Senior beleidsadviseur Onderzoeksbeleid en -strategie

Senior beleidsadviseur Onderzoeksbeleid en -strategie

Geplaatst Deadline Locatie
16 jul 10 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Bestuursbureau, directie Strategie en Academische Zaken (SAZ) zoekt een ervaren Senior beleidsadviseur Onderzoeksbeleid en -strategie

Functieomschrijving

Wij zoeken een ervaren en enthousiaste collega voor het cluster Onderzoek en Impact binnen de directie Strategie en Academische zaken die zich met name gaat richten op strategische ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, publiek private samenwerkingen, nationaal en internationaal. Je draagt bij aan de positionering en profilering van de Universiteit Leiden en bouwt en onderhoudt relaties met relevante stakeholders en netwerken en ontsluit ze voor de universiteit. Denk daarbij aan ministeries, topsectoren, gemeenten en provincies. Je analyseert actief nationale en internationale ontwikkelingen, je signaleert kansen en weet die te vertalen in acties en beleid, uiteraard samen met de betrokkenen in de universiteit. Je ontwikkelt good practices in stakeholdermanagement voor de verschillende niveaus waarop de universiteit actief is: lokaal, regionaal, nationaal, Europees en internationaal, met aandacht voor de synergiën en raakvlakken tussen de verschillende niveaus.

Je hebt een grote rol in het realiseren van de strategische speerpunten van het cluster Onderzoek & Impact op basis van het strategisch plan en nieuwe, relevante ontwikkelingen zoals AI, Open Science en de regionale samenwerkingsagenda. Komend jaar wordt het nieuwe strategisch plan opgesteld en ook daar zul je een bijdrage aan leveren.

Je werkt zelfstandig en in teamverband, definieert de ambities en planning en voert regie op voortgang en resultaat. Je werkt voor je dossiers in de eerste plaats nauw samen met je collega’s in het cluster Onderzoek&Impact en cluster Internationalisering, collega’s bij Luris en bij faculteiten. Je zoekt actief de verbinding met de andere clusters binnen SAZ en collega’s van andere directies en expertisecentra. Je schakelt met de betrokken collegeleden en adviseert hen voor de strategische overleggen waar zij in deelnemen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • In het bezit van een academische graad, gepromoveerd zijn is een pré;
  • Ruime kennis van en ervaring met (inter)nationale ontwikkelingen in onderzoeksbeleid en onderzoeksfinanciering met een bijbehorend netwerk;
  • Meerjarige relevante werkervaring op beleidsniveau in een academische of vergelijkbare instelling met aantoonbare ervaring met het opstellen van strategische adviezen;
  • Ervaring in het opereren in een complexe organisatorische context waarbij je dichtbij het bestuur hebt gewerkt;
  • In staat zijn beleidsvoorbereiding en -uitvoering in goede afstemming met het veld vorm te geven;
  • Ervaring met complexe processen waarin verschillende belangen moeten worden afgewogen;
  • Ervaring met projectmatig werken en een resultaatgerichte werkwijze;
  • Je bent een strategisch denker. Analytisch ben je sterk waardoor je hoofd- en bijzaken onderscheidt. Met je conceptueel vermogen leg je snel verbanden;
  • Je bent een verbinder, teamwerker, gericht op samenwerken en goed in het opbouwen en onderhouden van een intern en extern netwerk. Je bent overtuigend met aandacht voor de belangen van anderen;
  • Je bent omgevingsgericht waardoor je weet wat er speelt. Je staat open voor andere werkvelden en kennisgebieden en deelt informatie met het team.
  • Je bestuurlijke en organisatiesensitiviteit zijn uitstekend;
  • Je neemt initiatief en bent inventief in het vertalen van ontwikkelingen en het ontwerpen van processen;
  • Je bent in staat om complexiteit terug te brengen tot de essentie ten behoeve van advisering aan bestuursleden;
  • Door je flexibiliteit kun je je plannen bijstellen als dit nodig is. Daardoor ben je in staat om goede resultaten te behalen met behoud van de relatie;
  • Je mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels is uitstekend.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.406,- maximaal € 6.133,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12-13).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Mobiliteit
Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader word je – bij een vast dienstverband - in je functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich met jou verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van jouw loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie elders.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Het Bestuursbureau ondersteunt het College van Bestuur en draagt zorg voor de voorbereiding van beleid en de uitvoering van besluiten. Hierbij onderhoudt het Bestuursbureau nauwe relaties met faculteiten en expertisecentra.

De directie Strategie en Academische Zaken (SAZ) is onderdeel van het Bestuursbureau en staat onder leiding van de directeur SAZ. De directie ondersteunt het College van Bestuur en faculteiten op het gebied van strategische ontwikkeling van de universiteit in onderwijs, onderzoek, impact en valorisatie, internationalisering en diversiteit & inclusiviteit. Het signaleren van nationale en internationale ontwikkelingen in het hoger onderwijs is een belangrijke taak van de directie. SAZ adviseert en ondersteunt bij het formuleren, vormgeven, monitoren, evalueren en bijsturen van strategie en beleid en werkt daarbij samen met collega's uit de hele universiteit. De drie clusters ‘Onderwijs’, ‘Onderzoek & Impact’ en ‘Internationalisering’ staan inhoudelijk onder leiding van een coördinator. Daarnaast is SAZ in voorkomende gevallen verantwoordelijk voor de aansturing van strategische programma’s en projecten zoals op dit moment ‘Diversiteit en inclusiviteit’ en de ‘implementatie van de onderwijsvisie’.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Universitair
  • 20-306

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you