Promovendus

Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
12 aug 6 sep Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 sep 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U heeft tot taak het onder begeleiding van prof. mr. Jac Rinkes, prof. mr. M.L. Hendrikse en mr. dr. Mark Nelemans uitvoeren van een onderzoeksproject op het terrein van het financieel privaatrecht. Het onderzoeksproject vindt plaats binnen het kader van het facultaire onderzoeksprogramma ‘Recht in een geïndividualiseerde netwerksamenleving’. Het onderzoek mondt uit in een dissertatie over het volgende onderwerp:

                       De toekomst van het financieel privaatrecht
De vermogensrechtelijke dimensie tussen toezichtrecht en consumentenrecht

De kandidaat wordt verzocht alvast op het onderzoeksonderwerp te reflecteren, door haar/zijn sollicitatie te doen vergezellen van een mogelijk onderzoeksvraag en onderzoeksplan, op maximaal één A4.

Relevante thema’s die onderwerp kunnen zijn van het onderzoek:

Voldoet de Nederlandse implementatie van het financieel consumentenrecht aan de eisen die de Europese wetgever hieraan stelt?

De Nederlandse wetgever heeft veel Europees financieel consumentenrecht in de Wft geïmplementeerd, zouden deze regels beter (alsnog) in het BW passen, vanuit het oogpunt van effectiviteit en hanteerbaarheid?

 Op welke wijze kan het financieel consumentenrecht beter handelbaar en werkbaar gemaakt worden voor de markt, consumenten en rechtspraak?

Wat is de vermogensrechtelijke kern van het financieel recht, in de dynamiek en het speelveld tussen het financieel toezichtrecht en het financieel consumentenrecht?

De Wft schiet tekort in de oorspronkelijke doelstelling: inzichtelijkheid, doelgerichtheid en marktgerichtheid (bleek uit de consultatie herziening Wft 2016). Het exclusief neerleggen van financieel consumentenrecht in privaatrechtelijke wetgeving maakt dat de Wft en het BGfo strikter gewijd kunnen worden aan publiekrechtelijke doelstellingen. Zijn er Europeesrechtelijke of anderszins praktische of dogmatische bezwaren te duiden tegen deze overheveling?

Zou een nieuw Boek 12 BW een oplossing kunnen bieden voor het versnipperde karakter van het financieel privaatrecht?

Zouden de publiekrechtelijke zorgplichten, bijzondere zorgplicht en de privaatrechtelijke zorgplichten geabsorbeerd kunnen worden tot een uniforme financiële zorgvuldigheidsnorm die, binnen financieelrechtelijke verbintenissen, doorwerkt op grond van art. 6:248 lid 1 jo art. 6:2 lid 1 BW?

Het onderzoek zal deel uitmaken van een nieuwe onderzoekslijn binnen de faculteit Rechtswetenschappen: ‘integriteit in de financiële wereld’. De kandidaat kan betrokken worden bij de opzet en het verzorgen van een nieuw (eventueel multidisciplinair) vak in de bachelor en/of de master rechtsgeleerdheid

 

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U bent met uitstekende resultaten afgestudeerd met een masterdiploma op het terrein van het recht (regulier of onderzoeksmaster). Ten behoeve van het onderzoek en de (beperkte) inzet in het onderwijs is een specialisatie op het gebied van het privaatrecht en/of financieel recht wenselijk. U heeft aantoonbare wetenschappelijke interesse en onderzoekskwaliteiten, bij voorkeur blijkend uit een wetenschappelijke publicatie. U bent enthousiast en ambitieus op het terrein van wetenschappelijk onderzoek. Verder kunt u zowel in teamverband als zelfstandig werken en beschikt U over zeer goede communicatievaardigheden. Ook heeft u goede ICT-vaardigheden en bent u resultaatgericht met een proactieve instelling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk voor de periode van 1 jaar. Bij een goede voortgang en goed functioneren zal de aanstelling worden verlengd tot in totaal 4 jaar.

Het salaris van de promovendus bedraagt € 2.395,= bruto per maand gedurende het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 3.061,= bruto per maand gedurende het vierde jaar, gebaseerd op een volledige werkweek en conform de huidige salarisschalen volgens Bijlage A van de CAO van de Nederlandse Universiteiten.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

 

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 15.000 studenten en werken bijna 700 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie. 

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website  (https://www.ou.nl/rankings).

Afdeling

Faculteit Rechtswetenschappen

De faculteit Rechtswetenschappen houdt zich bezig met wetenschappelijk onderwijs, onderzoek en valorisatie op het gebied van rechtswetenschappen. De faculteit Rechtswetenschappen verzorgt een academische bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, het schakelprogramma Schakelzone recht en een hbo-opleiding Rechten. De faculteit kent drie vakgroepen: de vakgroep Privaatrecht, de vakgroep Staats- en bestuursrecht en encyclopedie en de vakgroep Strafrecht, internationaal en Europees recht. De faculteit streeft naar integratie van inhoudelijke en onderwijskundige vernieuwing van het onderwijsaanbod, waarbij een sterk accent wordt gelegd op digitale hulpmiddelen en een elektronische leeromgeving. Daarnaast bouwt de faculteit aan de verwevenheid van onderwijs en onderzoek binnen het onderzoeksprogramma ‘Recht in de geïndividualiseerde netwerksamenleving’. De faculteit wordt ondersteund door het Bureau Onderwijs en Onderzoek.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/RW/20078

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you