Docent-onderzoeker Interaction Design

Docent-onderzoeker Interaction Design

Geplaatst Deadline Locatie
16 okt 4 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als Docent-onderzoeker Interaction Design ben je in staat relevante ontwikkelingen in de Creatieve Industrie te vertalen naar inspirerend onderwijs en weet je de opleiding, studenten en het bedrijfsleven te verbinden. Je draagt bij aan de verbreding en verdieping van het onderwijscurriculum. Je verzorgt onderwijs binnen het vakgebied van Data design en begeleidt studenten in projecten en bij het afstuderen binnen de Master Data-driven Design en/of de bachelor Communication and Multimedia Design. Als onderzoeker in het lectoraat Human Experience & Media Design (HEMD) zet je onderzoeksprojecten op het gebied van de gebruikservaring en interactiekwaliteit van intelligente systemen en diensten op, zoals recommender systems, conversational AI en gepersonaliseerde diensten. Je verbindt hiermee wetenschappelijk onderzoek, innovatieve bedrijven en het onderwijs.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Wat jij hebt

 • Je hebt een PhD behaald op het gebied van Human Computer Interaction of verwant vakgebied (zoals Industrieel Ontwerp of Cognitiewetenschappen). Je hebt kennis van de state of the art op het gebied van intelligente en adaptieve systemen op basis van data, machine learning en AI, blijkend uit recente publicaties en onderzoeksprojecten. Je hebt een brede interesse en ervaring met een research through design aanpak.  
 • Je hebt een duidelijke visie op de digitale transformatie en de dataficatie van de samenleving. Je kan zowel de voordelen van als potentiele nadelen van nieuwe digitale technologie concreet maken in onderzoeksprojecten en draagt zo bij aan een prettige en inclusieve digitale samenleving.  
 • Als specialist weet jij vakinhoud en werkveld te vertalen naar relevant en inspirerend onderwijs voor studenten. Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent in het bezit van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) of bereid deze te halen.
 • Je hebt ervaring in of affiniteit met het hoger beroepsonderwijs.
 • Ervaring met Machinelearning, Datascience en/of Python is een pre net als recente praktijkervaring en een netwerk in het werkveld.

Wie je bent

 • Jij bent iemand met passie voor het vak!
 • Je bent bereid om jezelf continu te ontwikkelen, bijvoorbeeld door scholing. 
 • Je bent resultaat- en samenwerkingsgericht, kunt inspireren en overtuigen. Je neemt initiatief en kan goed samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: jaarcontract.

Je krijgt een jaarcontract (D4) met een omvang van minimaal 0,6 fte. Verlenging behoort in beginsel tot de mogelijkheden. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85 (schaal 11). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben verder uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden; voor docenten en onderzoekers is hiervoor 10% van de werktijd beschikbaar. Wij hebben een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en kortingen bij andere verzekeringen, software en sportfaciliteiten.

Werkgever

Hogeschool Utrecht

De Hogeschool Utrecht telt 22 instituten. Eén daarvan is het Instituut voor Media, dat bestaat uit de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) met 1030 studenten, de School voor Journalistiek (SvJ) met 1260 studenten en de Master Data-driven Design. Het Instituut voor Media houdt zich daarnaast bezig met de scholing van reeds in de praktijk werkzame professionals.

Afdeling

Data-driven Design

De master opleiding Data-driven Design leidt een nieuwe generatie van digital creatives op. De opleiding slaat hiermee een brug tussen Data Science en Creativiteit. Focus ligt op het ontwikkelen van aantrekkelijke concepten, producten en diensten op basis van en door interactie met data. Bedrijven beschikken over een overvloed aan data, maar weten onvoldoende wat ze ermee moeten. De huidige generatie data-gedreven systemen bieden nog te weinig meerwaarde voor de eindgebruiker.  

Het lectoraat Human Experience & Media Design (HEMD) doet onderzoek naar de gebruikerservaring van digitale media. De focus ligt op data-gedreven diensten. Het lectoraat ontwikkelt inspirerende voorbeelden, modellen, en aanpakken om professionals te helpen mooie interfaces voor hun gebruikers te ontwikkelen. 

De bacheloropleiding Communication and Multimedia Design leidt creatieve ontwerpers op die zelfstandig en binnen een team kunnen werken. Op basis van kennis van gebruikers media en de context, leren zij creatieve oplossingen voor communicatievraagstukken te ontwikkelen en uit te werken met behulp van (interactieve) media. Dit alles met een specifieke aandacht voor mensen en mensgericht ontwerpen. De focus van het beroepenveld van CMD is de Creatieve Industrie.

Jouw standplaats wordt Heidelberglaan 15 in Utrecht. In verband met COVID-19 werken wij ook veel vanuit huis.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Techniek / laboratorium; IT
 • Natuurwetenschappen; Techniek
 • max. 24 uur per week
 • €3658—€5026 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT 2585287

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 97, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps