Docent Studieloopbaanoriëntatie en (Academische) Vaardigheden

Docent Studieloopbaanoriëntatie en (Academische) Vaardigheden

Geplaatst Deadline Locatie
8 sep vandaag Leiden
De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen /Instituut Biologie (IBL) zoekt een Docent Studieloopbaanoriëntatie en (Academische) Vaardigheden

Functieomschrijving

De oriëntatie op de arbeidsmarkt en toekomstige (internationale) carrière is in toenemende mate belangrijk en wordt door alle jaren van de opleiding heen begeleid in het vak Studieloopbaanoriëntatie (SLO).  Tevens maakt het onderwijs in Academische Vaardigheden (AV) een substantieel deel van het onderwijs uit. Voor SLO en AV t.b.v. zowel de bachelor- als de masterstudenten, zijn wij op zoek naar een ervaren docent. Als docent Studieloopbaanoriëntatie en (Academische) Vaardigheden maak je deel uit van het docententeam van de Opleiding Biologie/Biology. Je werkt nauw samen met de overige docenten en leden van het team Education and Student Affairs en rapporteert aan het Hoofd Education Office en de Opleidingsdirecteur. Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

 • Het coördineren van het SLO programma voor zowel BSc als MSc studenten en op onderdelen zelf doceren;
 • Het uitwerken en verder vormgeven van de leerlijn Professionele Ontwikkeling door inventarisatie van en integratie met beroepsvoorbereidende activiteiten binnen de cursussen;
 • Uitbouw en verankering van het SLO programma (o.a. met aandacht voor Transferable Skills, Leadership en Internationalisering);
 • Het verder professionaliseren en uitbouwen van SLO met AV modules en in samenhang met het alumnibeleid;
 • Het coördineren van het AV onderwijs en het uitwerken en vormgeven van de leerlijn (Academische) Vaardigheden in een portfolio, in samenhang met het facultaire Platform Academische Vaardigheden. Op onderdelen zelf doceren.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • In het bezit van een academische opleiding bij voorkeur binnen het biologische of bèta-wetenschappelijke vakgebied en bij voorkeur gepromoveerd;
 • Kennis van/ inzicht in het beroepenveld voor biologen en in het bezit van een relevant netwerk binnen datzelfde beroepenveld;
 • Relevante werkervaring in het hoger onderwijs en ervaring met ontwikkeling van onderwijs, onderwijsmaterialen en gemengde en activerende leeromgevingen;
 • Professionele visie op academisch onderwijs en interesse in onderwijsontwikkeling en –innovatie;
 • Professionele werkhouding, in staat studenten te motiveren, inspireren en adviseren;
 • Vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Organisatiesensitief,  hands-on, resultaatgericht en in staat om flexibel in te spelen op veranderende omstandigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.  Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Diverstiteit
Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2200 medewerkers en bijna 4200 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Additionele informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Karin van Wanrooij, hoofd Education Office, email k.p.g.van.wanrooij@biology.leidenuniv.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sonja Wijfjes, email  s.t.s.wijfjes-chang@biology.leidenuniv.nl.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Natuurwetenschappen
 • Universitair
 • 20-368

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Sylviusweg 72, 2333 BE, Leiden

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld met een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 29 september 2020 per e-mail worden gericht aan Sonja Wijfjes, email  s.t.s.wijfjes-chang@biology.leidenuniv.nl.

 

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld met een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 29 september 2020 per e-mail worden gericht aan Sonja Wijfjes, email  s.t.s.wijfjes-chang@biology.leidenuniv.nl.

 

Solliciteer uiterlijk op 29 sep. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).