Universitair Hoofddocent Arbeidsrecht

Universitair Hoofddocent Arbeidsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul 20 aug Amsterdam

Functieomschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid zoekt een ervaren academische jurist met een visie op en belangstelling voor interdisciplinair onderwijs en onderzoek op het terrein van regulering van arbeid. De kandidaat zal mede verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van het onderwijsprogramma van de sectie Arbeidsrecht. In het bijzonder zal de kandidaat ook bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het masterprogramma tot een interdisciplinair en internationaal georiënteerde opleiding om daarmee een breed scala van studenten aan te trekken.

Daarnaast wordt van de kandidaat verwacht vanuit haar of zijn expertise bij te dragen aan het interdisciplinaire onderzoeksprofiel van de sectie door de ontwikkeling van onderzoeksprojecten, publicaties in toonaangevende (internationale) tijdschriften, de valorisatie van onderzoek, de begeleiding van promovendi en het aantrekken van tweede en derde geldstroomfinanciering voor onderzoek.

Werkzaamheden

De beoogde universitair hoofddocent (UHD) heeft de volgende taken:

 • ontwikkelen, coördineren en uitvoeren van het onderwijsprogramma van de sectie, in het bijzonder de masteropleiding en de vernieuwing daarvan;
 • verrichten van onderzoek op het terrein van de regulering van arbeid;
 • publiceren in toonaangevende nationale en internationale tijdschriften;
 • bijdragen aan interdisciplinaire onderzoeksprojecten en valorisatie van onderzoek;
 • begeleiden van promovendi;
 • aantrekken van tweede en/of derde geldstroomfinanciering voor onderzoek;
 • verrichten van bestuurlijke taken voor de afdeling Arbeids- en Informatierecht en eventueel de Faculteit.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De beoogde universitair hoofddocent voldoet aan de volgende functie-eisen:

 • gepromoveerd jurist - of gepromoveerd op een aan het recht aanpalend vakgebied met aantoonbare kennis van het recht – met een proefschrift op het terrein van arbeidsrecht of regulering van arbeid;
 • ervaring met juridisch onderwijs en vernieuwende ideeën over interdisciplinair onderwijs en curriculumontwikkeling, alsmede goede didactische kwaliteiten, mede blijkend uit onderwijsevaluaties;
 • empathische communicatieve vaardigheden en het vermogen om in teamverband te werken en daarin diversiteit als kwaliteit te zien;
 • bestuurlijke en leidinggevende kwaliteiten, waaronder het vermogen om verschillende wetenschappelijke en didactische perspectieven binnen het team tot hun recht te laten komen;
 • wetenschappelijke creativiteit, openheid en nieuwsgierigheid voor interdisciplinaire samenwerking, mede blijkend uit (internationale) wetenschappelijke publicaties;
 • erkenning door (inter)nationale vakgenoten als deskundige op het eigen vakgebied, blijkend uit bijvoorbeeld uitnodigingen voor voordrachten op (inter)nationale wetenschappelijke bijeenkomsten;
 • basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of de bereidheid deze kwalificatie te behalen;
 • zeer goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • affiniteit met toepassing van ICT in het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze organisatie. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Op deze functie is het UFO-profiel UHD van toepassing. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €5.190 en maximaal €6.940 (schaal 13/14 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). Een deeltijdaanstelling (0,8 fte) is bespreekbaar. De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering. 

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Sectie Arbeidsrecht

Met ruim 4000 studenten en 450 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

De UHD zal werkzaam zijn in de afdeling Arbeids- en Informatierecht, sectie Arbeidsrecht, van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. De sectie Arbeidsrecht is samengesteld uit oorspronkelijk twee groepen die in 2018 fuseerden: het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudie (AIAS) en het Hugo Sinzheimer Instituut (HSI). AIAS-HSI streeft ernaar om in Nederland de meest gerenommeerde wetenschappelijke kennisinstelling voor het interdisciplinair onderzoek- en onderwijs op het terrein van (regulering van) arbeid te zijn. Het instituut heeft een sterke internationale (vooral Europese) oriëntatie maar zijn onderwijs en onderzoek hebben steeds een grote relevantie voor de Nederlandse praktijk.

AIAS-HSI heeft de grootste en meest interdisciplinaire groep van wetenschappers op het terrein van de regulering van arbeid in Nederland. Er is een wetenschappelijke staf van ongeveer 12 fte, verdeeld over 17 medewerkers (4 hoogleraren, 1 UHD (de vacature), 2 UD’s, 4 docenten, 6 onderzoekers). Er werken momenteel 6 interne promovendi aan hun proefschrift en er zijn 6 externe promovendi, die hun onderzoek deels op het instituut verrichten. Daarnaast is er een groep van ongeveer 10 gastmedewerkers die betrokken zijn bij onderzoek en onderwijs. Zoals van een interdisciplinair instituut mag worden verwacht, bestaat de staf van de sectie uit onderzoekers en docenten met verschillende disciplinaire achtergrond, waaronder juristen, economen, sociologen en politicologen. Het instituut wordt ondersteund door een coordinator bedrijfsvoering en een secretaresse, en momenteel geleid door een interim-voorzitter.

Additionele informatie

Voor informatie over werken bij de Universiteit van Amsterdam verwijzen wij naar onze website.

Specificaties

 • Universitair hoofddocent
 • Recht
 • 30.4—38 uur per week
 • €5190—€6940 per maand
 • Gepromoveerd
 • 20-427

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Sollicitaties dienen te worden ingediend via onderstaande link en vergezeld te gaan van:

 • een motivatiebrief;
 • een cv en publicatielijst;
 • een kort onderzoeksplan, inclusief ideeën voor het aanvragen van onderzoekssubsidies (max. 1 A4).

De deadline is 20 augustus 2020.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Sollicitaties dienen te worden ingediend via onderstaande link en vergezeld te gaan van:

 • een motivatiebrief;
 • een cv en publicatielijst;
 • een kort onderzoeksplan, inclusief ideeën voor het aanvragen van onderzoekssubsidies (max. 1 A4).

De deadline is 20 augustus 2020.

Solliciteer uiterlijk op 20 aug. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).