uur per week
  • €2826—€4481 per maand
  • Universitair
  • 123143-P636027-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you