Docent Museumstudies

Docent Museumstudies

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 14 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij de afdeling Kunst- en Cultuurwetenschappen van de Faculteit der Geesteswetenschappen is er voor de internationale Master Museumstudies een kortdurende docentvacature voor drie maanden in het eerste semester 2020/2021 beschikbaar. Van kandidaten wordt in de regel verwacht dat ze de Engelse taal goed beheersen, ontwikkelingen in het veld bijhouden en in hun onderwijs verwerken. Alle docenten verkrijgen 15% onderwijsgebonden onderzoek als onderdeel van de tijdelijke aanstelling.

Werkzaamheden

De docent Museumstudies is verantwoordelijk voor het verzorgen van onderwijsonderdelen binnen het onderwijsprogramma van de Masteropleiding Museumstudies. Het gaat daarbij in het bijzonder om het vak Museum Concepts & Narratives. Voor dit vak zijn vier contacturen per week geroosterd.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De kandidaat:

  • heeft een PhD op een relevant terrein en relevante kennis en ervaring voor bovengenoemd vak, of werkt aan een proefschrift waarvan de afronding in 2021 wordt verwacht;
  • beschikt over uitstekende didactische kwaliteiten;
  • beschikt over een werkhouding gericht op teamwork, flexibiliteit en communicatie;
  • heeft ervaring met digitale en audiovisuele apparatuur en is in staat online onderwijs te verzorgen indien noodzakelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 3 maanden (1 november 2020 t/m 31 januari 2021). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding, werkervaring en niveau van het onderwijs, minimaal €2.709 en maximaal €5.127 bruto per maand bij een fulltime contract van 38 uur per week (schaal 10/11, cao Nederlandse Universiteiten). Op dit moment wordt niet voorzien in een verlenging, maar het is mogelijk dat er in de toekomst opnieuw kandidaten nodig zijn voor onderwijsvervanging van bestaande staf wegens uiteenlopende redenen.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen – Afdeling Kunst- en Cultuurwetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt onderwijs en onderzoek met een sterk internationaal profiel in een groot aantal disciplines op het gebied van taal en cultuur. De faculteit is gevestigd in het centrum van Amsterdam en onderhoudt intensieve contacten met vele culturele instellingen in de hoofdstad.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 10.6 uur per week
  • €2709—€5127 per maand
  • Universitair
  • 20-425

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 48, 1012 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you