Junior onderzoeker ecologische effect analyses (WO)

Junior onderzoeker ecologische effect analyses (WO)

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 10 okt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een breed geïnteresseerde onderzoeker met afgeronde WO opleiding? Ben je geboeid door duurzaamheidsvraagstukken en heb je ervaring en affiniteit met het onderzoeken van de effecten van landgebruik op klimaat en effecten van menselijk handelen op biodiversiteit? Dan zijn we op zoek naar jou!

Binnen het team Vegetatie, Bos- en Landschapsecologie (VBL) is behoefte aan uitbreiding van capaciteit op met name het onderzoek aan ecologische effect analyses. We werken onder andere aan methoden en instrumentarium om de impact van bedrijven en producten op biodiversiteit, de biodiversiteitsvoetafdruk, te onderzoeken en inzichtelijk te maken. Verder onderzoeken we wat de effecten van maatregelen zijn, om daarmee hun effectiviteit te beoordelen. Daarmee helpen we bedrijven en overheden om afgewogen besluiten te nemen.

Daarnaast doen we onder andere onderzoek naar de rol van landgebruik en bosbeheer bij emissies en verwijderingen van broeikasgassen (LULUCF; Land use, Land Use Change and Forestry). We werken aan en met instrumentarium (zoals modellen en monitoring) waarmee de effecten van het beheer of verandering in landgebruik van bossen, venen, graslanden en landbouwgronden bepaald kan worden. Het omvat het uitstoten en verwijderen van koolstof in en uit de atmosfeer door het gebruik van bodem, bossen, planten, biomassa en hout. Deze kennis en instrumenten gebruiken wij om voor de Nederlandse overheid de internationale (Klimaatconventie, Akkoord van Parijs, EU) nationale (Klimaat en Energieverkenningen) rapportages van broeikasgasbalans voor de LULUCF sector op te stellen, maar ook om het klimaatbeleid van de Europese Commissie en andere overheden wereldwijd te evalueren en te ondersteunen.

Verder oriënteer je je op de ontwikkelingen in aanverwante (bos) ecologische disciplines. In teamverband en in projectvorm draag je bij aan extern gefinancierd wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Vegetatie, Bos- en Landschapsecologie, bijvoorbeeld in het kader van beleids- en beheerstudies. Je levert een bijdrage aan het onderzoek en bewerkt en interpreteert samen met een senior onderzoeker en/of projectleider onderzoeksresultaten en levert een bijdrage aan rapporten en publicaties.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Tenminste WO werk- en denk niveau. Opleiding Biologie, Bos- en natuurbeheer of aanverwante relevante opleiding
  • Aantoonbare ervaring en interesse in effectstudies op het gebied van biodiversiteit, klimaatbeleid en broeikasgasemissies
  • Affiniteit met bedrijven en het concept van de biodiversiteitsafdruk
  • Teamspeler die over de grenzen van zijn vakgebied heen wil kijken en in interdisciplinaire teams met sociale en economische wetenschappers kan samenwerken
  • Kennis van statistiek en statistische technieken is een pre
  • Ervaring met levenscyclusanalyses (LCA) is een pre
  • Goede communicatieve vaardigheden en goede rapportage en presentatie kwaliteiten
  • Een netwerk relevant voor de huidige functie
  • Kennis in woord en geschrift van de Engelse taal; overige talen zijn een aanbeveling
  • Rijbewijs B

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring en opleiding, een marktconform salaris van minimaal € 2790,- tot maximaal € 4549,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10).

Daarnaast bieden wij:
  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
  • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus. En waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
  • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.

Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Wageningen Environmental Research (WENR) is het onderzoekinstituut voor de groene ruimte. WENR biedt een combinatie van toegepast en wetenschappelijk onderzoek in een veelvoud van expertisevelden op het gebied van onze leefomgeving en het duurzaam gebruik ervan: kennis van water, natuur, bos, milieu, bodem, landschap, klimaat, landgebruik en recreatie.

Het team Vegetatie, Bos- en Landschapsecologie bestaat uit ongeveer 30 mensen. We doen vanuit een ecologische invalshoek onderzoek aan mogelijkheden voor behoud, herstel, ontwikkeling en duurzaam gebruik van vegetatie, bos en landschappen. We richten ons op de manier waarop beheer, beleid en klimaat ingrijpen op ecologische processen en in onze adviezen en producten richten we ons op de gevolgen hiervan voor biodiversiteit, ecosysteemdiensten, klimaat en andere specifieke beleidsdoelen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • €2790—€4549 per maand
  • Universitair
  • 653381

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you