Werkgroepdocenten (tutoren) Pedagogische Wetenschappen en Universitaire Pabo

Werkgroepdocenten (tutoren) Pedagogische Wetenschappen en Universitaire Pabo

Geplaatst Deadline Locatie
22 sep 3 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het begeleiden van werkgroepen binnen de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen en de Universitaire Pabo zoeken wij enthousiaste tutoren die graag met studenten werken en hen willen motiveren om actief met de leerstof aan de slag te gaan. Het onderwijs aan de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen is sinds 2014 geheel herzien (

Functieomschrijving

Binnen de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen werken we met een divers team van tutoren dat nauw samenwerkt met de vakcoördinatoren van de opleiding. Ter uitbreiding van ons tutorenteam zoeken we per direct: 
  • Tutoren met een achtergrond en affiniteit met onderwijspedagogiek of orthopedagogiek/psychologie. Als tutor ga je, afhankelijk van jouw interesses, aan de slag binnen cursussen zoals Gezin, Opvoeding en Hulpverlening (B1), Samenleving Opvoeding en Onderwijs (B2); Neuropsychologie voor Pedagogen (B2); Ontwikkelingspsychologie (B1) en Psychopathologie (B3); Curriculumstudies (B3), en/of Methoden en Statistiek 3
  • Academische basisschoolleerkrachten die hun werk op de basisschool willen combineren met het begeleiden van academische leraren in opleiding. Als tutor begeleid je specifiek de groepen van de Universitaire Pabo bij cursussen zoals Leerling, Onderwijs en Begeleiding (B1); Samenleving, Opvoeding en Onderwijs (B2); Integratie van wetenschappelijke kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk (B1-B4); Curriculumstudies (B3-B4) of meer orthopedagogische vakken
  • Tutoren die willen bijdragen aan het omschakelen naar meer blended onderwijs en daarin vakcoördinatoren ondersteunen bij het ontwikkelen, inzetten en uitwerken van geschikte werkvormen voor kleinschalig werkgroeponderwijs
  • Een combinatie van bovenstaande

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde, universitaire masteropleiding Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen of (Ontwikkelings)psychologie
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het begeleiden van groepen studenten
  • Je hebt goede contactuele eigenschappen
  • Je bent een enthousiast persoon en ziet het als een uitdaging om studenten te motiveren en tot diepere verwerking van de leerstof te laten komen
  • Indien je tevens de klinische vaardigheidsvakken wilt begeleiden: je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met (ortho-)pedagogische vaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,2 fte.

Voor onze tutoren bieden wij een professionaliseringstraject dat leidt tot deelcertificaten of de afronding van de basiskwalificatie onderwijs (BKO).

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Belangrijk: het is niet mogelijk vakantie op te nemen op de dagen dat je werkgroepen begeleidt. De tentamenweken, de kerstvakantie en de maanden juli en augustus zijn sowieso vrije weken.

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • 8—32 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • 6649

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you