Vertrouwenspersoon Wetenschappelijke Integriteit

Vertrouwenspersoon Wetenschappelijke Integriteit

Geplaatst Deadline Locatie
15 jul 30 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Taken Vertrouwenspersoon

  • Fungeert als aanspreekpunt voor vragen en klachten over wetenschappelijke integriteit.
  • Probeert - indien hij/zij daartoe mogelijkheden ziet - door middel van bemiddeling tussen de betrokken partijen of anderszins de klacht in der minne op te lossen.
  • Adviseert het bestuur om de klacht te laten onderzoeken door de commissie wetenschappelijke integriteit, wanneer deze niet in der minne kan worden opgelost en wanneer een in der minne oplossing niet tot de oplossingsmogelijkheden behoort.
  • Legt over zijn/haar werkzaamheden achteraf verantwoording af aan het Bestuur in een jaarlijkse rapportage in algemene termen zonder tot personen herleidbare informatie.
  • Is geheimhouding verschuldigd over alles wat in hem/haar in zijn/haar hoedanigheid bekend is geworden.

Specificaties

NWO-I

Functie-eisen

Gevraagde kwalificaties

  • Heeft ervaring met conflictmanagement en/of mediation.
  • Geniet een onbesproken wetenschappelijke reputatie.
  • Verricht geen andere werkzaamheden voor of namens NWO-I of anderszins die het functioneren als vertrouwenspersoon in de weg kan staan,
  • Ontvangt van NWO geen financiering ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek.

Voor het indienen van klachten is het Meldpunt WI ingericht bij het bestuur om de klacht te laten onderzoeken door de Commissie wetenschappelijke integriteit, wanneer deze niet in der minne kan worden opgelost.

Op de werkzaamheden van de Vertrouwenspersoon is de Code omgang met persoonlijke belangen van NWO van toepassing.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden: een positie welke incidenteel ingevuld kan worden als nevenactiviteit van een hoogleraar met bijzondere interesse in het thema wetenschappelijke integriteit.
Er zal in overleg vorm worden gegeven aan het gemiddeld aantal uren per jaar dat de inzet van deze Vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit vereist is. Beloning is conform de Cao-Onderzoekinstellingen.

Werkgever

NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO-I beheert negen nationale onderzoeksinstituten: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. De NWO-instituten bundelen hun krachten rondom een onderzoeksvraag en verbinden de Nederlandse wetenschap met de internationale wetenschappelijke gemeenschap. NWO-I is de werkgever voor de medewerkers van de negen instituten, het bureau NWO-I en de Beheerseenheid Universitaire Werkgroepen (BUW).

Specificaties

  • Hoogleraar
  • 51228

Locatie

Winthontlaan 2, 3526 KV, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you