Hoofd LUMC Center for Biobanking

Hoofd LUMC Center for Biobanking

Geplaatst Deadline Locatie
16 sep 4 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het LUMC Center for Biobanking is een LUMC-brede faciliteit die een infrastructuur biedt voor het verzamelen van klinische data en biomaterialen voor biomedisch wetenschappelijk onderzoek. Voor het LUMC Center for Biobanking zoeken wij een hoofd dat de verantwoordelijkheid heeft voor het opstellen en uitdragen van het beleid van, alsook het aansturen van medewerkers van de organisatie. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

Functieomschrijving

Als hoofd van het LUMC Center for Biobanking geef je inhoud aan het strategisch beleid en draag je dit uit. Je vertaalt het GRP-beleid en de biobankrichtlijnen van het LUMC in concrete doelstellingen en kaders voor het LUMC Center for Biobanking. Je buigt je over het opstellen van en adviseren over de LUMC lange-termijnstrategie (inhoudelijk en instrumenteel) inzake biobanking, in samenwerking met het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL). Verder geef je gevraagd en ongevraagd advies over het opzetten, continueren en verbeteren van biobankverzamelingen en neem je zitting in de respectievelijke commissies. Ook stel je kaders op ten behoeve van de verwerking en opslag van biomaterialen. Je adviseert over en stimuleert gebruik van de opgeslagen materialen en klinische data en stuurt medewerkers van de organisatie aan. Je bent daarnaast systeemeigenaar van Sample Navigator (biobankinformatiemanagementsysteem). Tot slot beoordeel je mede wetenschappelijke protocollen en aanvragen van uitgiftes.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een (bio)medisch wetenschapper, bij voorkeur gepromoveerd, met aantoonbare kennis van en affiniteit met (translationeel) onderzoek die in staat is om vakneutraal te adviseren over de opzet en inbedding van biobanken. Daarnaast heb je kennis van wet- en regelgeving omtrent medisch-wetenschappelijk onderzoek. Je weet bruggen te bouwen en draagvlak te creëren, zowel binnen het team als in relatie tot afdelingen die biobankdiensten (gaan) afnemen. Je denkt ook in kansen; je bent in staat om regels inzake biobanking aan te bieden als kans, in plaats van restrictie. Verder heb je ervaring met het managen van een team met diverse competenties. Je bent een echte strateeg, denkt in kansen, bent sociaal en communicatief sterk, neemt zelfstandig beslissingen en staat open voor innovatie en samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 28-36 uur per week. Ben je een nieuwe medewerker, dan krijg je in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform CAO UMC.

Afdeling

LUMC Center for Biobanking

Het LUMC Center for Biobanking zorgt voor de infrastructuur voor het verzamelen van (klinische) data in combinatie met biobankmaterialen van patiënten en controles voor nog niet gedefinieerde toekomstige biomedische onderzoeken naar ziekten. De afdeling helpt bij het implementeren van regels en richtlijnen op het gebied van verzameling, opslag en distributie van biomaterialen en data voor biobanking.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management; Beleid- en staf; Techniek / laboratorium; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • 28—36 uur per week
  • Universitair
  • B.20.PV.EL.65

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you