Junior docent wiskunde

Junior docent wiskunde

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 15 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je passie voor wiskunde en ligt je hart bij onderwijs? Denk je dat je in staat bent een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het bachelor- en masteronderwijs in de wiskunde? Het onderwijs aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is volop in beweging. De faculteit kent één bacheloropleiding ‘Wiskunde’ en twee tweejarige masteropleidingen ‘Mathematics’ en ‘Stochastics and Financial Mathematics’. Ter ondersteuning van de opleidingsdirecteuren en de kerndocenten van deze drie opleidingen, maar ook voor het verzorgen van groepsonderwijs en het bieden van academic coaching, zoeken wij een junior docent Wiskunde. Tussen de opleidingen wordt veel uitgewisseld en samengewerkt, en wij investeren veel in de training van onze docenten. Een mooie baan in een academische omgeving voor wie wil werken aan beter onderwijs. Het dienstverband vindt plaats bij het College of Science van de FNWI. Heb je een afgeronde masteropleiding of ben je gepromoveerd in de Wiskunde? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren naar deze afwisselende functie.

Wat ga je doen?

In de bacheloropleiding wordt de wiskunde vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken benaderd. In het programma is veel aandacht voor de binding tussen studenten en hun opleiding. Deze binding wordt voor een belangrijk deel geborgd door een team van tutoren die voor persoonlijk georiënteerde studentbegeleiding zorgen.

De werkzaamheden van de junior docent voor Wiskunde bestaan uit:

  • het verzorgen van onderwijs: van werkcolleges, assisteren bij de vaardighedenvakken en in de programmeerleerlijn, projectbegeleiding van bachelorstudenten;
  • assisteren, organiseren en vormgeven van onderwijsactiviteiten binnen de leerlijn Academische Vaardigheden;
  • trainen en begeleiden van student-assistenten in de opleiding wiskunde;
  • uitvoeren en coördineren van kleinere administratieve taken ten behoeve van het onderwijs binnen de Bachelor- en Masteropleidingen wiskunde;
  • actief meewerken aan vernieuwingen in het onderwijs die onder andere tot doel hebben de inclusiviteit te vergroten (community building), interdisciplinariteit te bevorderen (dubbele bachelor- en masterprogramma’s) en aandacht te schenken aan algemene academische vaardigheden (projectplanning en -verslaggeving, wetenschappelijke integriteit, oriëntatie op studie en beroep);
  • bijdragen aan de vernieuwing van de marketing- en communicatiestrategie als het gaat om de voorlichting over de opleidingen en andere (outreach)activiteiten gericht op scholieren en docenten van middelbaren scholen. In dit kader onderhoud je ook contacten met alumni van de opleiding.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een kandidaat met een Msc of PhD in de wiskunde en affiniteit met het geven van onderwijs. Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten:

  • ervaring in het geven van (bij voorkeur universitair) wiskundeonderwijs, bijvoorbeeld als student-assistent;
  • goede organisatorische capaciteiten;
  • goede sociale vaardigheden;
  • open houding voor problemen waar jonge studenten mee kampen;
  • gedegen kennis van en affiniteit met programmeren (Python);
  • goed kunnen samenwerken binnen een team van docenten;
  • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels).

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Een tijdelijk dienstverband van vier jaar (met een proeftijd van 2 maanden) voor 38 uur per week, bij voorkeur met ingang van uiterlijk september 2020. Het functieprofiel is docent niveau 4. Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.790 en maximaal €4.402 bruto per maand (schaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Deze bedragen zijn exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

FNWI biedt tijdelijke docenten met een urenomvang van minimaal 0,6fte een vierjarig contract aan, met binnen het contract 0.1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren. Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Je geeft samen met je leidinggevende invulling aan de rest van het programma door het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP).

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informaticae – College of Science

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) heeft ruim 7000 studenten en 1.600 medewerkers (werkzaam in onderwijs, onderzoek en ondersteuning). Studenten en onderzoekers van de FNWI zijn gefascineerd door hoe de wereld in elkaar zit. Of het nu gaat om elementaire deeltjes, het ontstaan van het heelal, of de werking van het brein.

De kracht van de FNWI zit in het commitment en enthousiasme van de onderwijsgevenden en de studenten, de ruimte voor eigen initiatief, de constant verbeterende ondersteuning en de moderne professionele campus. Bij het inrichten van het onderwijs geldt 'uniformiteit waar het kan en differentiatie waar het moet', waarbij het aan de opleidingen zelf is om binnen generieke kaders te bepalen welke doelen men wil realiseren en hoe men dat wil bereiken.

Bij het College of Science kom je terecht op een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er is een open sfeer en ruimte voor intercollegiale samenwerking.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • 20-426

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you