Onderzoeker in opleiding (PhD) programma Challenge & Support

Onderzoeker in opleiding (PhD) programma Challenge & Support

Geplaatst Deadline Locatie
31 jul 16 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 aug 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Erasmus MC- Sophia zoekt, in samenwerking met de programmagroep Arbeids- en Organisatiepsychologie (A&O) van de Universiteit van Amsterdam, een promovendus/promovenda voor onderzoek naar de (loopbaan-)ontwikkeling van studenten Geneeskunde en studenten van de research master.

Informatie over het onderzoeksproject:
Bachelor- en (research)masterstudenten Geneeskunde hebben vaak moeite met het maken van een weloverwogen loopbaankeuze. Het project MATCH van het Erasmus MC tracht deze studenten te begeleiden bij het verkennen van hun loopbaanmogelijkheden, onder ander door middel van in het kaart brengen en aanbieden van loopbaanperspectieven, coaching en loopbaanadvies. De kwaliteitsborging van dit project maakt deel uit van het Challenge en Support onderzoeksprogramma van het Erasmus MC-Sophia en het LUMC; een programma dat coaching biedt aan medisch specialisten (in opleiding).

Het onderzoeksproject wordt in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam uitgevoerd. Het onderzoeksproject bekijkt de effectiviteit van de loopbaanbegeleiding in relatie tot het welbevinden, functioneren en de inzetbaarheid van studenten Geneeskunde en de researchmaster. Daarnaast is het onderzoeksproject gericht op het in kaart brengen van specifieke verbanden die van invloed zijn op de korte- en lange termijneffecten van loopbaanbegeleiding, in het bijzonder van coaching vroeg in de loopbaan. Het project maakt gebruik van meerdere onderzoeksmethoden, zoals (longitudinale) surveys en (quasi-) experimentele designs.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

  • Je beschikt over een (bijna) afgeronde wetenschappelijke opleiding Psychologie of aanverwante Sociaalwetenschappelijke opleiding, bij voorkeur een (Research) Master in Klinische-, Sociale-, Arbeids- & Organisatiepsychologie of Onderwijswetenschappen.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.
  • Je kunt goed in teamverband werken en in verschillende disciplines en settingen, ook binnen de gezondheidszorg.
  • Je hebt zeer goede statistische vaardigheden en kennis.
  • Je beschikt over aantoonbare kennis van- en ervaring met kwantitatief onderzoek, bij voorkeur met coaching-gerelateerde onderwerpen.
  • Je beschikt over een proactieve houding in contacten met de diverse partijen en het werven van onderzoekdeelnemers.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.
  • Je hebt een nieuwsgierige zelfstandige werkhouding en een sterk analytisch vermogen gezien het pionierswerk in dit project.
  • Je bent resultaatgerichtheid, een doorzetter en bent flexibel.
  • Je bent bereid om werkzaam te zijn in Rotterdam en Amsterdam en om onderwijstaken uit te voeren, zoals begeleiding van studenten bij theses en werkgroepen die relevant zijn voor het promotieonderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.196,- (schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

Je bent in dienst bij het Erasmus MC-Sophia en brengt een belangrijk deel van je werktijd door in de programmagroep A&O van de Universiteit van Amsterdam.

Erasmus MC-Sophia:
In het Erasmus MC-Sophia leveren dag en nacht ruim 1.200 medewerkers in een kindvriendelijke omgeving topzorg aan kinderen en hun ouders. Centraal daarin staat de passie en bevlogenheid van onze medewerkers en de hoge kwaliteit en veiligheid van hun zorgverlening. Ieder mens, ieder kind - ziek, gezond of gezond met een handicap - heeft recht op een zo optimaal mogelijke ontwikkeling. Dat is waar het Erasmus MC-Sophia al jaren voor staat. Hier ligt onze passie en hierop is onze zorgverlening ook voor de toekomst ingericht. Als grootste academische kinderziekenhuis van Nederland wil het Erasmus MC-Sophia ook in de komende decennia een top-5 positie binnen Europa innemen. Samen hebben we de ambitie een topklinisch ziekenhuis te zijn en blijven, waarin de drie academische functies - Patiëntenzorg, Onderzoek en Onderwijs - optimaal worden uitgeoefend.

Universiteit van Amsterdam:
Het promotieonderzoek sluit aan bij onderzoeksprogramma's van de afdeling A&O Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Deze afdeling doet innovatief empirisch onderzoek naar:
  1. individuele aanpassing, zelfregulatie, en gedrag (bijv. loopbaanmanagement, motivatie, proactiviteit);
  2. regulatieprocessen in groepen en prestatie (bijv. leiderschap, macht, innovatie, besluitvorming);
  3. interacties tussen individueel- en groepsniveau (bijv. tussen arbeidsmarktontwikkelingen, organisatiecultuur, leiders, groepen, en individuen).
Je word begeleidt door dr. Jessie Koen en prof.dr. Annelies E.M. van Vianen van de Universiteit Amsterdam en prof.dr. Matthijs de Hoog en dr. Anne de Pagter van het Erasmus MC.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€3103 per maand
  • Universitair
  • 30.05.20.TS-P641231-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you