Information Security Officer - Central Information Office

Information Security Officer - Central Information Office

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 17 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Security is voor alle organisaties van vitaal belang. De Erasmus Universiteit is hierop geen uitzondering. Wat de EUR bijzonder maakt is de dynamiek waarin de IT van een ondersteunende naar een primaire voorziening transformeert. Dit vraagt om transparant beleid, een zeer goede securityarchitectuur en professionals die door ervaring weten wat er speelt op het gebied van de IT beveiliging.

Voor het CIO Office zoeken wij een enthousiasmerende Information Security Officer (ISO) die samen met de Chief Information Security Officer (CISO) en het team van CIO Office IT beveiliging verder vormgeeft en borgt. De Information Security Officer trekt daarbij nauw op met de uitvoerende onderdelen, in- en externe leveranciers (de technisch security specialisten van IT Services in het bijzonder), de architecten en de faculteiten. Pragmatisme, een gedegen kennis van IT-beveiliging en stressbestendigheid zijn daarbij een must.

Functieomschrijving

Taken:

 • Opstellen en beheren informatiebeveiligingsbeleid
 • Opstellen en beheren van tactische security beleidsdocumenten
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren bij informatiebeveiligingsvraagstukken
 • Toezicht houden op organisatorische maatregelen voor beveiliging
 • Vormgeven en beheren organisatorisch en technisch calamiteitenplan
 • Deelnemen in het CERT
 • Toezicht houden op uitbestede diensten
 • Vergroten security bewustzijn (organisatie breed)

Kennis van technische (on)mogelijkheden, hoe de markt opereert en welke risico’s zich voordoen zet de ISO daarbij om in praktische proactieve (bindende) adviezen. De ISO bewaakt dat deze ook worden geïmplementeerd, waarbij tact en draagvlak essentieel zijn.

Context van de functie:

Digitalisering is de afgelopen jaren onverbrekelijk verbonden geraakt met maatschappelijke ontwikkeling. Dit heeft bedrijven en zelfs hele branches getransformeerd; denk aan boodschappen doen, een taxi bestellen of een vakantiereis samenstellen. De huidige studenten en de nieuwe generaties medewerkers zijn opgegroeid in een digitale wereld. Daarom gaat de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een ‘smart’ campus bouwen die voorziet in de behoeften van studenten, docenten en onderzoekers.

·       De student - persoonlijk en toegankelijk onderwijs

De EUR Smart Campus van 2021 geeft studenten (binnen kaders) maximale vrijheid bij het deelnemen aan onderwijs. Naast fysieke vormen van onderwijs biedt de EUR Smart Campus een variëteit aan digitale onderwijsvormen aan, zodat studenten zelf kunnen kiezen hoe zij willen studeren.

·       De wetenschapper - ruimte dankzij digitalisering 

In 2021 plukken wetenschappers de vruchten van de investering die zij hebben gedaan in de digitalisering van leerstof. Hierdoor ontstaat meer tijd en ruimte voor onderzoeksactiviteiten. Om onderzoek vanuit IT beter te faciliteren, zal gewerkt worden aan profilering van wetenschappers, onderzoeksrichtingen en onderzoeksresultaten. Effectief betekent dit dat we werken aan een onderzoeksplatform, waar datagericht, snel en flexibel onderzoek kan plaatsvinden.

·       De bedrijfsvoering - samen maken we ondersteuning eenvoudig

Dankzij de introductie van een nieuw eenvoudig en toegankelijk tool voor de architectuur van processen, informatievoorziening (IV) en systemen, begrijpen docenten, onderzoekers, bedrijfsvoerders en informatieprofessionals elkaar beter en hebben zij een gedeeld inzicht in de structuur van diensten, processen, informatievoorziening en IT in hun organisatie.

Innovatief werken:

Bij de EUR proberen we door innovatief te werk te gaan deze strategische verandering tot stand te brengen. Onderstaand filmpje is een mooi voorbeeld van hoe we dit hebben gedaan bij het opstellen van het sourcingskader in de vorm van co-creatie: https://www.eur.nl/cocreatie-bij-het-cio-office 

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wie zoeken wij?

Onderstaande profielschets is gebaseerd op het nieuwe Europese Competentie Framework voor IT-professionals.

Taken en resultaatsgebieden

 • Opstellen en beheren beleid op het gebied van informatiebeveiliging, waaronder EUR beveiligingrichtlijnen, normenkaders en risicomodellen
 • Adviseren bij informatiebeveiligingsvraagstukken, inclusief het maken van risicoanalyses, onderzoeken van functionele en technische beveilgingsrisico’s
 • Ontwikkelen van en toezicht houden op organisatorische maatregelen voor beveiliging en het toepassen van functiescheiding(en)
 • Verder vormgeven en beheren organisatorisch en technisch calamiteitenplan
 • Bijhouden verwerkersovereenkomsten en security contracten
 • Inrichten toezicht op security bij externe verwerkingen en uitbestede diensten
 • Vergroten security bewustzijn (organisatie breed)

Benodigde ervaring

Voor deze functie wordt een kandidaat met minstens 3 jaar werkervaring op het gebied van informatiebeveiliging gezocht, in het bijzonder:

 • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en innovatie
 • Ervaring met incident management (SOC/CERT)
 • Kennis van risicomanagement voor informatiebeveiliging
 • Kennis van de relevante juridische kaders en de impact hiervan op informatiebeveiliging
 • Kennis van technische en organisatorische continuïteitmaatregelen
 • Beheer van bedrijfsinformatie/gegevens
 • Beheer van netwerken en technische infrastructuren
 • Compliance management, ervaring met principes, methoden en technieken voor beveiliging

P-Competenties

De Security Officer is naast een ervaren securityspecialist bovenal iemand die (het belang van) security weet over te brengen aan betrokkenen (architecten, beheerders, informatiemanagers, decanen, etc.) De volgende competenties zijn dan ook zeer belangrijk om deze functie succesvol te kunnen vervullen:

 • Sterke mate van klantgerichtheid; hoog niveau organisatiesensitiviteit en inlevingsvermogen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk);
 • Uitstekend kunnen samenwerken in teamverband;
 • Hoog niveau analytisch vermogen en oordeelsvorming;
 • Hoog niveau besluitvaardigheid en overtuigingskracht;
 • Hoog niveau stressbestendigheid;
 • Hoog niveau plannen en organiseren;
 • Hoog niveau integriteit.
   

Functiekwalificatie

Je bent in het bezit van HBO of academisch werk- en denkniveau. Volgens het European Competence Framework niveau NLQF-5 of 6.

 

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 4.538,- en maximaal € 5.826,- bruto per maand (schaal 12) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie (betaald) en bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen, zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. 

De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl

 

Specificaties

 • IT
 • €4538—€5826 per maand
 • HBO
 • CIO13-08-2020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps