Universitair docent Bestuursrecht

Universitair docent Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
16 okt 13 nov Amsterdam
Bent u een (bijna) gepromoveerde bestuursrechtjurist en wilt u zich verder ontwikkelen in de universitaire wereld? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

U verzorgt onderwijs op het terrein van het bestuursrecht in de bachelor- en masterfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Mede afhankelijk van uw voorkeuren en expertise kunt u een bijdrage leveren aan vakken als Wetgeving, Publiekrechtelijke rechtshandhaving, Omgevingsrecht, Rechtsbescherming tegen de overheid, Overheid & Privaatrecht etc. Onder uw onderwijstaken vallen coördinatiewerkzaamheden, het leveren van een bijdrage aan onderwijsvernieuwing en de begeleiding van scripties.
 
U bent goed in staat om zelfstandig wetenschappelijk onderzoek te verrichten.
U participeert met uw onderzoek in het onderzoeksprogramma ‘Public contracts: Law and Governance'. Het betreft een breed samengesteld onderzoeksprogramma met internationale ambities. Zie over dit programma: http://cpc-vu.eu/.
 
Voor de functie geldt dat u een bijdrage levert aan (de werving van) extern gefinancierd onderzoek en/of onderwijs. Een deel van de functie-inhoud bestaat voorts uit het verzorgen van een bestuurstaak binnen de sectie of de faculteit.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • U bent gepromoveerd op het terrein van het staats- of bestuursrecht of beschikt ten minste over goedkeuring van de promotor(es) van het manuscript van het proefschrift. Daarnaast beschikt u over onderzoekskwaliteiten die tot uitdrukking komen in wetenschappelijke publicaties
 • U beschikt over goede communicatieve en didactische vaardigheden en bent in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) dan wel bereid deze op korte termijn te behalen. U heeft een aantoonbare aanleg voor organisatorische taken
 • U bent in staat zelfstandig onderzoek te verrichten en onderwijs te verzorgen, maar u bent eveneens een teamspeler

 •  

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.746 (schaal 11) en maximaal €5.826 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair docent 1, Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen, bijvoorbeeld voor sabbatical leave

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.
Over afdeling, instituut, project
De sectie Staats- en bestuursrecht biedt een dynamische en inspirerende werkomgeving. De sectie hecht grote waarde aan de kwaliteit van het onderzoek en onderwijs en aan een goede onderlinge werksfeer. Zie over deze sectie: https://rechten.vu.nl/nl/organisatie/bureau/staats-en-bestuursrecht

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 13 november 2020. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.  

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Prof.mr. F.J. van Ommeren
Functie: Afdelingshoofd Staats- en Bestuursrecht
Telefoonnummer: 020-5986343
E-mail: f.j.van.ommeren@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 32—40 uur per week
 • €3746—€5826 per maand
 • Gepromoveerd
 • 6772

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 13 nov. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).