Tutor Rechtsgeleerdheid (0,35 – 0,7 fte)

Tutor Rechtsgeleerdheid (0,35 – 0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 aug 10 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Erasmus School of Law biedt tutoren een uitdagende functie

Functieomschrijving

De bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid maakt onderdeel uit van de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Erasmus School of Law werkt voor de opleiding Rechtsgeleerdheid met de kleinschalige onderwijsmethode probleemgestuurd leren (PGL). Hierbij wordt kennis actief door studenten verworven door met elkaar in discussie te gaan over de stof onder begeleiding van een tutor. Voor academisch jaar 2020-2021 is ESL op zoek naar tutoren die per half november 2020 kunnen starten.

Studenten komen twee keer per week samen in een onderwijsgroep van circa tien personen. In deze onderwijsgroep wordt de stof besproken aan de hand van een probleem (realistische praktijksituatie of casus). Als tutor observeert, analyseert en begeleidt u het groepsproces zowel inhoudelijk als procesmatig. U stuurt waar nodig bij door middel van prikkelende vragen en voorbeelden. Daarnaast bewaakt u de kwaliteit en diepgang van de discussie en zorgt u ervoor dat alle relevante stof wordt besproken en begrepen. U ziet het als een uitdaging om studenten tot een dieper begrip van de stof te brengen en hun academische denkniveau te stimuleren.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U heeft een juridische master bij aanvang (of binnen drie maanden na aanvang) van de functie afgerond. U bent altijd beschikbaar op de met u afgesproken onderwijsdagen. U bent betrokken en weet anderen te enthousiasmeren en te motiveren. U bent inventief, kunt goed sturen op resultaat en bent in staat de voortgang van de onderwijsgroep te bewaken. Uw mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels is uitstekend. Het is een pré als u ervaring hebt met het begeleiden van groepen. 
 

Training in PGL
Om u goed voor te bereiden op de functie van tutor dient u beschikbaar te zijn voor een driedaagse tutortraining in PGL. Deze training vindt plaats op 2, 5 en 6 november 2020. Als u ervaring heeft met PGL of PGO, nodigen we u nadrukkelijk uit om dit in uw sollicitatiebrief te vermelden.

Arbeidsvoorwaarden

Erasmus School of Law biedt tutoren een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt voor een periode van een jaar aangegaan. Bij goed functioneren is een verlenging van het dienstverband mogelijk.

De omvang van het dienstverband varieert van 0,35 tot 0,7 fte, afhankelijk van het aantal groepen dat u zult begeleiden. U begeleidt minimaal twee groepen en maximaal vier groepen per blok van vijf weken. De onderwijsgroepen van Bachelor 1 komen op maandag en donderdag samen; de groepen van Bachelor 2 en Bachelor 3 op dinsdag en vrijdag. Afhankelijk van onze behoefte en de huidige samenstelling van de tutorpool, zal in overleg met u bepaald worden wat uw werkdagen en wat de omvang van het dienstverband zijn. Het doen van onderzoek behoort niet tot het takenpakket van een tutor.

De weektaakomvang is een gemiddelde weektaakomvang per jaar. In de onderwijsperioden zal deze hoger uitvallen vanwege een aantal onderwijsvrije perioden waarin u vrijgesteld bent van het geven van onderwijs.

Sala­riëring zal plaatsvinden volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.790,00 bruto per maand bij een volledige weektaak (schaal 10, trede 0).

Het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Erasmus School of Law investeert in haar tutoren en biedt naast het opdoen van onderwijservaring als tutor ook de gelegenheid tot verdere ontwikkeling op het gebied van onderwijs, onderzoek of de beroepspraktijk via diverse workshops en trainingen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Erasmus School of Law biedt vooraanstaand universitair onderwijs en onderzoek in Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie. Het innovatieve onderwijsmodel, gericht op kleinschaligheid, biedt studenten de ideale omgeving voor academische ontwikkeling. Internationalisering en multidisciplinariteit zijn zowel in het onderwijs als in het wetenschappelijk onderzoek vanzelfsprekend.

Erasmus School of Law is een ondernemende faculteit met medewerkers die energiek, meedenkend en initiatiefrijk zijn. Er werken circa 400 medewerkers met plezier in het onderwijs, het onderzoek en de ondersteuning. Erasmus School of Law is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt momenteel ruim 5000 studenten.

Specificaties

  • Onderwijs; Universitair docent
  • Recht
  • 13—26 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • AT-2020.08/tutorRG

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps