Reputatie- en issuemanager/Bestuurlijk woordvoerder bij Marketing & Communicatie van het Maastricht University Office (1.0 fte)

Reputatie- en issuemanager/Bestuurlijk woordvoerder bij Marketing & Communicatie van het Maastricht University Office (1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 20 jul Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij gepokt en gemazeld in bestuurlijke woordvoering en heb je een sterke affiniteit met en ervaring op het gebied van reputatie- en issuemanagement? Zou je hier graag in een internationale, universitaire setting richting aan willen geven en dit doen samen met een team van enthousiaste interne en externe communicatieprofessionals? Ben je een teamspeler, die coachend collega’s op corporate, facultair en servicecentrum niveau bij de hand kan nemen? In dat geval is dit de vacature waar je naar op zoek bent.

Functieomschrijving

Je maakt onderdeel uit van het team Corporate Communicatie (8 medewerkers). Dit team is verantwoordelijk voor interne en externe communicatie en staat onder leiding van de directeur M&C. De bestuurlijk woordvoerder/reputatie- en issuemanager neemt bij afwezigheid van directeur het teamleiderschap over. Je treedt op als woordvoerder van het College van Bestuur. Daarnaast ontwikkel je beleid en onderhoud je werkprocessen gericht op het bevorderen van de goede naam, bekendheid en waardering van de universiteit bij al haar doelgroepen. Je identificeert maatschappelijke thema’s en maakt afspraken hoe hierop te reageren. Vanuit deze verantwoordelijkheden draag je bij aan het brede communicatiebeleid en formuleer je pro- en reactief in samenspraak met het College van Bestuur de standpunten en woordvoeringslijnen van de universiteit. In geval van issues of crises geef je leiding aan multidisciplinaire teams die de bestrijding ter hand nemen. Vanuit je functie denk en werk je mee aan de wetenschapscommunicatie.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Taken

 • Het uitvoeren van het bestuurlijk woordvoerderschap. Je formuleert, toetst en draagt ten bate van het College van Bestuur en faculteitsbesturen boodschappen uit over diverse (mogelijk ook gevoelige) thema’s.
 • Het dragen van verantwoordelijkheid voor reputatie- en issuemanagement. Je draagt vandaaruit bij aan de totstandkoming en de uitvoering van het brede communicatiebeleid, doet reputatieonderzoek, werkt scenario- en stakeholdersanalyses uit, onderhoudt issue-overzichten, zorgt dat de managementstructuur en –systematiek is ingericht om issues af te handelen en evalueert beleid en projecten op gebied van reputatie- en issuemanagement.
 • Het ondersteunen bij de ontwikkeling van community-beleid.
 • Het beleggen en afstemmen van woordvoeringslijnen buiten corporate communicatie. Denk aan de inzet van het webcareteam, de uitvoering van (social) mediamonitoring.
 • Het bouwen en onderhouden van een breed intern en extern netwerk ter bevordering van het reputatie- en issuemanagement.
 • Het in samenspraak met de M&C-teamleiders coördineren en samenwerken met de adviseurs Interne en Externe communicatie in de faculteiten en met communicatiemedewerkers in de servicecentra.
 • Het in samenwerking met collega’s verzorgen van persberichten, statements en Q&A’s.
 • Het coördineren en beheren van de activiteiten van M&C als onderdeel van de calamiteitenorganisatie.

Vereisten

De geschikte kandidaat beschikt over een academisch werk- en denkniveau en ruime werkervaring op het gebied van (bestuurlijke) woordvoering en is thuis in reputatie- en issuemanagement. Onze nieuwe collega weet te verbinden en is een teamspeler. Conceptueel vermogen, inventiviteit, organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht zijn belangrijke competenties. De bestuurlijk woordvoerder is sterk omgevingsgericht, en heeft een goed ontwikkelde, maatschappelijke antenne.

Daarbij beschikt de kandidaat over een sterke mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en beheerst uitstekend de Nederlandse (min. B-1 niveau) en Engelse (min. C-1 niveau) taal.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Dienstverband zal plaatsvinden voor een periode van twee jaar (proeftijd twee maanden) met, op voorwaarde van een goede beoordeling, uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Vanwege de aard van de functie is een dienstverband minder dan 0.8 fte niet mogelijk. De functie is in het kader van de universitaire functieordening ondergebracht in het ufoprofiel Communicatieadviseur. Het salaris bevindt zich, op grond van opleiding en relevante werkervaring, tussen minimaal € 4.538,-- en maximaal € 5.826,-- bruto per maand, schaal 12 van de CAO Nederlandse Universiteiten, op basis van een fulltime dienstverband. Elk jaar wordt het standaard salaris aangevuld met een vakantie-uitkering van 8% en een eindejaaruitkering van 8,3%.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.400 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

Marketing & Communicatie

Marketing & Communicatie verzorgt voor de universiteit een breed pakket aan activiteiten. De afdeling doet dit in nauwe samenwerking met de facultaire communicatieteams en de communicatiemedewerkers in de servicecentra. De werkzaamheden worden verricht vanuit een vijftal teams, te weten: corporate communicatie, redactie, marketing, events en digitale innovatie. Het werk is adviserend, uitvoerend en verbindend van aard. Positionering en community building zijn centrale thema’s. Daarbij is de kanteling naar een betere balans tussen offline en online in volle gang. 

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • max. 38 uur per week
 • €4538—€5826 per maand
 • Universitair
 • AT2020.184

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps