PhD Neuropsychologie, T-ScEMO: behandeling van gestoorde sociale cognitie bij ne

PhD Neuropsychologie, T-ScEMO: behandeling van gestoorde sociale cognitie bij ne

Geplaatst Deadline Locatie
1 okt 16 nov Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 nov 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het onderzoeksproject richt zich op het vaststellen van de effectiviteit van de T-ScEmo behandeling bij patiënten met verschillende neurologische aandoeningen en het onderzoeken van factoren die van invloed kunnen zijn op deze effectiviteit. Hiertoe zal een grote groep patiënten worden geïncludeerd, bij wie sprake is van sociale cognitieproblemen. De patiënten worden at random toegewezen aan de behandelconditie of een controle-wachtlijst conditie. Direct voor en na, en na 5 maanden, worden er neuropsychologische metingen verricht. De behandelconditie bestaat uit 15 face to face sessies aangevuld met e-sessies, die gegeven zullen worden door ervaren neuropsychologen.

Binnen dit project zoeken wij een enthousiaste PhD kandidaat die zorg draagt voor het includeren van patiënten, het organiseren van de behandelingen en het verrichten van alle metingen. Daarnaast zal de PhD contact houden met patiëntenverenigingen en verwijzers. De metingen bestaan uit neuropsychologische tests en vragenlijsten. Tijdens het PhD traject worden de verzamelde data verwerkt, ingevoerd en geanalyseerd. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op internationale congressen en bijeenkomsten. Verder is er de mogelijkheid om relevante cursussen te volgen bij de BCN graduate school. Tot slot wordt er een proefschrift geschreven bestaande uit 5 artikelen die gepubliceerd worden in internationale tijdschriften en wordt een symposium georganiseerd waarin de resultaten worden gepresenteerd aan gebruikers en geïnteresseerden.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt een masteropleiding op het gebied van klinische neuropsychologie (bijna) afgerond of anderszins een achtergrond in klinische neuropsychologie.
- Je bent enthousiast en gedreven en hebt een grote interesse in klinische neuropsychologie, in het bijzonder in sociale cognitie.
- Je hebt een sterke interesse voor patiëntgebonden, klinisch-relevant wetenschappelijk onderzoek.
- Je beschikt over klinische vaardigheden en hebt ervaring met neuropsychologische diagnostiek.
- Je bent zelfstandig en initiatiefrijk, hebt overzicht en organisatievermogen en beschikt over een goed analytisch redeneervermogen.
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke Nederlandse en Engelse vaardigheden.
- Je bent goed in samenwerking en communicatief sterk.
- Je vindt het leuk om te werken in een multidisciplinair en dynamisch team.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime dienstverband (36 uur per week) voor een periode van 4 jaar, die wordt afgerond met een PhD promotie. Na een jaar wordt het functioneren van de PhD student geëvalueerd om te beslissen of er voldoende progressie is om te verwachten dat de student het proefschrift zal afronden binnen de opvolgende 3 jaren.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.495,- bruto in het eerste jaar tot maximaal € 3.196,- bruto (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Neurologie

Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en het enige universitair medisch centrum in Noord-Nederland. Binnen de afdelingen Neuropsychologie, Neurologie en de afdeling Revalidatie is er de afgelopen jaren intensief onderzoek gedaan naar stoornissen in sociale cognitie en de effectiviteit van behandelingen voor deze stoornissen, bij patiënten met verschillende neurologische aandoeningen, waaronder traumatisch hersenletsel (THL). In de laatste groep is een behandeling voor sociale cognitiestoornissen, de T-ScEmo behandeling, werkzaam gebleken.

Hierop voortbouwend starten wij met een nieuw project dat zal worden uitgevoerd onder supervisie van prof. dr. Joke Spikman (klinisch neuropsycholoog), prof. dr. Joukje van der Naalt (neuroloog), dr. Véronique Moulaert (revalidatiearts) en dr. Marjon Westerhof-Evers (revalidatiepsycholoog). In dit nieuwe project zal de effectiviteit van de T-ScEmo behandeling worden onderzocht in andere neurologische patiëntengroepen dan patiënten met THL, zoals patiënten met een CVA, een SAB, een hersentumor, of MS, die ook toegang hebben tot revalidatiebehandeling. Onze onderzoeksgroep werkt in een dynamische en multidisciplinaire setting en is zowel nationaal als internationaal actief. Voor dit project zoeken we een promovendus die voor 4 jaar wordt aangesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2495 per maand
  • Universitair
  • 200536

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you