Alumni officer (1 fte) bij de afdeling Development & Alumni Relations

Alumni officer (1 fte) bij de afdeling Development & Alumni Relations

Geplaatst Deadline Locatie
23 jul 6 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.

Functieomschrijving

Algemeen 

Voor de centrale afdeling Development & Alumni relations (MUO) zoeken wij een betrokken collega die zich richt op de versterking van de relaties van de UM met haar alumni en de relaties tussen de alumni onderling. Daarin staan de verdere ontwikkeling van de in Nederland en in het buitenland opererende alumnikringen en de organisatie van bijeenkomsten en de persoonlijke ontmoetingen centraal. Toenemende aandacht wordt ook gevraagd voor de rol die alumni kunnen vervullen bij de carrièrekansen van studenten.

Wij streven naar wederkerige relaties met onze alumni. Wij willen onze alumni regelmatig informeren over baanbrekend onderzoek dan wel actuele ontwikkelingen bij de UM, ze een stem geven bij het verbeteren van ons onderwijs en hen de mogelijkheid bieden om postacademisch onderwijs te volgen. Het is daarom belangrijk, dat we onze alumni goed kennen en op basis van hun persoonlijke interesse aan ons weten te binden.

Wat vraagt dit van jou? 

In de praktijk betekent dit, dat je proactief contacten onderhoudt met de verschillende faculteiten, goed op de hoogte bent van hun onderwijsprogramma’s en de behoeften op het gebied van alumni. Je zorgt voor de voorbereiding, ontwikkeling en uitvoering van het UM alumni beleid t.b.v. de alumni kringen in binnen- en buitenland (d.w.z. ondersteuning en versterking van de bestaande alumnikringen, uitbreiding van kringen in nieuwe steden, regio’s en landen, opstellen van jaarplannen voor de kringen). Daar hoort onder andere ook bij het organiseren en coördineren van regionale en (inter)nationale (online) events. Daartoe onderhoud je contacten met relevante alumni(netwerken). Social media worden daarbij optimaal benut. Ook ben je (mede-) verantwoordelijk voor de jaarlijkse organisatie van de UM Star Lectures, de reeks lezingen voor alumni in binnen- en buitenland en de Alumnidag. Voor de uitvoering werk je optimaal samen met het alumni office en de student assistenten. Je stuurt daarbij op een efficiënte en effectieve uitvoering van processen en draagt proactief bij aan het up-to-date houden van onze alumni database. Enig gevoel bij data(-analyse) en het gebruik van systemen is daarbij gewenst.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Vereisten

De geschikte kandidaat combineert een sterk analytisch denkvermogen met stressbestendigheid en uitstekende communicatieve vaardigheden. We zoeken dan ook de volgende competenties:

  • Conceptueel: analytisch, strategische oordeelsvorming, omgevingsbewust, vernieuwend. Heeft ervaring met het schrijven van beleidsplannen.
  • Relationeel: ervaring met relatiebeheer en de organisatie van relatiebijeenkomsten. Is representatief en heeft aantoonbare netwerkvaardigheid.
  • Digitale competenties: het beheersen van digitale vaardigheden of competenties die nodig zijn om adequaat om te gaan met digitalisering.
  • Persoonlijk: zelfstandig, belastbaar, initiatiefrijk en ondernemend.
  • Operationeel: doelgericht, levert ook onder tijdsdruk uitstekende prestaties, uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, uitstekend onderlegd in Nederlands en Engels. Is bekend met de mogelijkheden van social media.

Achtergrond en ervaring

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau met minstens 3-5 jaar relevante werkervaring. Als je zelf alumnus of alumna bent, geldt dit bij deze vacature als een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Aanstelling zal plaatsvinden voor een periode van één jaar met, op voorwaarde van een goede beoordeling, uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie is in het kader van de universitaire functieordening ondergebracht in het UFO profiel Beleidsmedewerkers. Het salaris bevindt zich, op grond van opleiding en relevante werkervaring, tussen minimaal € 2.920 en maximaal € 4.402 bruto per maand bij fulltime functioneren, conform schaal 9/ 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Elk jaar wordt het standaard salaris aangevuld met een vakantie uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 

Aanvangsdatum zo spoedig mogelijk, in onderling overleg 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.400 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 38—40 uur per week
  • €2920—€4402 per maand
  • Universitair
  • AT2020.222

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you