Moleculair biologisch analist

Moleculair biologisch analist

Geplaatst Deadline Locatie
22 sep 11 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Leids Instituut voor Chemisch onderzoek van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, zoekt een Moleculair biologisch analist

Functieomschrijving

Je bedenkt en voert zelfstandig cel- en moleculair biologische experimenten (cloneren, CRISPR/Cas9, qPCR, eiwit-expressie, etc.) uit voor medewerkers van de onderzoeksgroep ‘Molecular Physiology’ en/of het Leids Instituut voor Chemisch onderzoek; wanneer nodig denk en werk je mee aan de ontwikkeling van activity-based chemical proteomics. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en goed functioneren van de hoogwaardige technische en analytische apparatuur van zowel de weefselkweek-afdeling van het ‘Cell Observatory’ (bioveiligheidsniveau ML-II) als van de onderzoeksgroep ‘Molecular Physiology’. Voor beide afdelingen draag je zorg voor de kwaliteit, logistiek en financiën.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Hlo of wo werk- en denkniveau, bij voorkeur in de moleculaire biologie of celbiologie;
  • Minimaal 2 jaar ‘hands-on’ ervaring met weefselkweek, CRISPR-Cas9 en GGO;
  • Ervaring binnen academische omgeving (PhD-onderzoek) strekt tot aanbeveling;
  • Inzicht in en affiniteit met financiële en/of logistieke zaken is een pre;
  • Goede beheersing van de Nederlandse als ook de Engelse taal.        

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.656,- en maximaal € 4.012,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 8-9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en bio-farmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2200 medewerkers en bijna 4200 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Binnen het Leids Instituut voor Chemisch onderzoek (LIC) wordt door ruim 250 medewerkers fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van de chemische biologie en duurzame energie.

Het onderzoek in de onderzoeksgroep ‘Molecular Physiology’ is gericht op ontwerp, synthese en toepassing van nieuwe chemische tools om belangrijke biologische en medische vragen te beantwoorden. Focus ligt hierbij op kanker, stofwisselingsstoornissen en hersenaandoeningen. Toegepaste methoden zijn: activity-based protein profiling, chemical proteomics en geavanceerde moleculair biologische technieken. De CO-weefselkweekafdeling is toegankelijk voor FWN-onderzoekers en -studenten. De afdeling heeft  24 flowkasten ter beschikking.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • Universitair
  • 20-407

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Einsteinweg 55, 2333 CC, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you