Technisch applicatiebeheerder

Technisch applicatiebeheerder

Geplaatst Deadline Locatie
23 jul 15 aug Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In de innovatieve werkomgeving van de Universiteit Twente vind je de nieuwste technologieën, uitdagend werk, variërend van applicaties tot databases en webservers, ongekend veel mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling en waar je van betekenis kunt zijn in de onderwijssector. 

Voor het Business Application Management team zijn wij op zoek naar een Technisch Applicatiebeheerder. Centraal in deze functie staat het technisch beheer van applicaties en databases ten behoeve van bedrijfs- en onderwijsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het studentinformatiesysteem, personeelsmanagement- of finance-applicaties.

Een nader inkijkje
De Universiteit Twente verbindt technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen. Technologie is de sleutel bij het vinden van oplossingen voor hedendaagse complexe en wereldwijde uitdagingen. In hun passie om te begrijpen wat er op onze planeet gebeurt en om bij te dragen aan een beter leven, omarmen ze de verbondenheid tussen mens en technologie. Werken bij de UT betekent werken in een omgeving waarin er veel ruimte is voor ambitie, talent, eigen ideeën & initiatieven.

Om onderwijs, onderzoek en bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen, wordt er vanuit de afdeling LISA (Library, ICT-Services & Archive) een breed palet aan diensten aangeboden. Maar liefst 3000 medewerkers en meer dan 11.000 studenten maken hier dagelijks gebruik van. Binnen het organisatieonderdeel IT & Operations, onderdeel van LISA, is het team Business Application Management gepositioneerd.

Het team Business Application Management
Het team Business Application Management is gevestigd op de campus in Enschede.
Dit team bestaat met jou erbij, uit 10 collega’s. Je teamleider is Guido en belangrijke kenmerken van het team zijn hun dienstverlenende en probleemoplossende manier van werken.

De primaire werkzaamheden van dit team richten zich op technische installaties en configuraties van applicaties. Er wordt gebruik gemaakt van de laatste technologieën, maatwerkondersteuning om de business te bedienen en er is een grote diversiteit aan vraagstukken. Jij en je collega’s hebben een breed takenpakket waarbij er veel ruimte is om zelf je werkzaamheden in te plannen. Een van de grootste uitdagingen momenteel is vanuit de verschillende technologieën bijblijven qua beveiliging en versies. Security en informatiebeveiliging blijft essentieel, wat maakt dat het team nu o.a. bezig is met het maken van geautomatiseerde batches en doorvoeren van procesoptimalisaties.

Wat ga je doen?

In je rol van Technisch Applicatiebeheerder staat het installeren en configureren van diverse applicaties en onderliggende technieken met name centraal. Wat deze rol uitdagend maakt, is de grote variatie aan applicaties en technologieën. Afhankelijk van het vraagstuk waar je je mee bezighoudt, schakel je wanneer de situatie daarom vraagt met je collega’s van applicatieontwikkeling of functioneel beheer om een probleem op te lossen.

Je houdt je in deze rol onder andere bezig met:

 • Installaties en configuraties van verschillende applicaties en technieken, waarbij je ook het management adviseert t.a.v. benodigde of gewenste aanpassingen van de applicaties
 • Diverse vraagstukken waarbij je ook in de database of juist in de webserver duikt om problemen op te lossen
 • Signaleren en verhelpen van problemen of knelpunten, bijhouden van technische ontwikkelingen en zorgen voor correcte beheerdocumentatie
 • Je neemt deel aan diverse overleggen en projecten
 • Je weet je teamleden te inspireren met nieuwe technologieën en kijkt kritisch naar zowel oplossingen als vraagstukken.

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

Wat breng jij mee?

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskundige Informatica of vergelijkbaar
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol en diepgaande kennis over verschillende applicaties, operating systems, tools en databases
 • Vanuit je analytische vermogen ben je in staat om snel verschillende technologieën te doorgronden en begrijpen
 • Idealiter heb je ervaring met Oraclesystemen zoals de database of WebLogic, al dan niet gecombineerd met Linux, PostgreSQL, Apache Tomcat en/of Apache HTTP Server.
Waar ben jij sterk in?
 • Je hebt een groot probleemoplossend en analytisch vermogen
 • Je bent hulpverlenend en hulpvaardig ingesteld
 • Je werkt nauwkeurig en kan kritisch denken
 • Samenwerken met anderen en je weet wanneer je vragen moet stellen.

Extra informatie

 • Aantal uren | 32-40
 • Een talentscan maakt onderdeel uit van deze procedure
 • In week 34 wordt de kandidaatselectie met de UT doorgesproken. Heb je interesse? Dan nodigen we je van harte uit om voor die tijd je interesse kenbaar te maken.

Is dit jouw nieuwe uitdaging? Solliciteer dan via de site van Eqib en klik hier!

LET OP: vragen en/of sollicitaties lopen uitsluitend via Eqib | The Human Factor.

Eqib | The Human Factor
Recruiter | Rhiana Petersen
Tel.: 074 349 40 74
E-mail: r.petersen@eqib.nl
www.eqib.nl

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt de Universiteit Twente jou?
Een interessant arbeidsvoorwaardenpakket en je krijgt een keuzemodel aangeboden waardoor je zelf kunt bepalen waaruit je arbeidsvoorwaarden bestaan. Waar je in ieder geval op kunt rekenen zijn bijvoorbeeld een 13e maand, aantrekkelijke verlofregelingen, een jaarcontract bij indiensttreding met uitzicht op een vast dienstverband én de mogelijkheid om gebruik te maken van de sportfaciliteiten op de campus. Het salaris hangt af van je opleiding en ervaring, maar zal maximaal conform de CAO Nederlandse universiteiten € 4402,- bruto per maand bedragen o.b.v. 38 uur.

Werkgever

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.
Library ICT-service & Archive (LISA). Binnen de Universiteit Twente verzorgt Library, ICT-Services & Archive (LISA) een breed palet van diensten voor 3300 medewerkers en meer dan 10.000 studenten van de Universiteit Twente. Onze diensten zijn divers, maar verbonden door het toenemende belang van digitalisering voor de Universiteit Twente. Door disciplines te bundelen, kunnen we beter en efficiënter ondersteunen in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering.

Specificaties

 • IT
 • max. 40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • HBO
 • 1115292

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps