Docent Vakdidactiek in de Universitaire Lerarenopleiding Nederlands en Literatuurgeschiedenis in de BA opleiding Online Culture - 0.6 fte

Docent Vakdidactiek in de Universitaire Lerarenopleiding Nederlands en Literatuurgeschiedenis in de BA opleiding Online Culture - 0.6 fte

Geplaatst Deadline Locatie
25 sep 30 okt Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universitaire Lerarenopleiding Tilburg (ULT) is op zoek naar een docent die opereert op het snijvlak van vakdidaktiek en de moderne Nederlandse letterkunde.

Functieomschrijving

De taak bestaat uit het doceren van verschillende cursussen die deel uitmaken van de track ‘leraar Nederlands’ in het bachelor programma Online Culture en het verzorgen van onderwijs in de postmaster en de tweejarige master Nederlands van de Universitaire Lerarenopleiding Tilburg.

Naast het verzorgen van de cursussen behoren ook het begeleiden van bachelor- en masterscripties, het begeleiden van de onderdelen Lesontwerp-onderzoek en Leeronderzoek in de lerarenopleiding en het begeleiden en beoordelen van oriëntatie- en verdiepingsstages tot de werkzaamheden. 

Daarnaast neemt de docent organisatorische taken op zich ten behoeve van de ULT en neemt hij/zij deel aan universitaire, regionale en landelijke overlegorganen op het gebied van de lerarenopleiding Nederlands. De docent verzorgt deze taken in samenwerking met het ULT-team en met het team van de BA opleiding Online Culture.

De taken zijn ingebed in het Departement Cultuurwetenschappen, onderdeel van Tilburg School of Humanities & Digital Sciences, en in de Universitaire Lerarenopleiding Tilburg. 

 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

We zoeken een ervaren en communicatief vaardige docent, die gepromoveerd is op het terrein van de letterkundige Neerlandistiek en die aantoonbare kennis van en ervaring heeft op het gebied van het VO-vak Nederlands. De geschikte kandidaat beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal CEFR C2 niveau).

De kwaliteit van de kandidaat blijkt onder meer uit een proefschrift en uit publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.

De kandidaat heeft ervaring in het geven van universitair onderwijs en heeft goede beoordelingen hiervoor. Het hebben van een BKO, of het voornemen dit op korte termijn te behalen, strekt tot aanbeveling.

 

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling bij het departement Cultuurwetenschappen binnen de Tilburg School of Humanities & Digital Sciences. Het betreft een aanstelling voor 0.6 en een tijdelijk dienstverband van 2 jaar. Afhankelijk van kwalificatie en ervaring wordt deze functie gewaardeerd conform de richtlijnen van de cao van de Nederlandse Universiteiten als docent 4 in schaal 10 of als docent 3 in schaal 11. Het minimumsalaris in schaal 10 is € 3.491 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Het minimumsalaris in schaal 11 is € 3.746 en maximaal € 5.127 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De voorkeur gaat uit naar een indiensttreding per 1 januari 2021 of spoedig hierna.

Tilburg University behoort tot Nederlands beste werkgevers en kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket, zoals een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruim aantal verlofdagen en een keuzemodel arbeidsvoorwaarden. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Tilburg School of Humanities and Digital Sciences

Onderzoek en onderwijs aan de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences (TSHD) heeft een unieke focus op de mens in de context van de globaliserende digitale samenleving, op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en interactieve technologieën, op de impact ervan op communicatie, cultuur en maatschappij, en op morele en existentiële uitdagingen die zich voordoen. De School of Humanities and Digital Sciences bestaat uit vier departementen: Communicatie en Cognitie, Cognitieve en Kunstmatige Intelligentie, Cultuurstudies en Filosofie; verschillende onderzoeksinstituten en een faculteitsbureau. Ook het University College Tilburg is onderdeel van de School. Jaarlijks starten ongeveer 275 studenten met een Bachelor- of (Pre)Masteropleiding. De School telt ongeveer 2000 studenten en 250 medewerkers.

Tilburg School of Humanities and Digital Sciences

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 24 uur per week
  • €3491—€5127 per maand
  • Universitair
  • 16983

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you