Informatiearchitect Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen

Informatiearchitect Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 29 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 nov 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een ervaren informatiearchitect voor het domein Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen om haar of zijn bijdrage te leveren aan de grote uitdagingen die in dit domein op ons afkomen: studentmobiliteit, de mens centraal in de behoefte om zich te blijven ontwikkelen, flexibele leerpaden, de snelle veranderingen en innovaties op het gebied van onderwijs, de expliciete doelstelling van de Radboud Universiteit om aan al deze ontwikkelingen bij te dragen en daarmee een significante contributie te leveren aan de maatschappij. Dit wordt ondersteund door (Enterprise)architectuur en informatiemanagement die zich voortdurend blijven doorontwikkelen in reactie op veranderende behoeften, nieuwe technische mogelijkheden, veranderende wet- en regelgeving, enzovoort.

De informatiearchitect Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen fungeert in een team van informatie- en ICT-architecten, functioneel aangestuurd door de Enterprise architect. De onderwijsorganisaties van de Radboud Universiteit – denk aan het academisch onderwijs, de Radboud Academy en de profit-units – zijn de belangrijkste stakeholders. Er is een dagelijkse samenwerking met en bij de opdrachtgevers, informatiemanagers, collega-architecten en projectleiders.

Het architectenteam is gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van de informatiearchitectuur voor alle domeinen binnen de Radboud Universiteit. De informatiearchitecten ontwikkelen, adviseren over en bewaken de uitvoering van de informatiearchitectuurprincipes, -richtlijnen en -kaders, zowel voor gemeenschappelijke als gespecialiseerde systemen en oplossingen en hebben een verbindende rol tussen de vragende partijen (opdrachtgevers, functioneel beheer en gebruikers), de leverende partijen (de I-organisatie) en de omgeving bij de analyse van de vraagstelling en de totstandkoming van (nieuwe) oplossingen.

Met de nieuwe functie van de informatiearchitect Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen maakt de universiteit een begin met domeingerichte specialisaties in het architectenteam. De kernactiviteiten van de functie zijn:

  • Vervaardigen van documentatie m.b.t. de informatiearchitectuur en gegevensmodellen.
  • Inpassen van nieuwe applicaties en informatiestromen/processen in de informatiearchitectuur.
  • Opstellen, uitdragen, toelichten en bewaken van te hanteren standaarden en principes bij het gebruik van de informatiearchitectuur.
  • De verbindende factor zijn tussen de stakeholders en de I-organisatie door samen met de relevante informatiemanagers de stakeholders te adviseren over oplossingen voor hun vraagstukken.
  • Analyseren van de (bedrijfs)doelstellingen bij projectinitiaties, het toetsen of de voorgenomen uitgangspunten en randvoorwaarden aansluiten bij de bestaande (Enterprise)architectuur en in lijn zijn met de architectuurprincipes; adviseren over mogelijke oplossingsrichting en de gekozen oplossing toetsen aan alle vigerende architectuurprincipes, wet- en regelgeving, beleidsprincipes en afspraken zijn hierbij belangrijke gereedschappen.
  • Processen van de stakeholders in kaart te brengen en afbeelden op de Enterprise architectuur teneinde te komen tot meer coherentie en congruentie in het I-landschap.
  • Participeren namens de Radboud Universiteit en de interne stakeholders in relevante landelijke gremia in het domein, in de rol van architect.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Ten minste twee jaar aantoonbare ervaring met informatiearchitectuur, in het bijzonder op het gebied van onderwijsadministratieve en onderwijsondersteunende processen. Ervaring met het toepassen en verder ontwikkelen van Enterprise architectuur is een pre.
  • Kennis van en ervaring met architectuurmethodieken (zoals TOGAF, DYA, Archimate) en -systemen (zoals Archi).
  • Een academisch kennis- en denkniveau, analytisch vermogen, visie, creativiteit, adviesvaardigheden, organisatiesensitiviteit, goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden, daadkracht, overtuigingskracht en het vermogen om zowel zelfstandig als in een team en op verschillende niveaus en met verschillende doelgroepen samen te werken.
  • Kennis van en een visie op hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van (organisatieoverstijgende) onderwijsondersteunende en onderwijsadministratieve processen.
  • Kennis van service oriented architecture en de benadering van dienstverlening vanuit de relevante doelgroepen.
  • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van informatieverwerking, informatiebeveiliging en privacy, met bijzondere aandacht voor de kwesties die het domein Onderwijs aangaan.
  • Kennis van en ervaring met (hybrid) cloud-omgevingen en -oplossingen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

  • Aanstelling: 32 - 40 uur per week.
  • Maximum salaris per maand € 5.826,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. Een aanloopschaal kan tot de mogelijkheden behoren.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 januari 2021.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Information Services

De Radboud Universiteit kent een zeer gevarieerd I-landschap met zowel gemeenschappelijke als gespecialiseerde informatiediensten en oplossingen die zorgvuldig op elkaar afgestemd worden. De universitaire omgeving, met wetenschappelijk onderzoek en academisch onderwijs op topniveau, staat garant voor een bijzonder rijke en voortdurend veranderende vraag naar informatievoorzieningsoplossingen, waarbij de faculteiten en diensten van de universiteit in de lead zijn bij het bepalen van de doelstellingen en prioriteiten.

De divisie Information Services (IS) is een onderdeel van Radboud Services van de Radboud Universiteit. De divisie IS is verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke informatie- en bibliotheekdiensten van de RU, zoals daar zijn de Enterprise architectuur, privacy- en securitybeleid, kennissystemen en kennisdisseminatiesystemen, gebruikersondersteuning, functioneel beheer, applicatiebeheer en -ontwikkeling, infrastructuur. IS levert diensten en adviseert het management (zowel centraal als van de faculteiten) op al deze gebieden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 32—40 uur per week
  • max. €5826 per maand
  • Universitair
  • 1126397

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you