Universitair Docent methodologie van de rechtswetenschap/privaatrecht (1,0 of 0,8 fte)

Universitair Docent methodologie van de rechtswetenschap/privaatrecht (1,0 of 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 okt 26 okt Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In de functie van Universitair Docent op het gebied van de methodologie van de rechtswetenschap en de privaatrechtelijke rechtsvinding wordt hoofdzakelijk onderwijs in teamverband verricht in de bachelor- en masterfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid. U draagt onder meer zorg voor de coördinatie en organisatie van onderwijs, het ontwikkelen en onderhouden van onderwijsmateriaal, en scriptiebegeleiding. Het door u te verzorgen onderwijs zal hoofdzakelijk in de Nederlandse taal zijn, maar ook Engelstalig onderwijs behoort expliciet tot de mogelijkheden gelet op de Engelstalige Bachelor Global Law waarvoor het departement ook onderwijs verzorgt. Daarnaast wordt van u verwacht dat u een bijdrage levert aan het onderzoeksprogramma van het departement en in de positie van UD een eigen onderzoekslijn ontwikkelt, waarmee u deelneemt aan het nationale en internationale juridische debat op een deelterrein van het privaatrecht. Dit vereist tevens dat u deel uitmaakt (of gaat uitmaken) van juridisch relevante netwerken en u inzet om financiële middelen te werven voor onderzoek en post-academisch onderwijs. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Voor deze functie beschikt u over de volgende kwaliteiten. U heeft een afgeronde WO-opleiding op het gebied van recht met specialisatie in het privaatrecht. U heeft aantoonbare affiniteit met doctrinair onderzoek alsmede onderzoek naar (en bij voorkeur onderwijs in) methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek. U heeft belangstelling voor onderzoek naar methoden van rechtelijke rechtsvorming. Een en ander moet onder meer blijken uit een afgeronde dissertatie en overige publicaties. U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en over aantoonbare onderwijservaring. Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk, beheerst u het Engels in woord en geschrift. U beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid deze binnen een jaar te behalen. Verder bent u goed in staat om in teamverband te werken en bent u flexibel.  

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University behoort tot de top van Nederlands beste werkgevers en kent een buitengewoon goed arbeidsvoorwaardenpakket. Het betreft een fulltime (of 0,8 fte) dienstverband voor onbepaalde tijd. Voor de functie van Universitair Docent geldt een maximaal bruto maandsalaris van €5.127,- in schaal 11 afhankelijk van ervaring.

Werkgever

Tilburg University

Tilburg University is een moderne en gespecialiseerde universiteit. Tilburg Law School staat voor kwaliteit, met brede, internationale opleidingen en innovatief onderzoek. Binnen de facultaire, KNAW-erkende onderzoeksschool staan fundamentele vraagstukken, rechtsvergelijking en multi- en interdisciplinariteit centraal. De inspirerende en open cultuur maakt het werken plezierig. Het departement privaatrecht en business law bestaat uit ongeveer 60 onderzoekers, docenten en medewerkers die zich met het privaatrecht in de breedste zin van het woord bezighouden. Meer informatie over Tilburg University, Tilburg Law School en het Departement Privaatrecht en Business Law is te vinden op het web.

Afdeling

Tilburg Law School en Departement Privaatrecht

Tilburg Law School

Tilburg Law School (TLS) staat voor kwaliteit, met brede, internationale opleidingen en innovatief onderzoek. Het onderzoek van Tilburg Law School vindt plaats in een organisatie waar ruimte is voor diversiteit. De Tilburg Graduate Law School is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van promovendi en onderzoeksmasterstudenten. De inspirerende en open cultuur maakt het werken plezierig. Tilburg Law School

 

Departement Privaatrecht

Het Departement Privaatrecht en Business Law van de Tilburg Law School heeft per direct ruimte voor een Universitair Docent die onderwijs verricht in de bachelor- en masterfase op het gebied van de methodologie van de rechtswetenschap en het privaatrecht (met name privaatrechtelijke rechtsvinding), alsmede wetenschappelijk onderzoek zal verrichten ten behoeve van het onderzoeksplan ‘Judicial lawmaking in a globalizing legal order’.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Recht
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 17003

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you