Information Security Officer

Information Security Officer

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul 4 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Information Security Officer (ISO) verbetert en bewaakt het totale IT landschap op het gebied van security door het maken van informatiebeveiligingsbeleid, dit beleid te implementeren en te bewaken. De ISO is tevens producteigenaar van het Information Security Management System (ISMS) en de daaruit vloeiende PDCA cyclus. Radboudumc is momenteel bezig aan haar certificering voor NEN7510 waarbij de ISO uiteraard een belangrijke rol speelt als eigenaar van het ISMS. Doel van de functie is om ondersteuning te bieden aan informatie management en stakeholders binnen het Radboudumc waar medewerkers persoonsgericht en innovatief de kerntaken (Zorg, Onderwijs en Onderzoek) uitvoeren, maar dat informatieveiligheid daarbij geborgd is. Het is het managen van een balans tussen wet- en regelgeving versus bruikbaarheid en adoptie.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

  • WO werk- en denkniveau met kennis van en ervaring met IT security processen.
  • Heeft kennis van relevante (zorg) IT policy standaarden zoals NEN, Cobit, TOGAF etc..
  • Heeft kennis van en ervaring met auditing.
  • Heeft kennis van en ervaring met kwaliteits- en risicomanagement.
  • Kan zich inleven in de belangen en wensen van de gebruikers van ICT oplossingen (bijv. flexibel, gebruikersvriendelijk) versus wet - en regelgevingen en deze in complexe overlegsituaties voldoende tot hun recht laten komen.
  • Brengt door gerichte vragen op effectieve manier problemen in kaart.
  • Komt in het spanningsveld van tegengestelde belangen met tact en creativiteit tot geaccepteerde oplossingen zonder te vluchten in inconsistente compromissen.
  • Communiceert op verschillende niveaus in de organisatie om tot oplossingen te komen.
  • Denkt en handelt pragmatisch, zonder het grotere plaatje uit het oog te verliezen.
  • Stuurt op resultaat en heeft een groot probleemoplossend vermogen.
  • Heeft natuurlijke autoriteit en aanpassingsvermogen.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Informatie Management
(Technologische) Ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Dat geldt ook voor ICT in de zorg, het onderzoek en onderwijs. E-Health is 'hot.' Informatie Management wil voorop lopen in het realiseren van een effectieve en veilige ICT-omgeving voor zowel patiënt en collega's. Daarnaast zullen wij 'state of the art' IT oplossingen moeten leveren aan bedrijfsvoering, onderwijs en onderzoek, waarbij de grenzen en kaders nooit helemaal vaststaan. Zo willen wij, samen met betrokken en creatieve collega's, écht een bijdrage leveren aan een betere maatschappij. Onze mensen weten wat er van ze wordt verwacht en hebben de wil en de durf om hier invulling aan te geven binnen het team, toch met ruimte voor individuele creativiteit. Wij zijn er trots op om deel uit te maken van Informatie Management.

Informatie Management is van vitaal belang voor de zorg, research & onderwijs en bedrijfsvoering processen binnen het Radboudumc en levert een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen van het Radboudumc. De afdeling Informatie Management heeft als doelstelling om voorop te lopen in het realiseren van een effectieve en veilige ICT‐omgeving voor zowel patiënt als collega's. De afdeling Informatie Management bevindt zich in de transformatie naar een agile manier van werken.

De afdeling Informatie Management kent 3 units: Informatievoorziening, Projecten en Strategie & Beleid. Binnen de unit Strategie & Beleid is een team gevormd bestaande uit IT architecten en Security Officer/Security Experts, onder leiding van de Enterprise architect. Functioneel zal veel afstemming plaatsvinden met de Directeur Informatie Management, de IT Architecten, Security Expert, Chief Medical/Nurse/Science/Business Information Officer, proceseigenaren, Lead Product Owners maar natuurlijk ook met alle stakeholders in het Radboudumc met nog specifieke nadruk op het Privacy office en de functionaris gegevensbescherming.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • IT
  • Techniek
  • max. 36 uur per week
  • €4624—€5944 per maand
  • Universitair
  • 123343-P636873-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you