Docent Research Data Management

Docent Research Data Management

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 31 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een (bijna) afgestudeerde data-scientist? Wil jij helpen studenten de kennis en vaardigheden van research-datamanagement bij te brengen en onderzoekers ondersteunen bij hun omgang met onderzoeksdata? Wij zoeken per direct een duizendpoot op het gebied van Research Data Management voor de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, mogelijk met uitzicht op doorgroei naar een functie waarin de rollen van data steward en docent/onderzoeker in data-science gecombineerd kunnen worden.

Wat ga je doen?

In eerste instantie bestaat de functie uit twee taken:

  • coördinator van de online module Research Data Management, een verplichte module binnen de masteropleidingen Pedagogische Wetenschappen, Onderwijswetenschappen en de Research Master Child Development and Education. In deze functie beoordeel je de Research-datamanagement opdracht die de studenten hebben gemaakt en geef je hen daarop feedback;
  • ondersteuning van onderzoekers en het Onderzoeksinstituut bij research data-management. In deze functie help je bij alle voorkomende werkzaamheden van de data steward, van het schrijven van beleidsstukken over research-datamanagement tot het geven van voorlichting over research-datamanagement bij onderzoekers.

Momenteel betreft het een dienstverband van één dag per week, maar onze ambitie is om bij bewezen geschiktheid en voldoende financiële mogelijkheden deze functie in de loop van 2021 uit te breiden zodat de kandidaat verder kan uitgroeien tot data steward en/of data scientist.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt:

  • minimaal een masterdiploma op het gebied van (behavioural) data science, of je behaalt dit diploma binnenkort;
  • ervaring met de meest gebruikte computerprogramma’s (SPSS, R);
  • affiniteit met Research Data Management;
  • affiniteit met onderwijs en onderzoek in de sociale en gedragswetenschappen en
  • een goede uitdrukkingsvaardigheid, zowel in woord als geschrift, in het Nederlands en het Engels.

Je bent:

  • servicegericht;
  • communicatief en
  • nauwkeurig.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we?

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 7.6 uur voor de duur van 10 maanden (1 november 2020 - 31 augustus 2021). Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen en voldoende formatieruimte is de intentie om het dienstverband in de loop van 2021 uit te breiden en te verlengen. Afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de werknemer kan dit promotieonderzoek op het gebied van Data Science zijn en/of een dienstverband als data-steward.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €2.790 en maximaal €4.402 bruto per maand bij een volledig dienstverband van 38 uur per week (cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen - Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in diverse opleidingen en in het Research Institute of Child Development and Education en Research Priority Area Yield. De onderzoeker zal deel uitmaken van de programmagroep Onderwijskunde.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 7.6 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • 20-569

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you