Postdoc 'samenwerken in de eerste lijn' bij het Universitair Netwerk Ouderenzorg

Postdoc 'samenwerken in de eerste lijn' bij het Universitair Netwerk Ouderenzorg

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 13 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 sep 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

- Onderzoek over zorg voor kwetsbare ouderen in de thuissituatie opzetten en uitvoeren, subsidie-aanvragen schrijven ten behoeve van nieuwe onderzoeksprojecten onder supervisie van een senior onderzoeker en in samenwerking met de betrokken verpleeghuizen en huisartsen.
- Promovendi, onderzoeksmedewerkers en studenten begeleiden bij hun onderzoek en les geven in het kader van wetenschappelijke vorming van huisartsen in opleiding.
- Actieve rol in de UNO-UMCG themagroep ‘samenwerken in de eerste lijn’: inbreng van ontwikkelingen in wetenschap, onderzoeksresultaten vertalen naar de praktijk en vragen uit de praktijk vertalen naar onderzoek. Je werkt hierin nauw samen met de voorzitter en de adviseur implementatie.
- Artikelen schrijven en indienen bij wetenschappelijke toptijdschriften.
- Voordrachten, workshops en scholing verzorgen op (inter)nationale congressen en bijeenkomsten.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij een gepromoveerde verplegingswetenschapper, arts of gezondheidswetenschapper met affiniteit voor praktijkgericht onderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van ouderenzorg. Je voldoet aantoonbaar aan de volgende criteria:
- Je hebt kennis van één of meerdere van de volgende thema’s: eerstelijns ouderenzorg, huisartsenzorg, advance care planning, wijkzorg, sociaal domein, ketenzorg, proces van opname en ontslag op/uit tijdelijk verblijf, mantelzorg, verpleeghuiszorg.
- Je hebt kennis van kwantitatieve onderzoekstechnieken en implementatieonderzoek.
- Je bent analytisch ingesteld, zelfstandig en beschikt over zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.
- Je bent goed in staat samen te werken met verschillende belanghebbenden, zoals zorgverleners en cliëntvertegenwoordigers (cliëntenraad), waarbij je de diverse belangen in het oog houdt.
- Je hebt goede sociale vaardigheden en kan duidelijk communiceren met alle stakeholders die samenwerken in de eerste lijn.
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (0,8-1 fte). Bij goed functioneren is er uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

De afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van het UMCG is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. De sectie Ouderengeneeskunde werkt in het Universitair Netwerk Ouderenzorg-UMCG (UNO-UMCG) intensief samen met 20 ouderenzorgorganisatie in Noordoost-Nederland. Zie: www.UNO-UMCG.nl

In het UNO-UMCG zien we kennis als bron om te bouwen aan de kwaliteit van zorg voor mensen met dementie en andere kwetsbare ouderen in het verpleeghuis en thuis. We doen wetenschappelijk onderzoek, delen kennis en bieden ondersteuning bij het toepassen van kennis in de praktijk. Hierin staan 5 thema’s centraal: samenwerken in de eerste lijn, probleemgedrag bij dementie, medicatieveiligheid, zorgethiek, en tot slot pijn, functioneren en welbevinden.

Binnen het thema 'samenwerken in de eerste lijn' onderzoeken we hoe we de kwaliteit van leven van kwetsbare thuiswonende ouderen in het algemeen en bij mensen met dementie in het bijzonder kunnen bevorderen. Dit streven sluit aan bij veel lokale en landelijke initiatieven om onder andere specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen en wijkverpleegkundigen te laten samenwerken voor deze doelgroep. Hieruit leren we dat er nog veel knelpunten zijn in het vormgeven van de samenwerking tussen alle betrokken partijen en het beschikbaar maken en toepassen van intramurale kennis in de thuissituatie.

Bij het UNO-UMCG werken meerdere postdocs. Wij zoeken een postdoc met belangstelling voor kwantitatief onderzoek en een achtergrond in verpleegkunde, geneeskunde of gezondheidswetenschappen.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 29—36 uur per week
  • max. €2911 per maand
  • Gepromoveerd
  • 200405

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you