Universitair Docent/Universitair Hoofddocent Leerstoornissen (0,8 fte)

Universitair Docent/Universitair Hoofddocent Leerstoornissen (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 sep 11 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De basiseenheid Orthopedagogiek: Leren & Ontwikkelen van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een docent/onderzoeker op het niveau van universitair docent of universitair hoofddocent op het gebied van leerstoornissen.
Het onderwijs is gericht op het gebied van diagnost

Functieomschrijving

De basiseenheid Orthopedagogiek: Leren & Ontwikkelen van de Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar een docent/onderzoeker op het niveau van universitair docent of universitair hoofddocent op het gebied van leerstoornissen.
Het onderwijs is gericht op het gebied van diagnostiek en interventie bij kinderen en jongeren met leerstoornissen (denk aan dyscalculie en/of taalproblemen) en wordt gegeven aan studenten van de opleiding Orthopedagogiek en de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs (AOLB). Naast de inhoudelijke vakken is het begeleiden van zowel BA-studenten als MA-studenten bij hun stage en thesis onderdeel van de functie. Het onderzoek van de kandidaat dient eveneens gericht te zijn op het gebied van leer- en onderwijsproblemen, waarbij een orthopedagogisch perspectief centraal staat.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• gepromoveerd binnen de gedragswetenschappen (orthopedagogiek, ontwikkelings/(school)psychologie, onderwijswetenschappen)
• klinische praktijkervaring op het gebied van diagnostiek en interventie in de orthopedagogiek/psychologie is een must
• succesvol in het werven van subsidies uit de tweede en/of derde geldstroom
• ervaring met het verzorgen van onderwijs aan studenten (colleges geven, stage/thesis begeleiding)
• een goed publicatierecord op het gebied van leerstoornissen
• goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels
• zelfstandig, enthousiast, samenwerken, initiatief zijn eigenschappen die bij de kandidaat passen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- afhankelijk van ervaring en kwalificaties een salaris van minimaal € 3.746,- (schaal 11) en maximaal € 5.826,- (schaal 12) als universitair docent en minimaal € 5.190,- (schaal 13) tot maximaal € 6.940,- (schaal 14) als universitair hoofddocent bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden
- in principe een contract voor onbepaalde tijd met een aanstellingsomvang van 0,8 fte. Binnen het eerste jaar vindt er een beoordeling plaats waarbij het functioneren in relatie met de functie wordt bekeken en een verlenging op een dienstverband voor onbepaalde tijd wordt besproken.

Datum van indiensttreding: bij voorkeur 1 januari 2021

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 32.000 studenten en 6.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.
De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW), basiseenheid Orthopedagogiek: Leren & Ontwikkelen. De Faculteit GMW is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de Faculteit werken ca. 650 medewerkers.

Orthopedagogiek: Leren en Ontwikkelen
Orthopedagogiek bestaat uit twee basiseenheden, de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten, en de basiseenheid Leren & Ontwikkelen. Deze basiseenheden maakt onderdeel uit van de afdeling Pedagogische Wetenschappen en Onderwijswetenschappen (Pedon) en verzorgt onderwijs voor bachelor- en masterstudenten. De kandidaat wordt aangesteld binnen de basiseenheid Leren & Ontwikkelen. Vanuit deze basiseenheid wordt onderzoek uitgevoerd op het gebied van kinderen met onderwijs- en leerproblemen en/of met beperkingen.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30 uur per week
  • Universitair
  • 220314

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you