Secretaris Examencommissie

Secretaris Examencommissie

Geplaatst Deadline Locatie
27 jul 9 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (EB) zoekt een gedreven secretaris voor de Examencommisie.

De faculteit EB is een middelgrote faculteit met ambitieuze nationale en internationale studenten. Deze studenten kunnen om uiteenlopende reden gedurende hun studententijd een beroep doen op de examencommissie.

Wat ga je doen?

Je bent eerste aanspreekpunt voor de examencommissie, je coördineert de werkzaamheden van het secretariaat en zorgt voor de afstemming met bijvoorbeeld de tentamenorganisatie, de studieadviseurs, de onderwijsdirectie en de beleidsmedewerkers. In de ondewijsondersteuning ben je het gezicht van de examencommissie.

De ambtelijk secretaris is ook betrokken bij beroepszaken en fraude- en plagiaatkwesties. De behandeling van deze verzoeken en klachten geschiedt aan de hand van onder meer de Onderwijs- en Examenregelingen (OER) van de faculteit en opleiding, evenals de Regels en Richtlijnen van de Examencommissies (RRvE) en andere vastgestelde beleidsregels, en uiteraard binnen het kader van de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW).

Je werkzaamheden bestaan uit het:

  • coördineren werkzaamheden van het team van in totaal 5 medewerkers;
  • zelfstandig voorbereiden en afhandelen van verzoeken van studenten binnen de door de examencommissie vastgestelde beleidskaders;
  • vertegenwoordigen van de examencommissie in procedures, voeren van verweer en opstellen van verweerschriften bij het CBE (Voorheen Cobex);
  • plannen, voorbereiden en notuleren van de vergaderingen van de examencommissie;
  • contact houden met en informeren van belanghebbenden binnen de faculteit zoals onderwijsdirecteuren en ESC over zaken gerelateerd aan de werkzaamheden van de examencommissie;
  • ondersteunen van de (voorzitter van de) Examencommissie, bijvoorbeeld bij het opstellen van OER-adviezen en het opstellen van het jaarverslag;
  • proactief meedenken over het opstellen en verbeteren van beslisregels;
  • actief stimuleren van de kwaliteitsborging door de Examencommissie;
  • beheren van het archief van de Examencommissie.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt:

  • een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur rechten;
  • minimaal 3 tot 5 jaar relevante ervaring in het hoger onderwijs;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels;
  • een goed analytisch vermogen;
  • een standvastige persoonlijkheid;
  • bij voorkeur ervaring met procedures en werkzaamheden van examencommissies;
  • gevoel voor bestuurlijke verhoudingen in een universitaire omgeving.

Je bent:

  • gedreven en hebt hart voor het onderwijs;
  • zelfstandig en gestructureerd;
  • in staat helder en zorgvuldig te formuleren;
  • communicatief en initiatiefrijk;
  • stressbestending en in staat zelf prioriteiten te zetten.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Wij bieden een contract voor de duur van 1 jaar, met een proeftijd van twee maanden. Afhankelijk van organisatorische ontwikkelingen is er uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €2.790 en maximaal €4.402 bruto per maand, op basis van 38 uur per week. Het UFO-profiel is Ambtelijk secretaris 1, salarisschaal 10. Inschaling geschiedt op basis van opleiding en/of ervaring. De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

Wij bieden je een pittige functie waarbij je belangrijke toegevoegde waarde levert aan de kwaliteit van het onderwijs door te zorgen dat beleid, regels daadwerkelijk worden toegepast met oog voor de enorme diversiteit aan situaties waarin onze studenten in verkeren.

Je werkt bij het Education Service Center (ESC). Doordat je letterlijk tussen de studenten werkt is de sfeer energiek, vrij en informeel. Het ESC bestaat uit mensen die collegiaal zijn, dienstverlenend en sterk gericht zijn op verbeteren.

Inhoudelijk word je aangestuurd door de voorzitter van de Examencommissie.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Economie en Bedrijfskunde – Education Service Centre

UvA Economie en Bedrijfskunde (EB) biedt onderwijs en onderzoek rondom uiteenlopende vakgebieden, zoals economie, data science, bedrijfskunde, business analytics, accountancy, control, econometrie, finance en entrepreneurship. Dit is georganiseerd in twee Schools: de Amsterdam Business School (ABS) en de Amsterdam School of Economics (ASE). Aan UvA Economie en Bedrijfskunde studeren ruim 7.000 studenten en werken circa 500 medewerkers.

Het Education Service Centre (ESC) draagt zorg voor de onderwijsondersteuning van de reguliere bachelor- en masterprogramma’s van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Van het werven en matchen van studenten tot en met het uitreiken van de diploma’s en het alumnibeheer. 

De coördinator van het Science & Design MakersLAB maakt deel uit van het HIMS en de coördinator valt hiërarchisch onder de kwartiermaker van Science & Design. De coördinator MakersLAB werkt nauw samen met de kwartiermaker, projectleider en de adviseur didactiek Science & Design. Samen vormen zij het projectteam. Functionele aansturing wordt gedaan door de kwartiermaker van Science & Design.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Economie
  • max. 32 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • HBO+
  • 20-450

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Roetersstraat 11, 1018 WB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you