Universitair Hoofddocent Accounting

Universitair Hoofddocent Accounting

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 18 okt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In uw functie als universitair hoofddocent kunt u aanzienlijk aan de dynamische ontwikkeling van de vakgroep bijdragen. Als universitair hoofddocent bent u breed inzetbaar en ontwikkelt u wetenschappelijk onderwijs op het gebied van financial of management accounting. U draagt bij aan de vormgeving van onderwijs in een digitale leeromgeving. U heeft affiniteit met de managementvraagstukken en management studenten. U werkt in een team van docenten en ondersteuners en geeft leiding aan de ontwikkeling van cursussen voor de Bachelor- en Masteropleidingen. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de valorisatie van onderwijs en onderzoek binnen dit kennisdomein. U begeleidt studenten bij hun afstudeeronderzoek. U besteedt 30% van uw aanstellingstijd aan wetenschappelijk onderzoek. In dit kader initieert, verricht en valoriseert u wetenschappelijk onderzoek binnen de kaders van het onderzoeksplan van de faculteit. U draagt uw expertise uit in externe netwerken en neemt initiatief in het verwerven van onderzoeks- en/of onderwijsprojecten in dit gebied. U begeleidt als co-promotor promovendi en neemt deel aan bestuurlijke activiteiten in en van de faculteit.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een voor de functie relevante academische opleiding, die gepromoveerd is in het voor de functie relevant vakgebied, zoals Financial Accounting dan wel Management Accounting; of op een nabij liggend (bedrijfs)economisch deelvakgebied.

U heeft relevante onderzoekservaring, blijkend uit artikelen in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften.

U heeft belangstelling voor innovatieve ontwikkelingen in het hoger onderwijs, zowel vakinhoudelijk als onderwijskundig, ook met betrekking tot de doelgroep van werkende professionals.
U beschikt over goede communicatieve en contactuele eigenschappen en een voor de functie relevant netwerk.

Ervaring met de ontwikkeling van elektronisch (afstands-) onderwijs voor Bachelor en Master of Science niveau strekt tot aanbeveling.

De kandidaat zal in het bezit moeten zijn van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereid moeten zijn de BKO te behalen.

De kandidaat moet het Nederlands beheersen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Het salaris wordt afhankelijk van uw opleiding, ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 13-14 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 6.940,= bruto per maand bij een volledig

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.dienstverband.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijd universiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

Afdeling

Faculteit Management wetenschappen

De faculteit Management (MW) is één van de 6 faculteiten van de Open Universiteit. Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn de hoofdtaken binnen de faculteit. MW biedt wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen aan op het gebied van management, evenals een MBA opleiding, en korte programma’s ten behoeve van professionals die hun kennis willen verdiepen (certified professional programs). Het onderzoeksprogramma (Learning and Innovation in Resilient Systems) kenmerkt zich door haar multidisciplinaire aanpak en samenwerking met andere faculteiten. Aan de faculteit is een groot aantal promovendi verbonden die op diverse actuele thema’s binnen het onderzoeksprogramma onderzoek doen. MW participeert bovendien samen met de faculteit Bètawetenschappen in het onderzoeksinstituut CAROU (Center for Actionable Research Open Universiteit) (https://www.ou.nl/carou) en is onderdeel van de Brightlands Smart Services Campus (http://www.brightlands.com). De CAROU onderzoeksgroep verricht toegepast onderzoek rondom de centrale thema’s big data en sociale innovatie.

m uinBij de faculteit MW kunnen studenten aan de hand van het geleerde direct reflecteren op hun werksituatie. De organisaties waar zij werkzaam zijn worden vaak betrokken bij het uitvoeren van opdrachten en onderzoek in het kader van zowel de bachelor- als de masteropleiding. Door de interdisciplinaire visie op onderwijs en onderzoek en de verbinding met bedrijfsleven is wetenschappelijk werk aan de faculteit MW vernieuwend en uitdagend.

Vakgroep Accounting en Financiering (A&F)
De vakgroep A&F draagt op accounting en financiering onderwijsgebied bij aan de twee programma's van de Faculteit MW: de BSc Bedrijfskunde en de MSc Management. Daarnaast is er een bijdrage aan de nieuwe OU/MW MBA en biedt de vakgroep een voortgezet masterniveau professioneel programma voor Business Controller aan. Het aangeboden onderwijs is in de laatste jaren herzien en hervormd. Die herziening is zo goed als afgerond. De studenten waardering voor het onderwijs is hoog.

Op onderzoeksgebied maakt de vakgroep een interessante ontwikkeling door, net als de Faculteit MW, naar hoogwaardig, internationaal en aansprekend onderzoek. Op beide gebieden, accounting en financiering, zijn recent nieuwe medewerkers gestart. De twee vacatures die de vakgroep thans wil invullen zijn als het ware een sluitstuk van deze ontwikkeling: het benoemen van senior onderzoekers op het terrein van Accounting. Aan de Financiering kant van de vakgroep is dat doel al bereikt.

Specificaties

  • Universitair hoofddocent; Onderwijs
  • 19—30.4 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AC/FAC/MW/20083

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps