Arts-onderzoeker Cardiologie: klinisch onderzoek naar hartfalen bij patiënten me

Arts-onderzoeker Cardiologie: klinisch onderzoek naar hartfalen bij patiënten me

Geplaatst Deadline Locatie
16 sep 11 nov Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 nov 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je sluit je als arts-onderzoeker aan bij de onderzoeksgroep van de afdeling Cardiologie en werkt aan klinische studies onder begeleiding van nationale én internationale experts op dit vakgebied. Je werkt hierbij in teamverband samen met andere disciplines (zoals radiologen, kindercardiologen, thoraxchirurgen en epidemiologen). Ons internationale netwerk stelt je in staat om samen te werken met onderzoekers over de hele wereld en internationale werkbezoeken en conferenties zijn hiervan een logisch gevolg.

In dit promotieonderzoek ga je je met name richten op het functioneren van de rechter hartkamer bij patiënten met een aangeboren hartafwijking (zoals transpositie van de grote vaten of tetralogie van Fallot). Hoe kan het dat sommige patiënten hartfalen ontwikkelen? Wat zijn voorspellers van hartfalen? Hoe functioneert deze hartkamer bij inspanning? Om dit nauwkeurig te gaan onderzoeken hebben wij een subsidie van de Hartstichting en Stichting Hartekind gekregen. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met andere congenitale hartcentra. Je krijgt de verantwoordelijkheid voor de praktische uitvoering van het onderzoek in het UMCG. Denk hierbij niet alleen aan de werving en begeleiding van patiënten, maar ook aan het zelf leren analyseren van echocardiografische/MRI-onderzoeken. Hiermee doe je vaardigheden op die van pas kunnen komen tijdens de rest van je klinische carrière.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt de studie geneeskunde (bijna) afgerond en hebt interesse in de congenitale cardiologie.
- Je bent BIG geregistreerd.
- Je hebt bij voorkeur onderzoekservaring, maar dit is niet absoluut noodzakelijk.
- Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in het Engels.
- Je bezit teamspirit maar kunt ook zelfstandig werken.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Volop mogelijkheden om je interesses te volgen en je talent de ruimte geven! Bovendien is, bij gebleken geschiktheid, de kans op toelating tot de opleiding tot cardioloog zeer groot (bijna 100%).

Het betreft een fulltime arbeidsovereenkomst (36 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- dr. Joost van Melle, cardioloog, e-mailadres: j.p.van.melle@umcg.nl (e-mailadres niet gebruiken voor sollicitaties)

Graag in je CV de namen en contactinformatie van minimaal 2 referenties vermelden en een korte biosketch toevoegen.

Afdeling

Hartcentrum

Je gaat aan de slag op de afdeling Cardiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Een dynamische afdeling waar onderzoek en de praktijk in elkaar vervlochten zijn. Het UMCG biedt een unieke werkplek in de wereld van wetenschappelijk onderzoek. Problemen die cardiologen in de praktijk ervaren, worden vertaald naar wetenschappelijk onderzoek. Met de onderzoeksresultaten verbeteren ze de patiëntenzorg. Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en tevens de grootste werkgever van Noord-Nederland. Ruim 13.000 professionals werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs.

Het Hartcentrum bestaat uit de afdelingen Cardiologie en Cardiothoracale chirurgie en is één van de grotere universitaire hartcentra van Nederland en één van de landelijke centra voor de behandeling van patiënten met een aangeboren hartafwijking.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2911 per maand
  • Universitair
  • 200501

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you