Researchverpleegkundige RTC CS | Team Longoncologie

Researchverpleegkundige RTC CS | Team Longoncologie

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 19 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Spreken de woorden 'casemanager', 'eigen poli' en 'eigen patiënten' jou aan? Zoek jij een baan waarbij je het aanspreekpunt bent voor een groep kwetsbare patiënten met longkanker? Een groep patiënten die een nieuwe behandeling ondergaat terwijl bij de start van de behandeling nog geen duidelijkheid bestaat over de klachten die kunnen ontstaan en de werking van de behandeling? Dan is deze uitdagende functie iets voor jou!

Als researchverpleegkundige voer je werkzaamheden uit binnen het aandachtsgebied Thoracale oncologie op de locatie Radboudumc. Dit aandachtsgebied behelst het hele pakket van diagnostiek en behandeling, van chirurgie tot chemotherapie en immunotherapie.

Laat je niet misleiden door het woord 'research'. Je doet zelf geen onderzoek maar helpt mee met klinisch onderzoek dat artsen in het ziekenhuis uitvoeren voor en met hun patiënten. Je houdt je bezig met:
  • Het begeleiden van patiënten met longkanker die meedoen aan een klinisch onderzoek met medicijnen.
  • Het draaien van eigen poli's waarbij je 'jouw' studiepatiënten ziet op de polikliniek.
  • Het snel handelen bij klachten die ontstaan bij je patiënten door het onvoorspelbare karakter van een nieuwe behandeling.
  • Het zijn van een eerste aanspreekpunt voor patiënten en hun naasten die deelnemen aan een behandeling in studieverband.
  • Het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.
  • Het zelf schrijven van documenten zodat de studie praktisch goed uitvoerbaar is.
  • Het motiveren en coachen van betrokkenen zoals afdelingsverpleegkundigen.
  • Het uitdragen van (toekomstige) kennis en ervaring naar anderen binnen en buiten de beroepsgroep omtrent nieuwe ontwikkelingen binnen de longoncologie.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een hbo-v gediplomeerde en BIG-geregistreerde researchverpleegkundige die helder en duidelijk communiceert. Je hebt bij voorkeur enkele jaren gewerkt met patiënten met een long- of oncologische aandoening in een klinische setting. Daarnaast:
  • Je bent in staat om complexe informatie te filteren op praktische relevantie.
  • Je kunt feedback geven en ontvangen.
  • Je bent een echte teamplayer.
  • Je bent proactief, hebt doorzettingsvermogen en je weet van aanpakken.
  • Je kent jezelf en je kan goed aangeven waar je behoefte aan hebt om je werk zo optimaal mogelijk uit te voeren.
  • Je blijft rustig onder druk.
  • Je Engels is goed genoeg om Engelstalige teksten te kunnen lezen en begrijpen;
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Radboud Technology Center Clinical Studies (RTC CS) zet binnen het hele Radboudumc researchverpleegkundigen in die op verpleegafdelingen wetenschappelijke studies (helpen) uitvoeren. Het gaat dan om onderzoeken naar nieuwe medicatie, nieuwe behandelmethoden of naar nieuwe technologische toepassingen voor de patiënt. Onderzoeken die wezenlijk bijdragen aan medische innovatie en aan de academische zorg van de toekomst. Het Radboudumc is in Nederland een van de academische topcentra op het gebied van medisch wetenschappelijk onderzoek.

De studies waarin researchverpleegkundigen de patiënt begeleiden, vergelijken bijvoorbeeld een bestaande behandeling met een nieuwe behandeling. Dit om te kijken of de nieuwe behandeling betere overlevingskansen biedt of minder bijwerkingen heeft. Of om bij chronisch zieken te onderzoeken of er gedurende een langere periode niet behandeld hoeft te worden en de ziekte tegelijkertijd rustig blijft. Ook ondersteunen researchverpleegkundigen bij studies met gezonde vrijwilligers. Een voorbeeld hiervan is een studie die een anti-malariamedicijn test.

De circa 60 researchverpleegkundigen van het RTC CS werken verdeeld over gespecialiseerde researchteams. Ieder team is betrokken bij studies op een bepaald specialistisch klinisch gebied. Bijvoorbeeld Medische Oncologie, MDL, Hematologie, Cardiologie en Vrouw & Kind.

Zodra het RTC CS een aanvraag voor een studie heeft beoordeeld en goedgekeurd, gaan de voorbereidingen voor de studie van start. Op dat moment wordt ook (zoveel mogelijk in overleg met de researchverpleegkundigen uit een team) bepaald wie van de researchverpleegkundigen een studie gaat uitvoeren. Dit kan ook buiten je vaste team zijn. Je bent als researchverpleegkundige vaak bij meerdere studies tegelijk betrokken.

Longziekten
De afdeling Longziekten van het Radboudumc bestaat uit een team van enthousiaste professionals die mensen met een (chronische) longziekte zo goed mogelijk begeleiden. De zorg wordt verleend op twee locaties: Nijmegen en Groesbeek (Dekkerswald). Beide locaties beschikken over een polikliniek, verpleegafdeling en longfunctieafdeling. De acute longzorg concentreert zich in het Radboudumc en de langdurige (chronische) longzorg vindt vooral plaats op locatie Dekkerswald. De afdeling heeft drie aandachtsgebieden: thoracale oncologie, infectieziekten en COPD.

Verpleegkundige in het Radboudumc
In het Radboudumc werken om en nabij de 2.000 verpleegkundigen. De verpleegkundigen in het Radboudumc werken verspreid over vele afdelingen, thema's en centra; alles georganiseerd rondom de patiënt. Zo kunnen we de patiënt de meest innovatieve en persoonsgerichte zorg bieden.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €2769—€3712 per maand
  • HBO
  • 126163-P656235-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you